טיים אאוט timeout

פה גדול: ההמבורגרים הטובים ביותר בתל אביב

| מאת: מערכת Time Out

בעיר כמו תל אביב ישנו שליט קולינרי אחד ויחיד - המבורגר. השאלה המרכזית שנותרה היא איפה תמצאו את ההמבורגר הכי טוב בתל אביב? יצאנו לבדוק והשמנו מנחת

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/11/sizes/026-3_h_wo_680_382.jpg
צ'יזבורגר באמריקה בורגר. צילום: בועז לביא

המבורגר – המאכל המושלם. שילוב אידאלי בין פחמימות אווריריות, בשר עסיסי, רטבים משובחים, וכל האושר הזה קל לאחיזה ומהיר לאכילה. בין אם אתם פודי'ז של מסעדות בשר נוטפות שומן או לקוחות קבועים של מסעדות כשרות – כולם אוהבים המבורגר הגון. הרעב מתגבר אז ניגש לעניין, הנה הם: ההמבורגרים הטובים בתל אביב, תעשו כבוד:

אגאדיר

ההמבורגריה הראשונה של תל אביב התחילה את דרכה במקום קטן בנחלת בנימין, ומאז הפכה לרשת ארצית. הסניפים בתל אביב ידועים בזכות ההמבורגרים המשובחים והאווירה הסופר גרובית שיש בהם. במרכזו של התפריט ניצב ההמבורגר שמגיע בשלושה גדלים (יש גם מיני אבל נשאיר את זה לפעם אחרת). מלבד זאת תוכלו להזמין המבורגר אנגוס (מנתח אנטריקוט), המבורגר דיאנה עם בשר כבש וטחינה, בורגר צמחוני, טבעוני מנות ראשונות ותוספות שאפשר לאכול מעל או ליד הקציצה. לרשת גם שירות משלוחים מצוין שמגיע כמעט לכל גוש דן.

אגאדיר, נחלת בנימין 2  | אגאדיר אמבסי, בן יהודה 120 | אגאדיר הוטל, התערוכה 3

מוגזם. המבורגר באגאדיר. צילום: תמוז רחמן

המבורגר באגאדיר. צילום: תמוז רחמן

 

אמריקה בורגרס

ההמבוגריה האמריקאית שממוקמת בנקודה האסטרטגית של אלנבי־אחד העם באה בכלל מאזור אחר, מפתיע בהרבה – רחובות. אנשי האטליז והמסעדה המיתולוגית מו ומו החליטו לייבא את ההמבורגר שלהם לתל אביב, וטוב שכך. ההמבורגרים של אמריקה בורגרס מוגשים במנות מוגדרות: עם מיונז אמריקה, קטשופ, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ, בצל מקורמל ובצל סגול כבוש במקום. אפשר לקחת את גרסת הצ'דר או גרסה עם נקניקיה חריפה מפורקת כתוספת. זהו, בלי סיבוכים, בלי משחקים, וביננו, לא צריך יותר.

אמריקה בורגרס, אלנבי 112 תל אביב

צ'יזבורגר באמריקה בורגר. צילום: בועז לביא

צ'יזבורגר באמריקה בורגר. צילום: בועז לביא

 

ברד סטורי

בית הקפה־מסעדה של קבוצת הבנדיקט מצליח לנעוץ את השיניים גם בבשר ומגיש המבורגר תל אביבי סליזי, נוטף ועשיר שלא הצלחנו להתעלם ממנו. בשר טרי ואיכותי (דבאח), נימוח במידה, מתובל בעדינות וצרוב במקצועיות. יחד עם איולי צ'יפוטלה  בשפע, מדובר בהמבורגר כמו שהמבורגר צריך להיות: בלי הפתעות, ישר ולעניין. הטוויסט בעלילה מגיע עם הלחמנייה: לחמניית גאודה, כמהין, קטשופ או חרדל הנאפות מדי בוקר ומשדרגות את הביס באופן מובהק. הטוויסט בלחמנייה זורק את כל המנה הזו לספירה אחרת ומשאיר רק שאלה אחת – איך חוזרים ללחמנייה רגילה אחרי ביס שכזה?

ברד סטורי, דיזנגוף 88 תל אביב

ההמבורגר של ברד סטורי. צילום: בן יוסטר

ההמבורגר של ברד סטורי. צילום: בן יוסטר

בראסרי

עם כל הכבוד לטרנדים, מיני־המבורגרים, המבורגרים מודולריים והמבורגרים מהונדסים, יש לנו (בלב ובקיבה) פינה שמורה לראשונים שהציעו אלטרנטיבה להמבורגריםאיכותיים. ההמבורגר של הבראסרי מקבל טיפול של מטבח צרפתי מוקפד ומגיע במשקל 220 גר' או 300 גר' עם כל הטררם שמסביב: לחמנייה רכה, חסה, בצל ועגבנייה ואם אתם אוהבים (ואתם אוהבים) גם גבינת גאודה. בניגוד לרוב ההמבורגרים, במקרה של ההמבורגר הזה, נסלח לכם אם תבחרו לאכול אותו בסכין ומזלג.

בראסרי, אבן גבירול 70 תל אביב

בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו

בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו

דיקסי

במסעדת הבשרים והגריל של המאסטר שף חיים כהן הקציצה (200־400 גרם) עשויה מבשר איכותי (תערובת של צוואר, כף, פלדה ושפונדרה). היא נקייה וקלאסית, עסיסית מאוד וארוזה בלחמניה רכה ונכונה (ביום טוב אנחנו מוסיפים לחבילה ביצת עין או הולכים על גרסת הבנדיקט המושחתת והאהובה). הכיף בדיקסי הוא שיש מבחר גדול יחסית של המבורגרים בתפריט שמשתנה לאורך היום, וזה עוד לפני פסטיבל ההמבורגר השנתי שמנפק שלל קציצות מרהיבות, למשל בורגר מקסיקני עם טורטייה קריספי, גוואקמולי, סלסת עגבניות ושעועית שחורה). השמועה אומרת שממש בימים אלה עובד כהן על המבורגר חדש עם תוספות חדשות, שיושקו מיד לאחר השיפוץ שיתחיל במהלך יוני ויימשך כשבוע. מחכים לו.

דיקסי

ביפבורגר קלאסי בדיקסי (צילום: אסף רזון)

ביפבורגר קלאסי בדיקסי (צילום: אסף רזון)

הדסון

הדסון בראסרי אמנם שוכנת ברמת החייל אבל קול תרועת ההמבורגר שלה יוצא למרחקים. מדובר במהבורגר מנתח בשר עסיסי שמטופל תחת ידיו המוכשרות של מתן אברהמס. בצהריים תוכלו לקבל את ההמבורגר הקלאסי (200 גרם) או את הביפ בורגר (250 גרם מנתחי הסטייקים של המקום). כך או כך מדובר בהמבורגר איכותי, צרוב כהלכה, וכזה שלמרות שהבטן כבר מלאה, אוכלים עד הביס האחרון, ומבטיחים לחזור בהקדם. את עניין התוספות, אנחנו משאירים לכם, לנו זה עבד מעולה גם נקי.

הדסון

מי שלא טעם, מפסיד. הדסון בראסרי. צילום: מתן אברהמס

מי שלא טעם, מפסיד. הדסון בראסרי. צילום: מתן אברהמס

 

ויטרינה

ההמבורגר הכי מפתיע בעיר (שזכה לשם הבאטלר) מקבל את התואר שלו בזכות שחיטה של כמה פרות קדושות: ראשית, את חבילת החסה־עגבנייה־בצל־מיונז מחליפים עלי ארוגולה (מרענן!), בצל מקורמל ורוטב איולי. שנית, הוא מגיע חצוי לשניים. לא עוד לחמנייה עגולה שצריך להנדס כדי להכניס לפה. שלישית, התוספות הן חלק אינטגרלי מהמנה: גבינות רוקפור ואמנטל נמסות על כל הטוב הזה ומזכירות ששבלונות זה ללוזרים.

ויטרינה, לילינבלום 40 תל אביב

ויטרינה. צילום: יח"צ

ויטרינה. צילום: יח"צ

M25

האטליז "מיט מרקט" של השף ירון קסטבוים השוכן בלב שוק הכרמל, נותן טוויסט איכותי ועדכני לקצביות ומתהדר גם במסעדה הצמודה "M25". תוכלו להזמין במקום המבורגר בגודל בינוני (220 גרם) בעל טעם מעולה, שנצרב על גריל הגחלים הנודע של המקום. בתוך לחמנייה עטופה באיולי שום טרי ארוז המבורגר עסיסי מבשר שנקצב בו במקום. כשהדרך מהקצב למטבח קצרה כל כך, הטריות עושה את ההבדל.

M25, סמטת הכרמל 30 תל אביב

M25. צילום: אנטולי מיכאלו

M25. צילום: אנטולי מיכאלו

ממפיס

בממפיס, שנפתחה על ידי מבקר האוכל של "מעריב" לשעבר אורי מלמד, פונים גם לקהל יעד אחר מזה של רוב ההמבוגרים התל אביבים – קהל שומרי הכשרות. מלמד, שחזר בעצמו בתשובה, בנה המבורגר מארבעה נתחי בקר שנטחנים במקום באופן הכי פשטני שיש – המבורגר ישיר, פשוט וטוב. הבשר העסיסי נוטף מאושר והלחמנייה הרכה – מתקתקה מצליחה להחזיק מעמד עד הביס האחרון. פתרון נפלא לשומרי המסורת, אבל ממש לא רק.

ממפיס, קרליבך 20 תל אביב

ממפיס. צילום: איליה מלניקוב

ממפיס. צילום: איליה מלניקוב

סוסו אנד סאנס

לפני פחות מחצי שנה, התמקם דוכן ההמבורגרים של השף עומר מילר בפינת הרחובות רוטשילד־הרצל ולפי התור הקבוע שנוצר בימיו הראשונים, נדמה שהוא כאן להישאר. רבים מכנים אותו בלעג "המבורגר אינסטגרם" בשל היותו אסתטי להפליא, אבל יש לו גם אופי: הבשר מהמיטמרקט, הלחמניות פריכות והתוספות מגוונות להפליא – גבינה כחולה, צ'דר, סלט ביצים, ביצת עין, ריבת צ'ילי, לובסטר (!), כבד אווז, גוואקמולי וראגו פטריות. רק נסו לצלם לפני שמחסלים.

סוסו אנד סאנס, הרצל 6 תל אביב

סוסו אנד סאנס. צילום: יולי גורודיסנקי

סוסו אנד סאנס. צילום: יולי גורודיסנקי

פרוזדור

בפרוזדור, שבאופן מפתיע לא ממוקם בתוך פרוזדור, שמים את הדגש לא רק על הקציצה עצמה, אלא גם על התוספות. המבורגרים מיוחדים שמציעים תוספות כמו גבינה כחולה, שום קובני, מוצרלה מעושנת, תפוצ'יפס ועוד. התפריט המגוון  יספק פתרון מושלם לחובבי כל סוגי ההמבורגרים כשגולת הכותרת היא הקציצה היציבה והעסיסית שמצליחה לשאת את משקל החברים שמעליה, ולהשביע גם את הקרניבור הרעב ביותר.

פרוזדור, מנדלי מו"ס 6 תל אביב

המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי

המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי

קזינו סן רמו

בין תושבים טריים לוותיקים, בין תיירים מזדמנים ללקוחות קבועים, בין יפו לתל אביב נמצא המבורגר מפתיע ומדויק: 220 גרם של שבר בקר על לחמנייה צרובה עם איולי שום, מקבץ העגבניה־בצל־מלפפון חמוץ הסטנדרטי וצ'יפס. אם מוסיפים גבינת אמנטל או בייקון קריספי האווירה בכלל מתרוממת. אנחנו חייבים להודות שאין כמו לשבת בכיכר המיושנת/מתחדשת, להשקיף על המזרקה ולנשום את האוויר של יפו. סליחה, אמרנו לנשום? התכוונו לנגוס בחייתיות בפיסת ההמבורגר העסיסית. יאם!

קזינו סן רמו, נחמה 2 תל אביב

קזינו סן רמו. צילום: מיכאל טופיול

קזינו סן רמו. צילום: מיכאל טופיול

קפה אירופה

בקפה אירופה ישנה קציצת אנטריקוט שמנמנה ששמור לה מקום של כבוד בפנתאון ההמבורגרים התל אביבים. התערובת עסיסית, האיולי משובח ומלווה בזוקיני כבוש וברצועות בייקון קריספי וכל הטוב הזה מכוסה בגבינת גרוייר שעוטפת כל ביס וביס במיצים של אושר. הצעקה הקטנה הזו ששמעתם עכשיו זה הלב שלכם צועק לקרדיולוג. אל תתנו לשם הקלאסי לבלבל אתכם, מדובר בהמבורגר אמריקאי בחוצפתו.

קפה אירופה, רוטשילד 9 ב' תל אביב

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

קפה אירופה. צילום: אורי חזיזה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 53d3ab1e9d120e