טיים אאוט timeout

Top 10 - עשר הפיצריות הטובות ביותר באיטליה

מאז שהשף מנה שטרום התאהב בפיצה, הוא ביקר בעשרות פיצריות, באיטליה ומחוצה לה. בשנה האחרונה, בשלושה סיורים שונים, הוא גיבש את רשימת עשר הטובות, אותה הוא מגיש לנו כאן

  • *

    כאשר פגשתי לראשונה את אנטימו קפוטו מטחנת הקמח קפוטו, הוא הציע לי שנלך לפיצרייה נפוליטנית אמיתית – סטריטה. "זו לא רק פיצרייה", הוא אמר, "זו דרך חיים". מומלץ להגיע ולצאת במונית (זו לא שכונת פאר), ומי שלא מגיע לנאפולי כדאי שידע שיש גם סניף של  סטריטה בניו יורק – דון אנטוניו.

     Pizzeria Starita, Via Materdei, 27-28, 80136 Napoli, :+39 081 557 3682

  • *

    את פיצריית סאלבו הכרתי רק לאחרונה. האחים סאלבו, דור שלישי למשפחת פיציולו, הביאו את איכות והקפדה על חומרי הגלם לגבהים אחרים. את המושג גורמה הם כיוונו לחומרי הגלם החל מהקמח (קפוטו כמובן), שמן הזית, התאמת זן עגבניות לכל סוג של פיצה, התוספות השונות וכמובן מוצרלה די באפולה שלא מין העולם הזה. קלאסיקה ברמה הכי גבוהה.

     Pizzeria Salvo da 3 generazioni ,Largo Arso, 10, 80046 San Giorgio A Cremano Napoli

    +39 081 275306

  • *

    המקום הזה הוא ה"אבו חסן" של הפיצה הנפוליטנית. כבר כמעט 150 שנה מגישים בדה מיקלה שני סוגי פיצות מרגריטה ומרינרה, ובעברית – עם גבינה ובלי גבינה (שימו לב הטבעונים). מים, בירה או קולה זה כל מה שתוכלו לשתות. בתור בכניסה תקבלו מספר, כמו בקופת חולים, וברוב המקרים יצרפו אתכם לשולחנות אחרים, אבל חשוב לזכור שאי אפשר לבקר בנאפולי בלי ביקור בדה מיקלה.

    Da Michele Via Cesare Sersale, 1-3, 80139 Napoli, +39 081 553 9204

  • *

    הפיצרייה אינה ממוקמת במרכז, אבל אפשר להגיע אליה בקלות ברכבת התחתית. זאת פיצרייה שחושבת קצת אחרת, מחוץ לקופסה, בעיקר כי יש בה מבחר גדול של פיצות וסופלי (ארנצ'יני – כדורי אורז). שימו לב למיוחדים המשתנים בכל יום. חוץ מפיצה תמצאו שם בירה, יין ואווירה טובה.

      Sforno, Via Statilio Ottato, 110/116, 00175 Roma, 06 71546118

  • *

    פיצה אללה טליו (בתרגום חופשי – על הסכין) היא פיצה מאד מקובלת ברומא. כאן שברו שיאים גם בכל הנוגע לבצק וגם בתוספות המיוחדות: פסטו אפרסמונים עם נקניק חריף, פיצה רוסטביף, ברוקולטי עם נקניקיות ועוד. הפיצרייה נמצאת באזור הוותיקן, אין ישיבה במקום, אבל אפשר לאכול על הספסל ברחוב (כמוני).

    Pizzarium, Via della Meloria, 43 00136 Roma, +39 06 3974 5416

  • *

    במקום הזה מתרחש הבלאגן האיטלקי במלוא חינו, בעיקר בסופי שבוע. בשכונת הטרסטברה, בליבה של רומא, שוכן מוסד זה. באופן מפתיע ניתן למצוא שם גם מעט איטמים נוספים, שהם לא פיצה. יש להם פיצות מצוינות באווירה שמחה, וחכו עד תראו מלצרים עם ידיים עמוסות ביותר מעשר פיצות. בהחלט שווה.

    PIZZERA PANATTONI (L'OBITORIO), Viale trastevere, 53,00153 – Roma, 06-5800919

  • *

    מבחינתי המקום הזה הוא תגלית השנה שלי. סקצ'ייטה, היא כמעין פוקצ'ה, והתוספות פה מתחלקות לרוטב עגבניות וללא רוטב עגבניות, עם מוצרלה או עם גבינות אחרות. יש מבחר ענק של פיצות והכל קורה בתוך חלל נעים ואלגנטי בדרום שכונת הטרסטברה.

     Antica Schiacciata Romana, Via Folco Portinari, 36, Roma, +39 06 536112

  • *

    פיצה אלה טליו, פיצריית גורמה ומרכז הדרכה לפיצות ובצקים. בהחלט שווה לשבת בפיצרייה, אווירה ושירות של מסעדה, ניתן להזמין כמעין ארוחת טעימות של פיצות. מקום יפה עיצוב מודרני ומגניב , על יד וורונה.

    SAPORÈ ASPORTO, via Ponte 53 ,San Martino Buon Albergo 

  • *

    על יד העיירה המקסימה באסנו דל גרפה (כן, יש שם הרבה גרפה), תמצאו מסעדה לכל דבר ועניין, אבל מסתתרת בה מחלקת פיצה משובחת, או כפי שהם מכנים זאת: ההתפחה או התפוחים. מדובר במקום נאה עם אוכל טוב ופיצות מצוינות. מומלץ לשלב ביקור במוזאון הגרפה של פולי בבאסנו או ב- Schiavon.

    Ottocento Silmply Food, Contrà San Giorgio, 2, Bassano del Grappa

    Vicenza, +39 0424 503510

  • *

    אם צריך לבחור את ההכי טובה מבין העשר, ללא ספק הפיצרייה הזאת לוקחת את המקום הראשון. זו מסעדת גורמה שבה כל המנות מוגשות על בצק פיצה. סימונה, השף ובעל המקום, פשוט הקדיש את חייו לפיצה. הוא אפילו כתב ספר בשם "אומנות הפיצה". הפיצרייה ממוקמת על יד וורונה בדרך לוונציה, ביקור חובה לכל מי שעובר באזור (וגם למי שזומם להגיע במיוחד).

    I TIGLI Simone Padoan, Via Camporosolo 11  Verona 045 610 26 06

    באנר סן פלגרינו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 35bbb25404c29bc9