בפיתה, בבצק או בניגוב: אוכל הרחוב הכי טוב בחיפה

בימים שבהם פאסט פוד איטלקי ואמריקאי כבשו את רחובות תל אביב, בחיפה הקפידו על מסורת מקומית של אוכל רחוב מהמטבח השאמי כעדות לדו קיום השברירי. בעשור האחרון ההיצע התרחב ולחגיגת הטעמים הצטרפו דוכני אוכל רחוב עכשווי ומעודכן, והתחרות על ליבו של הסועד עלתה שלב. קבלו את המיטב

סנדוויץ' בר ברכה (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המקום)
סנדוויץ' בר ברכה (צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המקום)
7 בינואר 2020

 

בפיתה

פלאפל ג'ורג'

הגיע הזמן שנעשה סדר בבלגן של הכדורים המטוגנים האלה. אז ככה, ג'ורג' הוא זה שפתח לפני מיליון שנה את פלאפל הזקנים בשוק ואדי ניסנס, אבל לימים מכר אותו ועזב את הארץ. השם נשאר, אבל את המתכון הוא לקח אתו. שנים מאוחר יותר כשחזר ארצה, פתח ג'ורג' מקום חדש וקרא לו על שמו. יהיו כאלה שיחלקו עליי, אך מלך הפלאפל בחיפה, זה שבעורקיו זורם דם כחול על אמת, הוא לא אחר מאשר ג'ורג'. הקציצות הירקרקות שלו הן תענוג גדול ובתוספת הסלטים הטריים, הטחינה הסמיכה, הפיתה שלא נקרעת, הנדיבות והחיוך, זו ללא ספק מנת פלאפל לא פחות ממופלאה.
שעות פתיחה: יום ב'-שבת 6:00-17:00
יוחנן הקדוש 26, חיפה. 050-5292089

פלאפל ג'ורג'
פלאפל ג'ורג'

פלאפל הואדי מישל

כבר מעל ל-40 שנה שמישל שם את הלב והנשמה שלו בכל מנת פלאפל בדוכן המינימליסטי שלו בשוק בואדי ניסנס. הכדורים שלו קצת פחות מתובלים, אך עדיין פריכים וטעימים. לפני כניסתם אל הפיתה, הוא מורח אותה בממרח שום טעים, מועך את הכדורים, מוסיף עוד כדורים ורק אז את הסלטים, ואל תוותרו על הזיתים המעולים. אפשר גם לקנות תערובת פלאפל להכנה בבית.
שעות פתיחה: ב'-שבת 8:00-21:00 
הואדי 21, חיפה. 04-6444139

שווארמה אמיל

שמעו סיפור. אי שם בשנות ה-60 הכיר אמיל ימאי טורקי והחלה להתגלגל בין השניים שיחה. הטורקי סיפר לאמיל על הדונר קבב הטורקי שמוגש אצלם עם עגבניה ויוגורט, לא כמו בשווארמיות שהכרנו אז בארץ, ואמיל הקשיב רוב קשב ועקב במדויק אחרי הוראות ההכנה שהכתיב לו הטורקי. תוך זמן קצר החל בניסיונות, בנה מתקן מיוחד שמסתובב, והשמועה על השווארמה של אמיל פשטה ברחובות עד שכל חיפה שמעה עליו. ב-1976 נפטר אמיל במפתיע מדום לב, ואלמנתו ממשיכה מאז את דרכו. שיפוד אחד בלבד של בשר עגל טרי ושומן כבש עולה כל יום על המתקן וממנו מכינים כ-250 מנות. כשהוא נגמר, סוגרים, עד למחרת.
שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-16:00 
דרך אלנבי 33, חיפה. 04-8517096

בלחם

אטליז אבו שקארה

את האטליז הזה הקימו לפני יותר מ-30 שנה אביו ואחיו של מרואן, אבל היה זה הוא שהתחיל למכור לצד הבשר הטרי גם סנדוויצ'ים מושקעים. את הג'בטה הוא ימלא בכל טוב מן החי: פרשוטו, סלאמי, ספריבס או סינטה לבן, יוסיף בייקון, צ'דר, קולסלאו ורטבים ויעלה את כל הקונסטרוקציה על הפלנצ'ה לצריבה טובה. קרניבורים, סורו לכאן ותודו לנו אחר כך.
שעות פתיחה: ב'-ד', שבת 8:00-19:00 ; ה'-ו' 8:00-21:00
חורי 38, חיפה. 04-8517652

אטליז אבו שאקרה
אטליז אבו שאקרה

ג'רבה סנדביץ' תוניסאי

יפה שמילוביץ' מתמחה בסנדוויץ' תוניסאי: גרסה קלאסית עם ביצה קשה, תפוחי אדמה, טונה, לימון כבוש מתוצרת בית ורוטב מקבובה, או כקומפלט בתוספת אנשובי וצלפים. בגלל מודעות תזונתית, היא לא מטגנת את הפריקסה, אלא משתמשת בבגט מחמצת של מאפיית לחם עיניים הסמוכה, שמתמחה בלחמי בריאות (כדאי להיכנס אם אתם כבר פה). יש בתפריט גם בריק במילוי ביצה ותוספות (תפוחי אדמה, טונה, צלפים ועוד), מנות לטבעונים וללא גלוטן, ולימון כבוש בצנצנת לקנות הביתה.
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-16:00 ; ו' 10:00-14:00
סירקין 21, חיפה. 050-7263796

ג'רבה סנדביץ' תוניסאי
ג'רבה סנדביץ' תוניסאי

סנדוויץ' בר ברכה

ב־1971 נפתח הסנדוויץ' בר החיפאי הראשון ונראה שדבר לא השתנה בו מאז ועד היום: הקראסט המתפצח של הלחם הטרי, עושר הנקניקים והגבינה המותכת, המיונז והחריף בעבודת יד, שדרת עלי החסה הרעננים המתנפצים תחת השיניים החותכות וברכה אחת שלא מפסיקה לעבוד בשיא המרץ ולפזר לחלל האוויר פנינים של אמת כמו: "זה לא סנדוויץ', זו חוויה!".
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-18:00 ; ו' 8:00-15:00
שבתאי לוי 12, חיפה. 04-8524394

צ'יצ'ו

ליאל מזרחי, שסבתו הדביקה לו את הכינוי צ'יצ'ו, לקח מהבית שבו גדל את הפרנה, את תבשילי השבת והקציצות, את המטבוחה, החצילים, הלימון הכבוש והפלפלים החריפים והביא אותם לסנדוויצ'יה המרוקאית שפתח. את הפרנה שסופגת באהבה את הרטבים העשירים של תבשיליו הוא מעמיס בקציצות מאיזה סוג שתבחרו וברוטב שמתאים בדיוק להן. לאמיצים יוסיף פלפל חריף, סלט בצד ואתם מסודרים. לצ'יצ'ו סניף גם בתל אביב.
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00-18:00 ; ו' 11:00-15:30
נתנזון 6, חיפה. 1-700-502-545

צ'יצ'ו (צילום: שרון קינן)
צ'יצ'ו (צילום: שרון קינן)

בניגוב

אבו שאקר

בחומוסיה הקטנטנה הזו אי אפשר שלא לשמוע את רעשי הבלנדר מהמטבח הזעיר שבו אבו שאקר טוחן חומוס טרי ברגע ההזמנה. חיפאים רבים טוענים שזה החומוס הטוב ביותר בחיפה, אז מי אנחנו שנתווכח? רק נספר שכדאי לכם להגיע לשם דווקא בגלל השולבטה, אותו תבשיל בורגול ועגבניות שמוגש אוטומטית לשולחן כחלק מסט פיתות, חמוצים, עגבניה ובצל, ושפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. ולא לדאוג, אם תגמרו, תקבלו עוד.
שעות פתיחה: א'-שבת 7:00-18:00
שד' המגינים 29, חיפה. 054-4466181

View this post on Instagram

החומוסיה של אמא #אבושאקר

A post shared by Shir (@_.__shir__._) on

חומוס אלשאם

המטבח השאמי והמאה ה-21 מתחברים במסעדה של שף סטפן שחאדה למנות מסורתיות עם טוויסט עדכני. קישואים מטוגנים ביוגורט עזים חם וריבת עגבניות, משאוושה בפרשנות אישית, מג'דרה, שולבטו וחומוס שנטחן טרי מרכיבים פסיפס מקורי בלב ואדי ניסנס. מנת הדגל הבלתי מעורערת נקראת פאטה – חומוס עם בצל מקורמל, יוגורט עזים וסמנה רותחת.
שעות פתיחה: ב'-שבת 8:-16:00
הואדי 21, חיפה. 04-8382520

חומוס ברדיצ'ב

החומוסיה ממרכז הכרמל מגישה חומוס בייצור עצמי, וחשוב מזה, היא מגישה אותו חם. ערבי חמישי במקום מוקדשים לפתיחת שולחן יהודי מסורתי לקראת שבת וברקע מתנגנים שירים וניגונים חסידיים (אחת לשבועיים בהופעה חיה), בסצנה שמצליחה לקר לבבות ולגשר בין פלגים.
שעות פתיחה: א'-ד' 11:00-21:00 ; ה' 11:00-23:30 ; ו' 9:00-13:30
שדרות ודג'ווד 1, חיפה. 04-6574132

בבצק

בורקס טורקי מאיזמיר

רק בחיפה אפשר למצוא בורקס שבו במקום שומן טראנס יש טחינה. מלבד שיפור בערך התזונתי, הבורקס הוא כל מה שבורקס צריך להיות: שזוף, פריך, מתפצח ונדיב, במילוי גבינה או טבעוני ומלווה בביצה, רסק עגבניות וחמוצים. מומלץ לנסות בורקס במילוי ג'יבנה וזעתר ששפית נוף עת'מאנה יצרה לפסטיבל א־שאם.
שעות פתיחה: א'-ד' 8:00-20:00 ; ה'-ו' 8:00-04:00
משה אהרון 8, חיפה. 072-3713018

בורקס טורקי מאיזמיר (צילום: שרון בן דוד)
בורקס טורקי מאיזמיר (צילום: שרון בן דוד)

כנאפה אלסראיא

לאחר שהכין כנאפה אינספור פעמים כשעבד בקונדיטוריית המזרח המפורסמת מואדי ניסנס, הבין יעקוב עובייד מה הוא צריך לשנות בה, כדי ששלו תהיה טובה יותר. במקום שפתח לפני כשבע שנים בסמוך למסעדת עייש אלסראיא של בן דודו סמי, מכין יעקב בידי אומן כנאפה שאי אפשר להפסיק לאכול. בכנאפה שלו אין צבעי מאכל, כי בעיניו זה רעל, והוא משתמש בגבינת ברינזה מלוחה שממנה הוא מוציא את המלח בתהליך מיוחד, ובסירופ עם סמנה, שישפוך מעל הכנאפה הרותחת רק למי שירצה.

שעות פתיחה: א' 17:00-20:00 ; ב'-ה' 14:00-22:00 ; ו'-שבת 12:00-21:00
י.ל. פרץ 7, חיפה. 052-2732992

כנאפה אלסרירה
כנאפה אלסרירה

כנאפה תלפיות

הכנאפה של זידאן זידאן היא מתוקה מלוחה, מבושמת בגרידת ליים ומעוטרת בגלידה טורקית בטעמי הל וצנוברים. זידאן משתמש בשערות קדאיף מקונדיטוריה בדליית אל כרמל ובגבינה ממפעל בעוספיה, שניהם בבעלות משפחתו. כגושפנקא לתו איכות, אימצו מסעדת תלפיות ופיצריית תלפיות הסמוכות את הכנאפה שלו לתפריטיהן.
שעות פתיחה: ב'-שבת 12:00-23:00
סירקין 31, חיפה. 054-6366611

כנאפה תלפיות
כנאפה תלפיות

פיצה לינגה

הפיצרייה שנפתחה לפני כ-5 שנים בעיר התחתית בחיפה, הוכתרה לא אחת כפיצה הטובה בעיר. המגשים במקום מחולקים לרבעים, כך שכל משולש הוא רבע פיצה, ויש מדי פעם תחרות ציורים על הקרטונים של הפיצה. הצייר שגורף הכי הרבה לבבות ולייקים זוכה בפיצה חינם עם המון תוספות. הפיצה עם גבינת גורגונזולה, בצל מקורמל וארטישוק – אחת הטובות.
שעות פתיחה: שבת-ד' 12:00-01:00 ; ה'-ו' 12:00-03:00
דרך יפו 40, חיפה. 04-8800666