מה זה זה: 3 מסעדות אקזוטיות עם אוכל שאנחנו (עדיין) לא מכירים

אנחנו אוהבים אוכל ממקומות רחוקים, ועוד יותר אוהבים כשמגיע אלינו מטבח שנדיר למצוא במחוזותינו. שלוש מסעדות שביקרנו בהן בחודש האחרון מציגות: אוכל קולומביאני, מטבח אפרו-לטיני וקוויזין נפאלי
1. Taste of Colombia
האוריג'ין סטורי של המסעדה הזאת נשמע כמו פרק פתיחה של סדרה בנטפליקס: בחורה ממדיין, קולומביה, מגיעה לחופשה בישראל במרץ 2020 ונתקעת כאן. אז היא פוגשת ומתאהבת בשחקן כדורסל אמריקאי שמשחק בישראל ומחליטה לפתוח מסעדה קולומביאנית עם מאכלים מהבית. התוצאה: אמפנדה מעולה ב-15 שקל החתיכה, ועוד כמה דברים ששווה לתת להם צ'אנס.
מה חשב מבקר המסעדות שלנו על הקולומביאנית החדשה? >>>

2. פלאטבוש
גם במקרה הזה מדובר במטבח של מרכז אמריקה, אבל פה הוא משתלב במטבח אפריקאי – וכל זה קורה בברוקלין. כלומר, ברחוב יהודה הלוי. פלאטבוש היא מסעדה אפרו-לטינית חדשה בפינת נחמני-יהודה הלוי הנקראת על שם השכונה בניו יורק בה המטבח האפרו-אמריקאי פגש חומרי גלם ממרכז אמריקה. התוצאה? צ'יפס מבננות פלנטיין, הרבה סלסות חריפות ועוף בגריל עם מרינדה כמו שעוד לא טעמתם.
מה אוכלים בפלאטבוש? היינו שם והתעלפנו מהפוטנציאל >>>

3. גורקה קיטשן
בואו נודה בזה, אוכל הודי מעולם לא תפס בארץ כמו שהוא היה אמור לתפוס (היי, כולנו היינו בהודו, לא?) ואת האוכל הנפאלי אנחנו בכלל לא מכירים (נסו לחפש בעיר מומו אחד לרפואה). אין לנו שום דרך לדעת אם גורקה קיטשן היא מסעדה נפאלית-הודית "אמיתית" כמו שהיא מגדירה את עצמה, מה שאנחנו כן יודעים הוא שמדובר במסעדה נהדרת עם אוכל במחירים מצחיקים שכבר לא רואים פה.
מבקר האוכל שלנו אכל בגורקה קיטשן וחזר כדי לספר בהתלהבות >>>
