פודי סורפרייז: 6 מקומות חדשים לאוכל שהפתיעו אותנו לגמרי

אחרי שנה כזו הזויה, מאוד קשה להפתיע אותנו - ובכל זאת, סצינת האוכל המקומית לא מפסיקה להביא יציאות שלא יכלנו לדמיין - בין אם בלוקיישן, בקונספט, באוכל או בעצם קיומם, אלו ההפתעות החדשות שתל אביב מציעה לכל הרעבים
אם יש משהו שלא הפסיק להפתיע אותנו במהלך השנה האחורה, זו סצינת האוכל המקומית שלנו. גם מול מחסור בעובדים, צמצום הלקוחות, המשבר הכלכלי וגל סגירות חסר תקדים, האוכל התל אביבי ממשיך להשתנות, להתפתח, לנסות ולהתנסות. משהו חייב לתפוס, לא? במהלך השבועות האחרונים הכרנו מספר עסקי אוכל חדשים שממש תפסו אותנו בהפתעה – בזכות המיקום, הקונספט או סתם הרעיון שמאחוריהם. ואנחנו אוהבים להיות מופתעים – אז אלו בתי העסק שהכי תפסו אותנו לא מוכנים בשבועות האחרונים.
>> "אנשים ישבו שעתיים עם לפטופ ואמריקנו. אי אפשר לשרוד ככה"
פיצה בפיל לבן
יאללה, תשאלו 'מה כבר מפתיע בפיצה?' ובואו נגמור עם זה. כי במקרה של פיצה קראפט, ההפתעה היא לא מהפיצה בסגנון נאפולי (למרות שהיא מצוינת), ולא בהגעתה של הפיצרייה הירושלמית לראשונה לתל אביב (למרות שהיא הופיעה ברשימת Top50 Pizza), ואפילו לא מהעיצוב המטורף של המקום (שבנה בעצמו הבעלים). לא, הדבר הכי מפתיע בפיצה קראפט הוא הלוקיישן – במדרגות העלייה מהטיילת לכיכר אתרים, הפיל הלבן הכי גדול בעיר אחרי התחנה המרכזית. הטיילת כבר התחדשה, אבל כיכר אתרים עוד עומדת נטושה ברובה, ובטח לא מקום שמגיעים אליו עבור פיצה איכותית – אבל בקראפט מנסים להפוך זאת, ולנצח פינה תל אביבית מקוללת. ובכנות? אם מישהו יכול לעשות את זה, נראה שזה הם.
לפרטים נוספים

חומוסיית קומיקס
זה התחיל כבדיחה של אחד באפריל, ושלוש שנים לאחר מכן הפך למציאות – שני השותפים בחנות הקומיקס המיתולוגית מקינג ג'ורג', "קומיקס וירקות", החליטו לפתוח חומוסייה. העניין הוא שהחומוס עצמו לא בדיחה, ולמרות שבמקור המקום הוקם בין היתר כדי לפנות לקהל חובבי הקומיקס שהם מכירים, החומוסייה החדשה ביהודה מכבי פונה לכולם, כי חומוס זה אוניברסלי. אז מה אם לא כל הבאים ידעו שהשם "חומוס 616" מרפרר ליקום המרכזי במולטיוורס של מארוול? עדיין יש להם חומוס טעים בפה. גם ההאלק יכול להסכים עם זה מבלי להתעצבן.
לפרטים נוספים

מתוקים מיפן דרך קוריאה
אנחנו לא גאונים בגיאוגרפיה, אבל אנחנו די בטוחים שהאוכל היפני והקוראני הם לא אותו מטבח. כנראה שזה למה הופתענו כשגילינו שהמסעדה הקוריאנית קימצ'יז השיקו מאפייה בסגנון יפני, גם אם ההשפעות הקוריאניות נשארות בו. הופתענו, אבל ברור שטעמנו – חוץ מהמאפים הכי מתוקים בעיר שנעשים על פי מיטב המסורת (פנקייק טאייאקי! פאן מלון! באנים מתוקים בצורת חיות!), יש גם אגף של חטיפים וממתקים בלעדיים מארצות הטרנד של המזרח הרחוק. את הקפה הקוריאני המוקצף אתם חייבים לנסות, ויש פה כל כך הרבה הפתעות צבעוניות שיסחררו לכם את הראש.
לפרטים נוספים

החומוס זולג ללילה
אז אמנם לא מדובר כאן במקום חדש לגמרי, אלא בסניף של "גרגר הזהב" ברחוב דיזנגוף, שנפתח לפני כ-9 חודשים ("הגענו לסחילנד", אמר לנו דאז הבעלים), אבל מה שחדש, מלהיב ובעיקר מפתיע זה מה החומוסייה האהובה הזו עושה שם כשהחשיכה יורדת. רגע, זה נשמע יותר רע משזה אמור – הם בסך הכל הופכים לבר-אוכל שכונתי אך מתוחכם, עם מנות ביניים במחירים מאוד נוחים (והאפי האוור משגע). אז מעבר ללדפוק חומוס גם ב-10 בלילה, תוכלו למצוא שם את צלחת החריפים הכי מרשימה שראינו מזה זמן מה (עם לחוח ופיתה מטוגנים!), מנות כיפיות ליד האלכוהול וחשבון שלא ידפוק לכם את שנת הלילה.
לפרטים נוספים

בית קפה אופנתי
כל בית קפה רוצה להרגיש אופנתי, וכבר שנים שכל בית קפה שני מגדיר את עצמו "ספשיילטי". זה בסדר, אנחנו לא נגד הגדרה עצמית, אבל חייבים להודות שלבית הקפה הזה יש תעודות, כי הוא שייך למותג האופנתי "פקטורי 54", ממוקם בלוקיישן המחייב של קניון רמת אביב, ועם קפה מבית טוב (Mae) ממכונת קפה של הביוקר (מבית חברת Kees, שנחשבת ליוקרתית ולמדויקת בתחום), מאפים עם ייחוס (מבית דלאל) ושוקולדים טבעוניים – כל ביס ולגימה כאן צועקים סטייל. גם פאשניסטיות צריכות להתעורר איכשהו.
לפרטים נוספים

המבורגר ריאליטי
האמת שמה שהפתיע אותנו יותר מהכל זה שטרנדיות ותרבות ריאליטי עדיין משפיעים על אורכו של תור בתל אביב. חשבנו שכבר התעייפנו מהרפתקאות אוכל של כוכבי ריאליטי, אבל הפלא ופלא – גיבורי הריאליטי אדל בספלוב ובעלה המסעדן, מאץ' עבד ("מיתוס", "פיש מרקט") פתחו ברוטשילד את ההמבורגריה "אסתר המלכה – המבורגר ברמה מלכותית", ואנחנו חיכינו 35 דקות כדי לטעום אותו, כדי שאתם לא תצטרכו. בואו נגיד שהוא לא מתחרה ביריבים רציניים באזור, כמו "ויטרינה", "אמריקה" או "לא קל", אבל הוא אופציה כשרה חביבה, וכשהתור יעלם אולי שווה לכם לבדוק אותה בעצמכם.
לפרטים נוספים
