ובכן כן, אייל שני עשה פיתה עם פתיתים. אבל רגע, אל תכעסו

תנשמו עמוק: החל מהיום ועד סוף החודש תוגש בסניפי המזנון את מנת הספיישל "פיתה מלנזנה של פתיתים". לפני שאתם מתחילים לקלל, כדאי שתדעו שמדובר ביוזמה של נדב בורשטיין וכל הכנסותיה קודש לעמותת "עטופים באהבה" שמסייעת לצעירים וצעירות שהתייתמו במלחמת חרבות ברזל
אם תשאלו אותנו מה ישראלי, קרוב לוודאי שמתישהו נגיד: "פתיתים". סביר להניח שרק מעטים יגידו: "אייל שני". אבל איך שלא תסתכלו על זה, אין יותר ישראלי מהשף שלימד אותנו שאת הכל אפשר ואף רצוי וכדאי לאכול בפיתה, גרם לנו להעריץ עגבניות מגידול מקומי וגם שכנע אותנו לאכול שמנת חמוצה מתוך הגביע ולשלם על זה מלא כסף. יצירתיות היא שם המשחק וגם תכונה (חיובית, לשם שינוי) שמיוחסת לעם הישראלי ושני אכן מצטיין בה. עד כדי כך שהוא מכניס עכשיו פתיתים לתוך פיתה, ואנחנו יכולים רק לתהות איך זה קורה רק עכשיו.
>> המון אוכל למחשבה: דירוג כל המסעדות של אייל שני בתל אביב
>> רומנו מהפכה: פחות אייל שני קלאסי, יותר קלאסיקות בהשראתו
ובכן, החל מהיום, השף הכי ישראלי שיש לנו מכניס לתוך פיתה את המאכל הכי ישראלי בנמצא, הלוא הוא אורז בן גוריון (שגם אותו בעצם הרמנו מפסטת הריזי האיטלקית ומהשיערייה הפלסטינית, אבל זה כבר לסיפור אחר). ביוזמתו של איש הקולינריה נדב בורנשטיין, הפתיתים של אוסם נכנסים עכשיו לפיתה של איל שני בפופ-אפ מיוחד שיימשך עד סוף החודש, ואנחנו כבר מחכים לתת ביס. והדבר החשוב, למי שעדיין כועס על הפיתה בולונז ומרגיש את הסעיף עולה לו כשהוא שומע את הצירוף "פיתה פתיתים" – כל ההכנסות מפיתות הפתיתים (איזה כיף להגיד "פיתות פתיתים"?) הן קודש לעמותת "עטופים באהבה" שמסייעת לצעירים וצעירות שאיבדו הורה במלחמת חרבות ברזל.

בורנשטיין חשב על הרעיון כשכמו כל הורה ישראלי כמעט, הוא הכין לבנותיו פתיתים לארוחת ערב וראה שאחת מהן מכניסה את תבשיל הפלא לתוך הפיתה שבצלחתה. נורה נדלקה מעל ראשו: יש פה רגע בינגו וחייבים להזעיק את אייל שני. וכך עשה. שני מיד נענה לאתגר המדובר, יצא לפעולה ופצח במספר שבועות של ניסיונות והינדוס הפיתה הראויה.

מאז עברו לא מעט פתיתים בצלחות ארוחת הערב של ילדי ישראל, ובמזנון של שני נולדה סופסוף המנה המיוחלת שנקראת כמובן "מלנזנה של פתיתים", בכל זאת מדובר בשף פייטן שצריך לשמור הסטריט-קרד. המנה מורכבת מפיתה שבתוכה חציל זהוב בפרפום עגבניות עז טעמים, פתיתים מבושלים, שמנת ,חריף, חמוצים ובצל סגול (35 ש"ח). שילוב מרכיבים מסקרן והרמוני עם מלא פתיתים, ולמעשה בצק בתוך בצק – מה כבר יכול להשתבש? ממש כלום. כאמור הפיתה תוגש בסניפי מזנון עד סוף פברואר, אז מהרו לנעוץ שיניים באחת וגם לעשות טוב על הדרך.
35 ש״ח, להשיג בסניפי מזנון אבן גבירול 23/ שרונה מרקט/ הנחושת 1 רמת החייל. החל מהיום ועד סוף החודש