איך לנקות סניקרס: הטיפים שיעזרו לכל חולה נעליים
סניקרס לבנות הן כמו תינוק - אסור להוריד מהן את העיניים. אבל מה אם בכל זאת הצלחתם ללכלך אותן? כל הטיפים לניקיון נעליים
העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: כאלה שאוהבים לחרוש על הסניקרס שלהם עד שהן הופכות לרוח רפאים (אהלן שפוטים של וואנס) וכאלה שקונים סניקרס בג'יפה בבוגרשוב, הולכים איתן רק על משטח סטרילי, וחוזרים להציג אותן בגלריה היפה שהם הכינו בחדר שהוסב למקדש מעט עבור המטרה הנעלה.
עוד כתבות מעניינות:
SneakerBox TLV: היכן שמביני העניין קונים שוז פיגוז
SHOT: מה עושות הבלייניות בלילות? מפגיזות בסטייל
העתיד הוא פאשניסט: הכירו את בני הנוער שעושים את זה הכי נכון
כך או כך, יש גם את האנשים באמצע שלא שייכים לשום קצה, אלה שפשוט קונים נעליים ומעוניינים שתהיה להן צורה ריאלית למשך זמן כי 350 ש"ח זאת השקעה לעשר שנים אם אתה מעמד פרולטריון, אוקיי????
בכל מקרה, לטובת כל הציבור, קבלו מספר טיפים שיעזור לכן לנקות את הסניקרס שלכן כמו שצריך – ולא, זה לא אומר לשים אותם במכונת כביסה כפי שאמא וודאי לימדה אתכם. כיום ישנן דרכים הרבה יותר הומניות ומוסריות לטפל בכתמי בירה, ביוב, זוהמה עירונית רנדומלית, בונגלכים של עצי פיקוס וכן הלאה וכן הלאה. הרי הן לפניכם:
איך לנקות נעלי ספורט
כיצד להטיב ניקיון עם נעלי ספורט שעשויות מעור – למשל ריבוק, אייר ג'ורדן או סטן סמית של אדידס? מרטיבים קלות ספוגית (עדיף אחת מאוד צפופה – כזאת שאמא שלכם מנקה איתה דברים במטבח, נגיד ספוגית הקסם של ניקול אם זה אומר למישהו משהו) ומתחילים לשפשף כמו מאדרפאקרס. ליכלוך רגיל יירד בעזרת מים, וליכלוך עיקש יירד עם קצת סבון נוזלי שגם אותו מספיגים בספוגית ומשפשפים, בעדינות כמובן. כשמדובר בסוליה צפופה כמו של ריבוק קלאסיות או מחוספסת כמו דגם אולסטאר של אדידס – אפשר לשפשף בפראות, רק ככה זה יירד כמו שצריך.
אחרי שסיימתם, קחו מטלית נייר רכה ויבשה ועברו על כל הנעל עד שהיא יבשה. טיפ למתקדמים – נעליים לחות יש להשאיר בחוץ לייבוש מוחלט. אם קיץ לוהט בחוץ, שימו אותן בצל. השמש היוקדת עלולה להשאיר אותן במצב משונה (תחשבו מה היה קורה לקרטון רטוב שהייתם משאירים בשמש). חשוב — תמיד עדיף לבחור מקום עם צל וכמו כן מאוורר, ולתת לנעל לחה להתייבש לחלוטין לפני שנועלים אותה שוב, בכדי לא לפגום במרקם ובצורה של החומר והגזרה.
איך לנקות אולסטאר
ובכן, בהנחה שמדובר על אולסטאר לא לבנות – אתם יכולים להשתולל עם אותה ספוגית בדיוק מהסעיף הקודם על סוליית הגומי. קחו בחשבון – אולסטאר נקיות זה חתיכת דבר מוזר.
איך לנקות וואנס
ניקיון בד, כמו למשל בנעלי וואנס או סופרגה, דורש יותר עדינות. שימו לב – אם מדובר בכתמים פשוטים של סתם שלולית או בירה, כנראה שמים וסבון יספיקו. אם מדובר בדברים קשים יותר (דם, או זרע… סתם סתם. סתם?), אסכולה אחת גורסת כי יש להכין בבית תמיסה שעשויה מכמויות שוות של חומץ לבן, סודה לאפיה ומים, עמה מנקים את הנעל. אם גם השרוכים מג'ויפים – אפשר לטבול אותם באותה תמיסה. אחרי זמן מה בייבוש, הנעליים יקבלו מעין שכבה עליונה מתפוררת, שאחרי שמפוררים אותה סופית – הן נראות חדשות כביום קנייתן. שימו לב – הטריק הזה רלוונטי רק לנעליים במצב צבירה סופני. אל תנסו אותו על נעליים שנראות טוב וזקוקות לקוסמטיקה קלה בלבד. עוד דיסקליימר: מדובר בטיפ שרץ ברשת אך לא ניסינו אותו אישית.
טיפול מניעתי לנעלי זמש
יש כאלה שמאמינים שתרסיסים למיניהם ויש כאלה שפשוט מאמינים בלתת לנעל לנוח בסופ"שים, ממש כמו שכתוב בתורה, מיינד יו. השאלה אם רוצים להשתעבד לתרסיס כלשהו או שכן רוצים לגרום לנעל להיראות כמו פריט שלכם, שהולכים איתו וחורשים עליו בכיף. מה שכן חשוב לדעת – נעלי זמש יכולות להגיב טוב לכתמים קלים עם ניקוי במים, אך זה צריך להיעשות בשיא העדינות, כנ"ל לגבי הייבוש. בא לכם תרסיסים? סבבה, רק וודאו שזה משהו טוב ולא תרסיס שיושב בחנות כבר 50 שנה מחכה לישועה. וגם איתו – אל תגזימו.
טיפים למתקדמים:
"אני נגד ניקיון ספריי ששמים לפני השימוש, אני בעד ללכלך נעליים כמה שיותר", מכריז אוהד להב, מבעלי חנות הסניקרס "סניקר בוקס טי אל וי". כשדוחקים בו, הוא נאלץ להתפשר ולהגיד כי הוא מחזיק אצלו בחנות תרסיס הגנה של Crep שמיועד לכל סוג של נעל – בד, עור או זמש.
אבל מה לגבי אנשים אסטניסטים שחייבים לנקות כל הזמן את הסניקרס, גם אחרי הליכה פשוטה למכולת וחזרה? בדיוק בשביל אותם אובססביים מצאתי את עמית עמית גלסקה, איש כה פדנט לניקיון שוז שחבריו מכנים אותו קליני ג'י (!!!) ואף מעבירים לו את הסניקרס שלהם לניקיון אורוות טוטאלי.
עצות מהמומחה קליני ג'י:
"אני לא הטייפ של הלוק החרוש, מעיד ג'י מעיד על עצמו. "אני אוהב את הלוק הנקי. שהכל יהיה נקי, שהבגדים יהיו מגוהצים. פעם, תמיד רציתי נעליים ולא היה. כשאני גדלתי, הורגלתי לזה שעד שזוג לא נקרע – לא קונים אחד חדש. עכשיו כשיש לי המון זוגות, אני שומר עליהם. אני זוכר שהיה שלב בגיל 9 שאמרתי לאמא שלי שאני רוצה שכל הנעליים יהיו בצבע של החולצות שלי. זה לא קרה, ועכשיו אני מכפר על זה".
https://www.instagram.com/p/BaJutgDgPoy/
באשר לסוגיה הכי חשובה, הלא היא נקיון זמש, ג'י ממליץ להשתמש ב"מברשת הכי עדינה שיש, שקונים חנות לחומרי בניין, שהיא בעצם מגרדת את השכבה העליונה באופן הכי דק שיש" (להב כינה זאת "נייר זכוכית אפס" – שהוא נייר הזכוכית הכי עדין שיש). לצד זאת, הוא מדגיש כי אי אפשר לנקות זמש ממש במאה אחוז, או כדבריו "אין משהו שהוא ממש ממש ממש טוב. למשל, כתמי רטיבות תמיד יראו". בנוסף, בזמש כדאי להשתמש בסבון מאוד חלש, לטבול במברשת מאוד עדינה ולנקות את השאריות עם מטלית מיקרופייבר.
דבר אחד חשוב הוא מבקש להדגיש בפני קהל הקוראים: "לא לכבס, סימן קריאה! זה הורס את הנעל. יש דבק בתוך הנעל והוא לא אמור להתערבב עם הנוזלים של הכביסה, שמכילים מלא כימיקלים. לכבס זה מיתוס של אימהות. גם אל תשימו בתוך סדין ואז תשימו במכונה. גם לא בתוך רשת. פשוט אל".
מה לגבי נעלי עור?
"נעלי עור הכי קל לשמר כי בתכלס פשוט מעבירים מגבון. יש כמה סבונים שמחזירים את הנעל למצב הקודם, ואם אתם מגיעים למצב של לכלוך שלא יורד עם מגבון, נסו מברשת שיניים כי עדינה, ממש של תינוקות, עם סבון כלים או סבון ידיים או מה שיש לכם בבית. הסבון של החברות הייעודיות לניקיון נעליים יותר פעיל וזה הפלוס שלו, אבל צריך להבין מתי יש בו שימוש ומתי אין צורך".
יש מיתוסים על סודה לשתייה, חומץ לבן וכו'. ניסית? במה אתה אישית משתמש?
"אני הכנתי לעצמי תערובת ייחודית, לא ניסיתי את המיתוסים שציינת. בזוג הראשון של וואנס שקניתי, אמרו לי לנסות מברשת שיניים עם משחת שיניים ובסוף זרקתי את הזוג. היום אין כזה מצב. כל הנעליים נקיות ומתוקתקות".
https://www.instagram.com/p/BG41to_h_Bb/
איפה מייבשים?
"בצל. תמיד תמיד מייבשים בצל".
טיפ לעזרה ראשונה מצילת חיים?
"יש לי מגבון של Crep בארנק כל הזמן למקרי חירום והוא באמת נותן עבודה במקרה חירום. אם קורה שאתה עם נעל לבנה באירוע ולא רוצה להתבאס – כדאי להתארגן על אחד".