קחו יוצרים ויוצרות מתחום הספרות והשירה, קחו עסקים קטנים וחמודים, קחו קהל שאוהב את שניהם וקיבלתם את "אינטלקטקפה", סדרת אירועים חינמית ופתוחה לקהל ביוזמת עיריית תל אביב-יפו שתרים לכולם (וגם לכם. כן, גם אתם כולם)
אם יש משהו שלא חסר בתל אביב זה יוצרים ויוצרות בתחומי השירה והספרות. ואם יש עוד משהו שלא חסר בתל אביב זה עסקים קטנים וחמודים. ואם יש משהו שמשותף לשניהם זה שהם מחפשים קהל והקהל מחפש אותם. עכשיו תעשו אחד ועוד אחד, ויש לכם מיזם חדש של עיריית תל אביב-יפו. קוראים לזה "אינטלקטקפה: סלון ספרותי בעסקים", ומדובר בסדרת מפגשים בלתי-אמצעיים בקהילה סביב תרבות ורוח שתתקיים בעסקים קטנים ברחבי העיר.
>> למי קראתם עגלה: אנחנו נשבעים שבית הקפה הזה נמצא בתל אביב
>> סוף להופעות הענק בפארק הירקון: עיריית תל אביב-יפו מרימה ידיים
מטרת המיזם משולשת לכל הפחות: סיוע לעסקים מקומיים, הנגשת תרבות לתושבים שתעניק קצת טעם לחיינו הריקים וחיזוק קהילת היוצרות והיוצרים מתחום הספרות והשירה. הקהל הרחב יוזמן ליהנות מסדרת אירועים בהם השקות ספרים חדשים, שיח סופרים, בוק-קלאב, קריאת מוספי עיתונים בלייב ועוד. אירועי "אינטלקטקפה" יימשכו לאורך השנה והכניסה חופשית ללא הרשמה מראש.

שני האירועים הראשונים שיתקיימו במסגרת המיזם מסמנים רמה גבוהה: בשישי הקרוב (6.2) ייערך בסורסטו בר יין (הארבעה 12) ערב תחת הכותרת "זומבים, מערכת החינוך ותל אביב הבליינית", מפגש עם מועמדי פרס ספיר לספרות ענת עינהר, אלון ארד ואמיר חרש לציון הרגע שבו ספרות אוונגרדית, נועזת ועכשווית מגיעה למרכז הבמה. האירוע יכלול שיחה קלילה וקטעי קריאה קצרים; ואילו בחודש הבא (4.3) יתקיים בקפה חשמל (החשמל 12) ערב מיוחד להשקת הספר "אל האיש עם עיני האגוז" של נועה שוורץ.
סדרת האירועים היא יוזמה של הרשות העירונית לקידום ופיתוח עסקים, הפועלת ליצירת סביבה עסקית תומכת, לקידום יוזמות כלכליות ולשיפור הקשר בין בעלי העסקים לעירייה. הרשות מספקת מענה מקצועי וממוקד לאתגרים הניצבים בפני העסקים בעיר ומסייעת ביצירת תנאים לצמיחה כלכלית.פרטים נוספים על אירועי "אינלקטקפה" באתר העירייה.
