ג'אפה ומאפה: אלון שבו פותח את הלובי של The Jaffa לקהל הרחב

מלון הבוטיק The Jaffa כבר ידוע כאחד הלוקיישנים היפים בעיר, ועכשיו הלובי המעוצב שלו פותח את שעריו לציבור עם הספוט החדש של השף-קונדיטור אלון שבו על כל מאפיו המשובחים, ומוכתר מיידית כמפלט יפואי נחשק. אם תמיד חלמתם לאכול קווין אמאן בסטייל בלתי נתפס - הנה ההזדמנות שלכם
הג'אפה הוטל הוא מהמבנים היפים והמרשימים בעירנו, ואולי אף במדינה כולה. המבנה מעורר ההשתאות, מבחוץ ולא פחות מבפנים, נדמה לרגע כאילו נלקח מעיר אחרת בעולם והוצב כאן אצלנו. או כמו שנוהגים במחוזותינו לומר – הכי חו"ל. נראה לכם שגם במדינות אחרות בעולם אומרים "הכי חו"ל" על דברים, או שזה רק אנחנו הפרובנציאלים?
>> זהב של שותים: 32 בתי הקפה הכי טובים בתל אביב
>> הפריכים והנימוחים: 25 בתי המאפה הכי טובים בתל אביב
בכל מקרה, כפי שכבר אמרנו, הג'אפה לא רק יפה מבחוץ, אלא מעוצב למשעי ואסתטי לעילא ולעילא גם מבפנים, ובעוד לילה במלון בוטיק כזה מסתכם כדבר פחות נגיש לרובנו, קפה ומאפה בלובי היפהפה זו אפשרות שפתוחה מעכשיו לכל. ולא סתם מאפה, אלא כזה שמגיע היישר מהפטיסרי של אלון שבו. קווין אמאן על ספת מעצבים, אנחנו בדרך.

הלובי של המלון יהיה מעתה פתוח לכל (כלומר גם למי שאינו אורח), ובו מתמקמת עתה מה שהוא בין חנות של הקונדיטוריה (בנוסף למעוזים הקיימים בצ'לנוב ובשינקין) ובין בית קפה איכותי שכל לובי היה מתגאה בו. במקום יוגש בלנד הקפה המוצלח של Waycup, שמוגש גם בשאר המקומות של שבו, ובעיקר תנכיח את עצמה ויטרינת מאפים מרגשת שתכלול קווין אמאן, קרואסון חמאה, קרואסון שקדים, מאפה לימון וג׳ינג׳ר, פה או שוקולה, בריוש סוכר, פאן סוויס וגם מלוחים בדמותם של בורקס חצילים וגבינת בושה, בורקס תרד וגבינת עיזים ובריוש זוקיני ותרד צלוי עם שמן זית. (25-17 ש"ח).

שיתוף הפעולה בין השף-קונדיטור הנערץ לג'אפה החל כבר לפני שנתיים, עם שעת התה שמתקיימת במתחם הצ'אפל הכנסייתי של המלון פעמיים בשבוע והפכה לאירוע מבוקש במיוחד. שעת התה מתקיימת לפי מיטב המסורת הבריטית, עם קנקני תה צמחים ומגדל פטיפורים ומאפים פרי ידיו של שבו (אם במקרה עוד לא נכחתם בה, אנחנו ממליצים לכם להיכנס לרשימת ההמתנה. היא ארוכה, אבל תורכם יגיע בסוף).

"אחרי שנתיים של שיתוף פעולה מוצלח עם המלון, זה היה רק טבעי להתרחב לשלב הבא", אומר שבו ל"טיים אאוט", "ובאמת שמדובר בלובי של המלון הכי יפה בתל-אביב, ואני אובייקטיבי, אז זה ממש מרגש ומשמח להגיע לכאן. המלון וגם אנחנו מקווים להביא קהל מגוון מהאזור, וגם את כל מי שהגיע לסביבה ורוצה להתאוורר מהחום הכבד בחוץ עם קפה ומאפה". נראה לנו שכולם רוצים.
אלון שבו X דה ג'אפה, כעת בהרצה: שני-שישי 17:00-08:30, לואי פסטר 2