במקום פו תאכלו עוגות: מאפיה מסקרנת בלוקיישן של מסעדת האנוי
אלכסנדר בייקרי נפתחה באחרונה על ידי אלכס ברמן, אלוף ישראל באפייה ל-2017. תמצאו בה קרואסונים מפוספסים ומאלפים, דיינישים ולחמי מחמצת. בהמשך יהיו גם כריכים
כבר אמרנו שמתקפת הפחמימות ששטפה את העיר בימי הקורונה לא נעלמה אלא רק שינתה פאזה מדיגיטל לריל לייף? אמרנו אתמול כאן והרי חיזוק לטיעון: מאפייה חדשה שנפתחה ברחוב לילינבלום, בחלל שאכלס בעבר את מסעדת האנוי. וזו לא סתם מאפייה: שמה הוא Alexander והיא בבעלות שף־קונדיטור אלכס ברמן, אלוף ישראל באפייה לשנת 2017 מטעם איגוד הקונדיטורים בארץ ומי ששבר את האינסטה עם צילומי קרואסונים מפוספסים.
מאז כוכבו של ברמן נסק: הוא עבד בבולנז'רי 96 יחד עם ערן שוורצברד ובאורבן בייקרי ולימד קונדיטוריה בבית הספר לבישול דנון. כעת כאמור הוא פותח מקום משלו. "זה משהו שרציתי לעשות כבר זמן רב ועכשיו מצאתי שותף. הייתי צריך מישהו שידחוף אותי קדימה".
אלכסנדר נפתח ברחוב לילינבלום, במקום שבו פעלה בעבר מסעדת האנוי. ההקמה נמשכה זמן ארוך מהמתוכנן בגלל הקורונה ושומר החומות, וכעת המאפייה נמצאת בעיצומה של הרצה. "אני צריך לראות איך אנשים מגיבים, להבין את הווייב של השכונה, ללמוד את המכשור החדש ולצבור ביטחון", הוא צוחק. התפריט כולל מאפים מדופדפים ושמרים, דיינישים, קרואסוני חמאה ושוקולד וקרואסונים ממולאים, קראפים במילוי קרמל ועוד (כ־15 ש"ח בממוצע).
ברשימת הקינוחים תמצאו למשל עוגת גבינה "אבל לא קינוחי ויטרינה. אני מאמין בלחמים ומאפים", הוא מסביר. לצד קונדיטוריה צרפתית קלאסית ומודרנית מפתיע ברמן עם טעמים מהקונדיטוריה הרוסית. "למשל מדוביק, שזו עוגת דבש רוסית, נפוליאון ודברים שהם קלאסיקה, שמי שאינו רוסי לא מכיר". באגף הלחמים בולטים לחמי מחמצת ללא תוספות בהתפחה של 36 שעות כגון דגנים כפרי ולחם טבעי מלא לצד לחמי שיפון צפון אירופאיים בשילוב דייסות וגרעינים מונבטים.
עם הרחבת שעות הפעילות מגוון המוצרים יגדל ויכלול גם כריכים, שאותם אפשר יהיה לאכול על שולחנות שיוצבו בחוץ. בינתיים תתכוננו לעמוד בתור שכבר מגיע עד קצה המדרכה.
אלכסנדר, לילינבלום ראשון-שישי מ־7:00