מי זה סילבסטר: 27 מסעדות לאכול בהן את השנה האזרחית החדשה

החל מהמבורגר עם תוספות מיוחדות ועד לרקדניות בטן, דרבוקות, שמפניות יוקרה או קוויאר - את סיום השנה האזרחית הזו יש איך לחגוג בכל רמה ומחיר - הגזמות למגזימים וחגיגות שפויות למי שקם למחרת לעבודה. אלו כל ארוחות הסילבסטר ונובי גוד לקראת שנת 2025
כן, זה שוב קרה לנו, הצלחנו פעם נוספת לשרוד עוד שנה, וגם אם היא הייתה נוראית – או בגלל שהיא הייתה נוראית? – זה הזמן לחגוג את זה. קצת קשה להבין איך במצבנו עוד אפשר לחגוג, אבל אחרי כמה בקבוקים של יינות מבעבעים אולי נצליח. האמת היא שברשימה שלפניכם יש הכל מהכל, ואפשר לציין את הגעתנו לרבע השני של המאה ה-21 גם בארוחות שפויות וצנועות יחסי, וגם עם קוויאר ואויסטרים ומסיבות פרועות באווירת ימי פומפיי. לפחות נהנה קצת.
>> אצבעות דביקות: 10 מנות סליזיות שאתם חייבים לטרוף בתל אביב
>> שננו את השם: "קון תאי" של תומס זוהר ויוסי שטרית סוף סוף נפתחת
הכנה לחג
פופ אפ שמפניות
כבר עכשיו, כעשרה ימים לקראת כניסתה של 2025, פועל בחלל הכניסה של מלון דה ג'ורג' פופ-אפ שמפניה שבו תוכלו לטעום ולקנות כ-20 סוגים של המבעבע הצרפתי, ממותגי השמפניה של Moët Hennessy – דום פריניון, וו קליקו ושמות נוספים שמוכרים בעיקר לנשים חובבות החיים הטובים וראפרים. סומלייה יתאים עבורכם את השמפניה הנכונה בהתאם לתפריט, העדפות אישיות ומחיר, שמתחיל ב-199 ש"ח סבירים לז'אנר, ומסתיים אי שם ב-13 אלף ש"ח של איבדתם את דעתכם. בחנות יימכרו גם אביזרים ייעודיים יוקרתיים לתפעול השמפניה וקוויאר שחור מתוצרת חברת LEMBERG, ועמדה לחריטה אישית על בקבוקי שמפניה של מואט-שנדו. תמורת 99 ש"ח תוכלו לטעום במקום שמפניות רוינאר ברוט, וו קליקו ברוט או מואט ברוט וקוויאר למברג, ובקיית בקבוק קרוג או רוינאר תקבלו במתנה 50 גרם קוויאר בשווי 219 ש"ח.
ישראל טל 5, ראשון-חמישי (19-31.12) 13:30-18:30

בלוגה וקוויאר
ואם כבר יוקרה, מותג הוודקה היוקרתי בלוגה מציע את השילוב הקלאסי של וודקה וקוויאר כדי לחתום את שנת 2024 בסטייל. פופינה, פרא, AKA 44, הבלבוי ועוד מסעדות וברים בעיר יגישו למשך עשרה ימים שלוש מנות קוויאר שחור מקוריות וקוקטיילים מוודקה בלוגה גולד ליין, ומנת דגל יוקרתית משותפת – בלוגה גולד ליין נקי לצד "באמפ" קוויאר.
חמישי-ראשון (19-29.12), פרטים והזמנות באתר

אנטי סילבסטר
הם תמיד באים בהפוכה ואנחנו מתים על זה: במסעדת דוק של האחים דוקטור יציינו אנטי סילבסטר ישראלי הכי דקדנטי שאפשר בנסיבות, עם כמהין שחורות מרמת הגולן וקוויאר מקיבוץ דן, שמפניה מקומית ומבעבעים במחירי הקרן (כולל קיר רויאל ומימוזה). הזמנת מקום יותר מאשר מומלצת, אבל אם לא תהיה ברירה, תאכלו בליני וקוויאר בעמידה. שאלו יהיו כל הצרות.
אבן גבירול 27, שישי (27.12) 11:00-16:00, להזמנות

סולידי
אסיף
במסגרת פרויקט "סיר של בית" יארח קפה אסיף בערב חג המולד (24.12) את חביב ומינרווה דאוד ממסעדת עזבה שבצפון וכבאכה שביפו, שיכינו מוגרבייה – התחליף השאמי לקוסקוס עם עוף, גרגירי חומוס, ירוקים מלוקטים ומפתול (בורגול גס עטוף בקמח בעבודת יד). ערב הסילבסטר (31.12) יוקדש לנובי גוד, עם שלל מנות שמייצגות את הימים הטובים של האימפריה הרוסית.
מה אוכלים: בליני גרבלקס פורל וקרם פרש, סלט סלק ואגוזי מלך, סלט אוליביה, עוגת מדוביק (16-59 ש"ח).
המרכז הקולינרי אסיף

אוזריה נקסט דור
שפית אביבית פריאל ויד ימינה שף ארז אומיד, החליטו להציע את הנקסט דור כחלל לאירוח לסדרת פופ אפים עם שפים ושפיות שאיבדו את המסעדה שלהם או מצאו עצמם עם מטבח סגור. בסילבסטר וביום שלפניו (30-31.12) יתארח שף אסף שטרן (לשעבר מסה, כיום בקבוצת בוקה), שיכין יחד עם פריאל תפריט שחוגג חברות רבת שנים.
מה אוכלים: רביולי סלק וגבינת עזים בקרם מישמש, בריוש 'שרימפ רול', פסטה חלמונים שחורה ברוטב בויאבז זעפרן ובוטרגה. 350 ש"ח לאדם בסבב ראשון, 380 ש"ח לאדם בסבב שני.
מטלון 44, להזמנות

חוות צוק
בחוות צוק כבר מכינים לסילבסטר תפריט שכולו נתחים ותפריט נוסף שכולו ירקות, הפתעה נעימה במסעדה שמזוהה עם בשר משובח. אין מחיר מינימום ואין הנפצות, רק לבוא ולאכול טוב כמו בכל יום בשנה ויותר.
מה אוכלים: מגש בשרים לארבעה במשקל כ-1.2 ק"ג (186 ש"ח לאדם) ועוד מנות ממוחו הקודח של שף אסף שנער.
משה פרלוק 5, להזמנות

טאיזו
במסעדה הוותיקה והאהובה תוגש לכבוד השנה החדשה ארוחת הטעימות שתכניס אתכם לעולמו הקולינרי של שף יובל בן נריה, ותטיס אתכם בדמיון למסע בין טעמי דרום מזרח אסיה. הטעימות, שמבוססות על התפריט הקבוע, זמינות גם בגרסה צמחונית ו-kosher style.
מה אוכלים: סביצ׳ה דג ים, דמפלינג כמהין, קארי בשר סרטנים, ספייריבס רול טלה והר גאו כמובן. 480 ש"ח לאדם בסבב ראשון, 530 ש"ח לאדם בסבב שני.
דרך בגין 23, להזמנות

הכוסית
בגסטרו בר האהוב בכיכר רבין מתרכזים גם בסילבסטר באוכל ופחות במה שמסביב, עם תפריט מנות חדשות, דרינקים טובים ואווירת שמחה כי הכול כל כך טעים.
מה אוכלים: סשימי דג ברוטב פונזו תפוזי דם, קרוקט כרישה, צלחת נקניקים, וונגולי בחמאת שום ושמן עירית, פרנץ טוסט סרטנים. 36-89 ש"ח.
מלכי ישראל 5, להזמנות

VEGA
בר היין והאוכל בשכונת כוכב הצפון מציין את חילופי השנה האזרחית בתפריט חגיגי שבנתה השפית אידית פדידה (לשעבר רביבה וסיליה), שמתאים ליינות מבעבעים ויינות בורגון שהבעלים אייל אלגבי (בן זוגה של אנה ארונוב, אם חייבים פיקנטריה) בחר במיוחד. אם תבחרו להגיע בכריסמס (24.12) תפגשו ערב אוכל בוכרי בהשראת המטבח המשפחתי של הטבחית אולגה לבייב, וזו כבר הולכת להיות קרחנת כיסונים אמיתית.
מה אוכלים: אויסטרים וקוויאר, בליני בטטה סגולה עם קרם פרש וקוויאר, פילה פארידה עם טליוליני בחמאת שמפניה ברגמוט ובוטרגו מגורר. מינימום הזמנה 200 ש"ח לאדם.
אבא קובנר 4, כוכב הצפון, להזמנות

ג'יארדינו
אחרי השנה האחרונה מותר לשחרר קצת את החגורה, ומלון ג'אפה היפהפה הוא המקום הנכון לעשות זאת. בסילבסטר שף בר צנגר יגיש ארוחת סילבסטר מסע בין מיטב חומרי הגלם המקומיים בשלושה תפריטי טעימות: תפריט מבוסס דגה, צמחוני ותפריט Kosher Style, על רקע הפאטיו הרומנטי ובאווירת קלאסה יוקרתית.
מה אוכלים: קרואסון בשר סרטנים, קוקי סאן ז'אק וכמהין אילסר, לב חציל וקציפת יוזו קוקוס, טרטר טונה וקוויאר מנחל דן. 420 ש"ח לאדם כולל משקה פתיחה, מים/סודה וקפה/תה.
לואי פסטר 2, יפו העתיקה, להזמנות

מרלן
סילבסטר קרניבורי תוכלו לחגוג במרלן, ההמבורגריה האהובה עם סניפים בתל אביב וגבעתיים, על תפריט ספיישלים וקוקטיילים נוצצים ובתמחור שלא מעיק על הכיס.
מה אוכלים: קרוקט מק אנג צ'יז פרמז'ן ורוטב סודי, המבורגר מק אנד צ'יז והמבורגר לביבה – כי בכל זאת חנוכה. 38-72 ש"ח.
שד' בן ציון 2, תל אביב; רמב"ם 30, גבעתיים, להזמנות

FLAME
במסעדת הבשרים הכשרה במלון קרלטון יגיש שף אורן אסידו ספייסי שבאקייה, בשר ראש מרוקאי עם גרגרי חומוס ופרנה מעושנת ועוד מנות ספיישל שנוצרו במיוחד לערב השנה החדשה. עוד בתפריט יינות טובים, די ג'יי, אווירה חגיגית אלגנטית ונוף לים של תל אביב. מינימום הזמנה 350 ש"ח לאדם.
אליעזר פרי 10, להזמנות

שמח
מלון פבריק
עם פרוץ 2025 משיק מלון הבוטיק פבריק מרשת אטלס ארוחות בראנץ' בסימן נובי גוד, בשיתוף עם קפה בירדי מחיפה. בעלי המוסד החיפאי איליה נצ'ין וטניה דולוטובסקייה והשפית אולגה קים עלו ארצה בחסות המלחמה בין רוסיה לאוקראינה ופתחו בית קפה, שמגיש אוכל רוסי עכשווי ומהווה אבן שואבת לעולים חדשים וותיקים. מיטב המטבח הסובייטי הנוסטלגי ומנות קלאסיות שמוגשות בפרוס השנה החדשה ילוו במוסיקה סובייטית והחלל יקושט בהתאם בצבעי דד מורוז, סנטה קלאוס של הרוסים.
מה אוכלים: דגים כבושים, נקניקים, שובה (מעיל פרווה), סלט אוליבייה, פירושקי, דראניקי (לביבת תפוחי אדמה מטוגנת עם סלמון) ועוד ועוד, ושמפניה סובייטית. 155 ש"ח.
נחלת בנימין 28, שלישי-שבת (31.12-4.1), 10:00-14:00, להזמנות

אריא
קישוטים, דיג'ייז ומנות חגיגיות: בערב האחרון של שנת 2024 יגישו במסעדת Aria תפריט א לה קארט מחומרי גלם נוצצים, ממטבחו של שף מושיקו אברהם. הספיישלים יוגשו גם בבר שבקומה התחתונה, בערב ארוך וחגיגי עם דיג'ייז וקישוטים.
מה אוכלים: בליני קוויאר וקרם פרש, ברוסקטה כבד אווז על ריבת שומר בר ופיסטוק איראני, חצי לובסטר ורביולי לובסטר. 86-320 ש"ח.
נחלת בנימין 66, מ-21:00, להזמנות 03-5296054

a
אירועי יום ההולדת 3 למסעדה משתלבים בסילבסטר ומתבססים על הסרט האיקוני "אבודים בטוקיו". מה זה אומר? חדר קריוקי, קוקטיילים נוצצים על בסיס ויסקי שיבאס ריגל, שמונה מנות שמפגישות בין מזרח למערב ושאבו שאבו – מנה יפנית מסורתית מהסרט, ששף יובל בן נריה יגיש עם ציר יפני־ים תיכוני ו'תוספות' בשר, דגים ופירות ים וירקות אורגניים לטבילה.
מה אוכלים: רול גיו אמריקנה, סשימי המאצ'י, ספגטי טונה, טרטר בקר. 580 ש"ח לאדם בסבב ראשון, 650 ש"ח לאדם בסבב שני כולל שתייה קלה, חמה וקינוח לבחירה ללא אלכוהול.
מנחם בגין 121, להזמנות

בלבוי ושות'
כל בר בקבוצה הוותיקה מאובזר בקונספט נוצץ משלו לסילבסטר: 223 האהוב יחגוג בסגנון שנות ה-20 עם מנות נוסטלגיות וקלאסיות בסגנון אמריקני וקוקטיילים נשכחים עם טוויסטים חדשניים (140 ש"ח לסבב ראשון/240 ש"ח לסבב שני); פנטסטיק יתחפש לערב אחד לדיסקוטק עם מוזיקה תואמת, רביולי סרטנים כחולים וקוקטייל Night Fever (190/350 ש"ח); הבאטלר הסודי יתקשט בהשראת הצוללת הצהובה עם מנות וקוקטיילים בהשראת המוזיקה האיקונית של הביטלס (250/350 ש"ח); ובבלבוי יתקיים ערב חד פעמי ומלא קסם בהשראת הנובי גוד עם סלט אוליבייה וקוקטיילים כגון "מאשה הלוהטת" (190/350 ש"ח). בחצות יימזג בכל הברים יין מבעבע למגדל שמפניה מרהיב כדי להתחיל את 2025 בסטייל.

הגראז'
ספוט ההמבורגרים המוגזמים ברמת החייל מנצל את ערב השנה האזרחית החדשה להשקת תפריט ספיישלים חדש, מוגזם כמובן. עוד בתפריט אווירה שמחה, פינוקי אלכוהול על חשבון הבית, מוזיקת דאנס אלקטרונית ועיצוב חגיגי.
מה אוכלים: ארבע גרסאות מופרעות במיוחד לסמאש הכותרת 'מפורקים 2025', שבכל אחת מהן גבינת צ'דר, כדורי ריקוטה מטוגנים בנוסף בשר מפורק ורוטב צ'דר בטעמים שונים. 89 ש"ח כולל תוספת צ'יפס ושתייה קלה/שליש גולדסטאר מהחבית.
ראול ולנברג 24, 03-6499600

וילה מארה
לא צריך לחכות לכריסמס, כי בווילה מארה נובי גוד מתחיל כבר בראשון הבא (22.12). אווירת חג מוסקבאית קסומה (רק בלי שלג) תקבל את פני האורחים בווילה מארה, כולל עץ אשוח, קישוטים מסורתיים ואורות מנצנצים שעושים שמח בלב. והכל כמובן אותנטי עד לכוסית הוודקה האחרונה.
מה אוכלים: מרק סוליאנקה, סלט אוליבייה, פילמני טלה, ורניקי של סבתא שרה וצ'יקן קייב, בליני קוויאר אדום ויין חם. 48-110 ש"ח.
הרברט סמואל 88, להזמנות

ויסקי בר מוזיאון
הוויסקי בר מוזיאון חוגג את ערב השנה האזרחית החדשה בשיתוף מזקקת מקאלן בארוחת ערב הכוללת 4 מנות וקינוח, שאליהן הותאמו ארבעה ביטויים יוקרתיים של המזקקה. במהלך הערב די ג'יי ינגן פלייליסט סוחף בליווי הזמרת ניצן גולן והכנרת Margo.
מה אוכלים: קרפצ׳יו קולורבי מעושן, רביולי ממולא בבשר אונטריב, פילה בקר וכבד אווז (לצמחוניים ישנה אפשרות החליף את מנות הבשר בדגים). 420 ש"ח לאדם.
דוד אלעזר 27, להזמנות

פופ אנד פופ
במסעדה הנוצצת פותחים את השנה האזרחית במחווה לסינגפור, עם מנות איקוניות שיכין שף שחף כשילוב מרהיב של תרבויות וחומרי גלם, כאשר כל מנה נבחרה כדי להציג את המגוון והעושר של המטבח הסינגפורי. בנוסף תציע המסעדה תפריט pairing הכולל טעימות וויסקי מאקלן ושני קוקטיילים ספיישל.
מה אוכלים: טאם טאם – נתחי אנטריקוט וברווז ברול דפי אורז, בר ים גא קארי, טרטר בקר בסאקה סוי. 400 ש"ח לאדם בסבב ראשון, 600 ש"ח לאדם בסבב שני.
הארבעה 28, להזמנות

רופ טופ 98
בבר שבגג מלון מאייר האוס בכיכר דיזינגוף נפרדים מהשה האזרחית במסיבת גג באווירה חמה וסוערת, על רקע קו הרקיע של תל אביב. עם די-ג'יי לאורך כל הלילה, מגוון קוקטיילים, דרינקים ומנות פינגר פוד שנגזרו מהתפריט הקבוע ויוגשו על ידי מלצרים שיסתובבו בין האורחים.
מה אוכלים צוואר טלה מפורק על לאפה ביתית עם בצל סומאק וצזיקי, לברק צרוב עם ריזוטו סרטנים ושרימפס וקרם תירס, אויסטרים וקוויאר. 40 ש"ח למנה/קוקטייל.
דיזינגוף 98, להזמנות

שישקו
בבר הבולגרי לא מחכים לסילבסטר כדי לעשות שמח: התפריט רגיל בתוספת כמה ספיישלים, והאלכוהול ממילא נמזג כמים. לכבוד החג המקום יתאבזר בדי ג'יי, והערב שיתחיל סולידי יתפתח למסיבה שתויה.
מה אוכלים כבד קצוץ, איקרה, צ'יפס וגבינה בולגרית וקבב בולגרי כמובן. ככה אנחנו אוהבים לחגוג. 26-88 ש"ח.
הכובשים 48

קרחנה
קומראן
לילה מהפנט מובטח בסילבסטר בקומראן עם טקס הדלקת נרות מרגש, הופעת הפתעה, אווירת מסיבה קסומה והאוכל של מושיק רוט. אם לא הצלחתם להשיג מקום במסעדה שלו, תוכלו לחגוג כאן ולהשוויץ שאכלתם אצל השף היחיד בארץ שמחזיק בשני כוכבי מישלן.
מה אוכלים: מנות שמושיק רוט יצר במיוחד, וזה כל מה שצריך לדעת. מחיר יפורסם בהמשך, אל תצפו לצאת בזול.
הארבעה 21, להזמנות

JOME
בעלי המקום הטרנדי על רוטשילד-אלנבי מבטיחים "חגיגות הסילבסטר הכי מטורפות בעיר", ומפצירים לא להחמיץ את התכנית האמנותית: נויה צ'יקורל בהופעה אלקטרונית, שמואל על הדרבוקה (בחיינו שאין לנו מושג מי זה או מה זה) ומסיבת מיינסטרים עד לשעות הקטנות של הלילה עם מתן עמר.
מה אוכלים: תפריט שהורכב במיוחד לערב החגיגי, קוקטיילים נוצצים והרבה אלכוהול, אבל המחיר יפורסם בהמשך. אנחנו מהמרים על לא מעט.
רוטשילד 32, להזמנות

פסאדור
מסעדת הבשרים החדשה תערוך בסילבסטר לא פחות מקרנבל ברזילאי, עם ארוחה שכוללת את התפריט הקבוע בתוספת קינוחים, שתייה קלה, יין, בירה וקפיריניה ללא הגבלה. רקדניות ברזילאיות ואמן קפוארה יקפיצו את האווירה ויוסיפו ניחוח קרנבלי למסיבה.
מה אוכלים פיקנייה ברזילאית, בריסקט מעושן, צוואר טלה על תבשיל פריקה. 450 ש"ח לאדם.
יגאל אלון 94, להזמנות

ספורה ו-2C
במסעדות הכי גבוהות בתל אביב בינתיים מקבלים את פני השנה האזרחית במוזיקה ואווירה, שבמהלך הערב תתפתח למסיבה תוססת. ארוחת הסילבסטר ב-2C תתחיל בשעה 18:00 עם שמפניה בשקיעה, ושעה לאחר מכן ייפתחו הדלתות של הבר האסיאתי ספורה, עם נוף שראוי לחגוג מולו.
מה אוכלים: ספורה – פופקורן לוקוס, סלמון טורו ברולה,לוקוס כמהין (34-109 ש"ח), 2C – קרפצ'ו כבד אווז, סטייק אנטריקוט אנגוס, ריזוטו כמהין (650 ש"ח לאדם, 1,000 ש"ח לזוג)
בגין 132 (מגדל עזריאלי העגול) קומה 49, להזמנות ספורה, 2C

הולה הולה
רקדניות בטן שיציתו את הרחבה, דרבוקיסט וירטואוז, די ג'י שינגן מוזיקה מקפיצה עד הבוקר ועוד הפתעות צפויים למי שיבחר לחגוג את השנה החדשה בהולה הולה.
מה אוכלים: קרפצ'יו חצילים עם גבינת ברי משובחת, צ'בורק גרוזיני מטוגן בליווי סחוג ירוק חריף, גראטן מוסר ים ועוד מנות מיוחדות ששף שקד פחימה הכין במיוחד ללילה הזה, ולקינוח הקוקולידה המפורסמת בגרסת סילבסטר עם תותים טריים ושוקולד לבן. מחיר יפורסם בהמשך.
יחיא קאפח 3, להזמנות
