"פיוז׳ן אותנטי": מסעדת שף כשרה למהדרין חולמת להאכיל את כולם

שיהיה לחיים. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)
שיהיה לחיים. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)

את השפית גלי בן שמעון אולי הכרתם באינסטגרם, אבל אם תרצו לקבל את החוויה התזזיתית המלאה והשמחה שלה, תמצאו אותה במסעדת "באביקה" (סבתא ברומנית - נחשו למי היא מוקדשת), שמביאה מנות ביתיות בסטייל שף. "יושבת כאן טרנסית שבשולחן לידה חרדי עם פאות, והכל סבבה. זו תל אביב מבחינתי"

16 במרץ 2025

גלי בן שמעון מעולם לא הייתה בנאדם של הגדרות, ואולי זו הסיבה שאת המסעדה החדשה שלה על שדרות רוטשילד קשה להכניס לקטגוריה אחת. אז כן, כיאה לטרנד המתפתח בעיר, היא מסעדת שף כשרה למהדרין – אבל היא גם פורצת את הדימוי של הגלאט כשר בחמגשית; היא מעוצבת בחן ובאופן מודרני, אבל תמצאו בה קוסקוס וקציצות דגים של בית, כאשר לצדן חיים בשעטנז מוחלט גם מנות דגים נאים ופסטה טרייה בעבודת יד.

>> מגבונים בהיכון: 3 מנות סליזיות שישאירו אתכם עם אצבעות דביקות

״זה פיוז׳ן אותנטי״, מסבירה בן שמעון, שעד כה היתה מוכרת בעיקר בזכות הצלחתה באינסטגרם, כשפית ומתכונאית פופולרית. מדובר בחתיכת טיפוס – היא מתאפיינת בסגנון תזזיתי ובקצב דיבור מהיר ושמח, ומאז ומתמיד התמקדה באירוח ואוכל, ונראה שזה ניכר במסעדה החדשה שפתחה בצלמה. היא מספרת כי יש לה זכרונות מהילדות בבית ים, יושבת על השיש של סבתה הרומנייה ולומדת ממנה איך מכינים מלאי וממליגה, איך מתסיסים ומשמרים ירקות (עוד לפני שזה הפך לטרנד), ובעיקר איך לא לזרוק שום דבר, כי בהכל משתמשים. ולכן למסעדה שלה ברוטשילד (על חורבות אלורה ז"ל) היא קוראת "באביקה" (Babica) – סבתא ברומנית.

רוטשילד למהדרין. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)
רוטשילד למהדרין. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)

באביקה פתוחה לשני סרוויסים – בצהריים ובערב – כאשר התפריט מתחלף, כי גלי מבשלת בכל יום את העולה על רוחה, בהתאם לחומרי הגלם טריים שהיא מקבלת בכל יום. בהתאם, המנות הן שילוב בין מאכלי בית מסורתיים לנגיעה עכשווית וסטייל של מסעדת שף. בארסנל המנות המתחלפות ניתן למצוא מזאטים קטנים וחריפים שמפגישים בין יוון לרומניה: שום קונפי, לקרדה מעושנת, ירקות מוחמצים, ארטישוק וזיתים שמותססים במקום (59 ש"ח), "סלט המצאות" עם גבינת המאירי וירקות שהגיעו באותו הבוקר (78 ש"ח), סשימי בשמן עשבים ופלפלים (71 ש"ח), קישואים אפויים בריקוטה ופרמז'ן, ממולאים (גם בגרסה טבעונית) וכמובן שיש גם ממליגה-פולנטה (46 ש"ח), וגם סרמלוצי – כרוב בנוסח רומני וקוסקוס ירקות (62 ש"ח).

טיפת מזל סחוט. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)
טיפת מזל סחוט. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)

בשעות הערב תמצאו במקום קבב דג ים עם משאוושה וצ'יפס קישואים (132 ש"ח, שיהיו בריאים), ומנת פטוצ'יני בעבודת יד בקרם מלנזנה (76 ש"ח), לצד ריזוטו פטריות, דג שלם בתנור ועוד. ״בישלתי את מה שהיה לי חסר", מספרת בן שמעון. "דברים שאני רוצה לאכול במסעדות ולא מוצאת. אוכל של בית שעשוי היטב. וגם מי שמגיע לכאן מספר לי שזה האוכל שהוא התגעגע אליו".

זו תל אביב מבחינתה. גלי בן שמעון. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)
זו תל אביב מבחינתה. גלי בן שמעון. באביקה. (צילום: איתיאל ציון)

את הכשרות למהדרין מסבירה בן שמעון בתור צורך שהגיע מהקהל שלה (״אנשים שמחו שסופסוף יש מסעדה כזו ברוטשילד״), ולפני שאנחנו נחרדים מכרסום באורח החיים החילוני שלנו, היא מוסיפה ש״זה ממש לא אומר שאני פונה רק לחרדים, להפך. אני באמת פונה לכולם. אני רוצה שכולם, ללא יוצא מן הכלל, יוכלו לשבת כאן ולאכול. יושבת כאן טרנסית שבשולחן לידה חרדי עם פאות, והכל סבבה. זו תל אביב מבחינתי וזה מה שאני רוצה שבאביקה תהיה, מקום בלי הגדרות שמתאים לכולם״.
רוטשילד 60, כשר חלבי. א' 12:00-16:00, ב׳-ה' 12:00-16:00 ו-18:00-23:15. ו' 8:00- שעה לפני כניסת שבת