לכולם מגיע סלייס: פיצרייה חדשה לנמנעים מגלוטן ברמת החייל
הכירו את "בוב" (ממפעלות בליקמח) שמציע את מאכל הרחוב הכי אהוב בגרסה שכולם יכולים ליהנות ממנה. למעט גלוטן, לא מתקמצנים פה על כלום ונכונות עוד הפתעות נוספות בקרוב. כל הפרטים בפנים
אולי בגלל הקיץ, אולי בגלל הגל הרביעי והחיסון השלישי – נראה כאילו לא עובר יום מבלי שנפתחת בו פיצרייה חדשה (ואם יש כזה, הוא ודאי אינו ראוי להתייחסות). לה טיגרה, אסתריקה, רבקה ומי זוכר מי עוד משדרגים את חיינו בסלייסים סקסיים. כעת מגיע תור הנמנעים מגלוטן שעד עתה קופחו: במאפייה־קונדיטוריה בליקמח ברמת החייל נפתחה פיצרייה בלי אף טיפת, אהמ, קמח.
פיצריית בוב, שנכון לעכשיו תפעל עד מתישהו בחודש אוקטובר, ממוקמת בחלל שאירח בעבר את הסופגנרי, פופ אפ סופגניות שבני הזוג והבעלים אורן דגן ודן דיוויס הפעילו בחנוכה שלפני פרוץ הקורונה. המקום עמד נטוש שנה וחצי וכעת הם שכרו אותו באופן קבוע.
"יש לנו תכניות לגרנד שיפוץ אחרי חנוכה הקרוב, אבל בינתיים היה לנו דחוף לעשות משהו עם המקום. רוב החלל הוא שטח תפעולי, מחסן ומטבח, אבל הפרונט הוא כמו כספומט בלוד, רק שהסם הפופולרי ביותר בארץ הוא פחמימות. מי לא אוהב פיצה? הכי טבעי בשבילנו היה לפתוח מקום לפיצות, שישלב אפייה ואת הבצקים שלנו".
בטאבונים שהוצבו במטבח משופץ נאפות פיצות שאינן מביישות אף פיצרייה "רגילה": מרגריטה קלאסית; פיצה עם רוטב בשמל, פטריות (שמפיניון, פורטובלו וכמהין) ושבבי פרמז'ן; בוב חוזליטו – רוטב עגבניות, חלפיניו, אננס, מוצרלה, צ'דר, תירס וכוסברה; בובטטה – רוטב בשמל, בטטה צלויה, רוזמרין, ארוגולה, מוצרלה, סנט מור עיזים ובלסמי מצומצם; בוב טיול – קרם מסקרפונה, ארטישוק צלוי ביין לבן, פרחי ברוקולי ושום קונפי; בוב טבעוני 1# – ממרח סקורדליה, בטטה צלויה, רוזמרין טרי ו"מוצרלה" טבעונית; ובוב טבעוני 2# – רוטב עגבניות, "מוצרלה" טבעונית, בזיליקום טרי ושמן זית (56-73 ש"ח).
הפיצות בקוטר 28 ס"מ מיועדות לאדם רעב מאוד או שני רעבים בסדר גודל בינוני. אפשר להוסיף תירס, אננס-חלפיניו, סנט מור ועוד מתוך רשימת טופינגז מכובדת (5-12 ש"ח), או לקבל את הפיצה כארוחה עסקית בתוספת סלט ירוק ושתייה בתוספת 19 ש"ח. מלבד פיצה מציע המקום סלטי קפרזה משני סוגים (32-38 ש"ח) וקינוחים: שוקולד, פרלינה וריקוטה; ומילקי שוקולד חלב עם קצפת או גבינה ופירורים (32-46 ש"ח).
מלבד היעדר הקמח, הפיצרייה היא המשך ישיר של בליקמח גם במיתוג. בוב, שעל שמו היא נקראת, הוא דמות מאוירת שיצר שגיא עציון, אחיינו של דגן ("וחולה הצליאק הראשון במשפחה שבגללו פתחנו את המאפייה"), כפרויקט גמר בלימודי אמנות בתיכון. 30 דמויות זהות אך שונות, שלכל אחת מאפיין משלה, מייצגות ערכים של סובלנות וקבלת האחר – בוב שחור, בוב גאה, בוב על הספקטרום האוטיסטי ועוד. "פלורליזם זה אנחנו. החלטנו להרים לשגיא קצת ולתת לדמות עצמה להוביל את המקום".
כדי לטעום את הפיצה אין ברירה אלא להרחיק עד רמת החייל. דגן ודיוויס דווקא רצו להפעיל שירות משלוחים אך עד כה הדבר טרם הסתייע. "WOLT גובים סכומים גבוהים מאוד, ובתחום ללא הגלוטן מתח הרווחים ממילא נמוך. בנוסף, מאז תחילת הקורונה עניין התפעול מאוד לא מפוקח. כל מי שיש לו כלי תחבורה ותיק – לפעמים סתם תיק גב של בית ספר – יכול להיות שליח. מכיוון שבתיקים מאוחסנים לפעמים מוצרים שמכילים גלוטן, אנחנו קצת חוששים מזיהום צולב".
כאמור, בשלב זה מתוכנן הפופ אפ לפעול למשך מספר שבועות, ואז לפנות מקום לשובו של הסופגנרי. אלא שהשותפים בודקים את הנושא תוך כדי תנועה. "אם נשכיל לעשות גם וגם – מה טוב. אם לא – נצטרך לפרק את החלל ולהפוך את כולו לסופגנרי, אבל יש מצב שאחריו הפיצות יחזרו. הפופ אפ הנוכחי הוא בלון ניסוי מוצלח. אנחנו מוכרים די הרבה פיצות ביום והתגובות טובות". ואם לא? "יש לנו עוד רעיון מבריק שאנחנו רק מחכים ליישם, שילוב של פחמימה ואוכל רחוב שגם ייתן פתרון לאנשי היי טק שעובדים בסביבה. יש למה לחכות".
פיצה בוב, הברזל 32, רמת החייל, תל אביב, ראשון-חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-13:00, שבת סגור