בעזרת השף: הכירו את הבייקון העברי הראשון והכשר
ב- HOOK השרקוטרי הארטיזנלי הצליחו לפצח את הנוסחה ומצאו דרך להכין בייקון עברי שכולו כשר ודומה בטעמיו לבייקון מנתח חזיר, ממש שתי טיפות שומן
ישראלים רבים נאלצים לוותר על הבייקון היות ומדובר במאכל שאינו כשר אלא שכעת, פני הדברים עומדים להשתנות. HOOK השרקטורי הארטיזנלי החליט לפתח מוצר שיהיה זהה בטעמו, צורתו ומרקמו לבייקון המקורי בכדי לאפשר גם לאלו שמקפידים על כשרות להנות מביס מושחת של בייקון. אחרי עבודה מרובה ושלל נסיונות, הצליח ערן ביק, השרקוטייר שהגה את הרעיון להגיע למוצר הנכון מבחינת טעם ומרקם וייצר למעשה את הבייקון הכשר הראשון בארץ, מבית טראק דה לוקס. קותלי חזיר, מה שמכונה על פי רוב בייקון, הוא נתח בשר חזיר מומלח מגבו או בטנו של החזיר, אלא שהבייקון הכשר עשוי נתח טלה או נתח בקר ולאחר מכן עובר תהליך זהה לזה שעובר הבייקון המקורי.
טראק דה לוקס הוא דיינר אמריקאי שעושה כבוד לאוכל סליזי נוטף שומן ועמוס רטבים המנסה להביא לסועד הישראלי את חווית הזלילה האמריקאית. אחד ממאכלי הדגל הוא ללא ספק הבייקון, שיש לו מופעים חוזרים ונשנים כמעט בכל המנות שמאפיינות את המטבח האמריקאי, כן, גם בגלידה.
בכדי להגיע לטעמים ומרקמים זהים, הנתחים הכשרים עוברים תהליך זהה לזה שעובר הבייקון האמריקאי: כבישה במשך מספר ימים ולאחר מכן עישון בחום. המרקם, הטעם והקריספיות אשר מתקבלים נותנים תחושה כי נגסנו בדבר האמיתי, ולא בתחליף. הדמיון לא עוצר שם, גם המחירים דומים: 11 ש"ח ל- 100 גרם בייקון בקר, 12 ש"ח ל- 100 גרם בייקון טלה ו- 14 ש"ח ל- 100 גרם בייקון חזיר.
טעמנו גם טעמנו
ראשית צריך לציין כי הבייקון הכשר נראה כמעט כמו הבייקון המקורי, וזה כבר הישג משמעותי. לעניין הטעם, הבייקון מנתח הטלה היה עשיר בטעמים, קריספי מאוד, בעל אפטר טייסט מעודן של טלה ובאמת שההבדלים בינו לבין בייקון מנתח חזיר הם מינוריים. הבייקון מנתח הבקר לעומת זאת, היה פחות מוצלח, הבשר היה יותר לעיס והשומן של הבקר לא הצליח לייצר את הקריספיות המתבקשת בביס, אולי הנתח עצמו היה פשוט לעיס יותר ואולי הבקר פחות נכון לתהליך, יחד עם זאת, לאוהבי התוספות המוגזמות וארוחת הבוקר הבשרית, ללא ספק מדובר בתחילתו של עידן מעניין בתחום. עכשיו נותר רק לייצר שרימפס כשר ושלום במזרח התיכון.