במקום עוד בראסרי יקר על רוטשילד, בית גולדברג נולד מחדש כבר אוכל

שפע של טעמים. בית גולדברג. (צילום: יונתן בן חיים)
שפע של טעמים. בית גולדברג. (צילום: יונתן בן חיים)

המציאות הלא יציבה מחייבת גם את עסקי האוכל של תל אביב להגיב במהירות, ולא צריך יותר מחצי שנה כדי להבין שמשהכו לא עובד. אנשי "קפה פטיט", שהתמקמו בפינה בלתי נשכחת ברוטשילד, החליטו להפוך את המגמה ולהשתנות מבראסרי לבר אוכל קליל וגמיש יותר. התוצאות מדברות בעד עצמן

3 בפברואר 2025

המלחמה והמצב הכלכלי מאלצים מסעדנים ושפים לגלות גמישות ברמת לולייני קרקס. כשמקום שנפתח אינו מצליח כמצופה אין זמן להתמהמה, כי בכל יום שעובר בור ההפסדים מעמיק. ארז אביב, יונתן לוין ואריאל אלמקייס (לואי, רובינא וג’ניה) שברו את הראש מה לעשות עם קפה פטיט. עם הפתיחה, בחודש יולי שעבר, הם היו בטוחים ששולחנות מהגוני, וילונות כבדים ושטיחים פרסיים ימשכו קהל למסעדה בסגנון בראסרי צרפתי. חודשים ספורים הספיקו להם כדי לעמוד על גודל הטעות ולהיפרד מהקונספט. תגידו שלום לבית גולדברג, בר אוכל שהולם יותר את רוח התקופה.

>> ראמן הנעורים: ביקרנו בפופ אפ של נער בן 17. עשה לנו בית ספר

בית גולדברג, מבנה היסטורי משנת 1928, ממוקם באחת הפינות היותר שוות בשדרות רוטשילד, שבה פעל שנים רבות סניף של רשת מוזס. לרגל השינוי החלל עבר שיפוץ וכעת הוא בהיר ומזמין יותר. המרפסת נפתחה, גופי תאורה הוחלפו והחלל הורחב – הכול כדי לשוות למקום נראות קלילה ועכשווית. "הבנו שהעלויות של מסעדת בראסרי גבוהות מאוד, ושבתקופה הנוכחית לא נצליח להחזיר את ההשקעה בזמן סביר. לכן החלטנו להצטמצם ולהסב את המקום לבר קולינרי עם אווירה שונה, פחות מוכוונת למשפחות", מסביר לוין ומצביע על שינוי בהרגלי הצריכה.

בית גולדברג. צילום: יונתן בן חיים
בית גולדברג. צילום: יונתן בן חיים

"בראסרי כהלכתו הוא מוצר שהדרישה אליו ירדה", הוא ממשיך. "עלויות חומרי הגלם נשארו גבוהות והשכר עלה, ונשארו רק מסעדות בטופ כמו הוטל מונטיפיורי וקפה נואר. אנשים מחפשים לצאת בגלל האווירה, ואת האוכל מזמינים הביתה בוולט – פסטה, פיצה, שניצל והמבורגר. גם מסעדות בשר והמבורגריות פונות לכיוון הזה ומכניסות אווירה ואינטראקציה שהיא יותר מאשר הזמנת קרפצ'יו וסטייק".

בתפריט החדש אין זכר לצלחות הגדולות מקפה פטיט, עם פילה בקר ברוטב יין אדום ומנות ביסטרו קלאסיות. במקום זאת תוכלו לפתוח את הארוחה בברוסקטה מח עצם, שום קונפי וחרדל מותסס (46 ש"ח) או תמנון צלוי עם עגבניות שרי צלויות, זיתים ואיולי פלפלים (62 ש"ח) ולהמשיך לקרפצ’יו דג ים בשמן בזיליקום, שמן צ’ילי וצנוברים (69 ש"ח), שיפוד דג ים וספגטיני פוטנסקה (88 ש"ח), קפלצ’ו גבינות ועגבניות צלויות ברוטב מרווה ויין לבן (76 ש"ח) וקרם תירס עם כרישה צלויה, ביצה עלומה ופרמזן (68 ש"ח). רוצים בכל זאת סטייק עסיסי? במקרר מנמנמים פורטר האוס, פריים ריב וטי-בון במחיר מ-54 ש"ח ל-100 גרם. תפריט האלכוהול מציע ברבן 35 (ג’ים בים, אמרטו, אננס), ה' באייר (ג’ין, קמפרי, פסיפלורה, ליקר תפוזים) ועוד קוקטיילים במחיר של כ-60 ש"ח לדרינק.

לכל שעות היום. בית גולדברג צילום יונתן בן חיים
לכל שעות היום. בית גולדברג צילום יונתן בן חיים

לוין מספר שמאז חילופי הקונספט עלויות התפעול פחתו באופן ניכר. בד בבד, תנועת הלקוחות גדלה בגלל הוורסטיליות לאורך היממה – הפי האואר שמעניק 40 אחוז הנחה על כל האוכל והאלכוהול (ראשון-חמישי, 17:00-20:30) ובראנץ' (שישי 10:00-16:00). "מסעדה שמסיימים לאכול בה ב-23:00 היא משהו שאנחנו לא מכירים. ראינו שיש מקום לשים עוד גבינה על הבצק", הוא צוחק. "היכולת של המקום להאכיל את שדרות רוטשילד בחמישי ושישי עלתה מאוד, וזה משהו שאנחנו מכירים מהעסקים האחרים שלנו. כבר אוכל, בית גולדברג  הרבה יותר מתאים לאזור ולרוח התקופה מאשר עוד בראסרי".
רוטשילד 35, להזמנות