בראנץ' החלומות: יובל בן נריה וטאיזו מארחים את זוכת מאסטר שף

דואט אמריקאי-אסיאתי. מיכל אפשטיין ויובל בן נריה (צילום יח"צ)
דואט אמריקאי-אסיאתי. מיכל אפשטיין ויובל בן נריה (צילום יח"צ)

מיכל אפשטיין-חמו, השפית של Eats, זכתה במאסטר שף פעמיים אבל הפרס הגדול מבחינתה הוא ההכרה מיובל בן נריה, שיארח אותה בטאיזו במשך שבועיים לבראנץ' משותף שבו יפגישו את המטבח האמריקאי והאסייתי בחגיגה גרגרנית. ואתם כבר יכולים לנחש איזו גלידה תוגש לקינוח

2 בדצמבר 2024

תל אביבים שמכירים את Eats לא הופתעו כשמיכל אפשטיין-חמו זכתה ב"מאסטר שף – נבחרת החלומות". שני סניפי המעדנייה־מסעדה אהובים מאוד בעיר וכולנו החזקנו אצבעות לשפית המוכשרת, שהפגינה עקביות והרשימה את השופטים, במיוחד את השופט יובל בן נריה. כעת היא מגיעה לטאיזו, לבשל יחד עם המנטור בראנץ' אסייתי עם נגיעות אמריקאיות מושחתות.

>> טברנה זה מה שכולם מחפשים עכשיו. טום אביב נחת בשוק הכרמל
>> אחרי 28 שנה: הפיליפינית החריפה עוברת דירה. יש ג'ירף חדשה בעיר

"חשבתי שמיכל מרשימה ומדויקת מאוד. היא יודעת לתת את הפרשנות האישית שלה ויודעת לחשוב מחוץ לקופסה", משחזר בן נריה את התרשמותו מהתחרות שצולמה לפני שנה. "היא מביאה משהו שאפשר להתחבר אליו ברמת מנה והבישול שלה מזכיר במובנים מסוימים את הבישול שלי. שנינו יודעים לקחת מנה קלאסית, אני מהמטבח האסייתי והיא מהאמריקאי, ולפרק ולהרכיב אותה מחדש אחרת, עם טוויסט מעניין. אצל מיכל תמיד יש מחשבות על מרקמים ופרזנטציה, וגם את זה אני מאוד מעריך".

אפשטיין מצידה נרגשת מהמחווה ומהאהבה שמורעפת עליה מהקהל. "Eats תמיד היה הסוד השמור של תל אביב ופתאום הגבול נפרץ. בעקבות התכנית מגיעים המון פרצופים חדשים, ומעבר לכמות האנשים – הפירגון מחמם את הלב. לא מפתיע אותי שאנשים רוצים לבוא ל-Eats כי אני יודעת איזה מוצר יש לנו, אבל עדיין מפתיעה אותי כמות האהבה", היא אומרת בכנות. החיבור עם בן נריה החל עוד בסיבוב הקודם שלה בתכנית, בעונה החמישית של מאסטר שף. בחצי הגמר צוות לכל מתמודד שף אורח, ואפשטיין הגרילה את מי שבעיניה הוא אחד השפים המוכשרים והמוערכים בארץ.

מאז חלפו תשע שנים והשניים נפגשים מדי פעם ב-Eats, כשאפשטיין על תקן בעלים ובן נריה לקוח שמגיע לזלול סנדוויץ' כרוב ועוגת גזר. לאחר הזכייה בעונת האולסטארס הציע בן נריה לאפשטיין להתארח בטאיזו והיא כמובן נענתה. "מקום ראשון הוא חשוב, אבל חשובה לי לא פחות ההערכה המקצועית. אני יודעת מה אני עושה ומה היכולות שלי ויודעת מה Eats שווה, אבל הידע נשאר ביני לבין עצמי והעולם שמקיף אותי. התכנית פרצה את הגבולות גם בזירה המקצועית, וזה מבחינתי ההישג הגדול".

כבסיס רעיוני לבראנץ'תביא אפשטיין את הרקע שלה בבישול קלאסי ומטבח אמריקני, ובן נריה ייתן את הטאץ' האסייתי. התפריט מורכב מפתיח זוגי למרכז השולחן ובו כשבע מנות שונות, ומנה עיקרית לבחירה (168 ש"ח) – לדוגמה סלט קיסר עם בוקצ'וי, אצות, פרמזן ופיסות בייקון ("גם ככה בסלט הקיסר שלי יש נענע ובזיליקום ועוד כמה דברים לא קלאסיים, ובבראנץ' ניקח אותו עוד צעד קדימה") ושרימפ קוקטייל עם קרם קארי אדום טרי, מלפפון ועלי שיסו.

לקינוח תוגש גלידת רוקמוס שהעיפה לשופטים את הפוני והטריפה את המדינה. "זו משימה שבה יובל בחר שלושה חומרי גלם, כמובן כל אחד יותר מוזר מהשני, ובראשם רוקמוס, שהוא טחב שגדל על עץ. חוץ ממנו אף אחד לא ידע מה זה ולא בישל עם זה, כולל שאר השופטים. כשטעמתי את הגלידה לא האמנתי שזה מה שיצא לי. המון אנשים שאלו למה אני לא מכינה גלידת רוקמוס, וכשיובל פנה אלי ידעתי שהמנה הזאת היא סגירת מעגל".

הגלידה הקיצונית של מיכל

הערב (21:15) ב"מאסטר שף" ✨ כשכל מנה יכולה לשלוח אותה הביתה, מיכל ממציאה טעם חדש של גלידה… והוא כנראה הכי קיצוני שתפגשו ????????

Posted by ‎קשת 12‎ on Saturday, August 27, 2022

בלאדי טאיזו בשטיפת בייקון ישלים את הבראנץ' הנהנתני, שיוגש במקביל לאגס בומביי פלורנטין, קריספי צ'יקן ומנות בוהוריים מהתפריט הקבוע. עוגת גזר לא תהיה, למקרה שתהיתם. עבורה תצטרכו ממש לגשת ל-Eats. "אני חושבת שגמרתי את כל הגזרים במדינת ישראל. כמה שאני מכינה זה לא מספיק", צוחקת אפשטיין. "גלידת רוקמוס היא קינוח מעניין מספיק ולא רציתי שמשהו אחר יגנוב ממנה את ההצגה. יכול להיות שעוגת הגזר תופיע בקונסטלציה אחרת". בחלומות הגרגרניים שלנו, כלומר.
>> בראנץ' בטאיזו, דרך בגין 23, שישי (6/13.12) מ-11:30, להזמנות