הארוחה השמחה ביום: איפה תמצאו את הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב?

בוקר טובבבב. אמש (צילום אסף קרלה)
בוקר טובבבב. אמש (צילום אסף קרלה)

הבוקר והצהריים מסרבים להיות אויבים: תל אביב שופעת במבצעי ארוחות ביניים שמציעות מנות מחוץ לתפריט הרגיל ואווירה מחוץ לשגרה. יצאנו למצוא את ארוחות הבוהוריים הכי טובות בעיר וחזרנו עם רשימה מלאה של 23 מקומות שמציעות בראנץ' מושלם

29 ביוני 2025

זו לא הארווחה הכי חשובה ביום, אבל היא בוודאות הכי מהנה: בתור הכלאה בין ארוחת בוקר לארוחת צהריים, הבראנץ' הוא הפרנקנשטיין של האוכל. אבל במקרה הזה לא מדובר במפלצת, אלא בארוחה אקסטרה מיוחדת שמוגבלת בזמן, במקום ובכמה ביצים תוכלו לאכול (כמה שיש). נכון, יש מי שלא יכול לסבול את הארוחה, אבל זה בעיקר כי הם תקועים בתור ועדיין רעבים. בכל זאת, הם לא אכלו בוקר. אז עבור מי שכן רוצה לתכנן ולהזמין, לפניכם רשימת הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב, מכאן ועד ארוחה חדשה.

>> "הדוב" שלי: שף גל בן משה יכול לתת לכרמי כמה עצות בדרך למישלן

חדשים

1. בבר

יש לנו סימפתיה לבר החמוד שנפתח תוך כדי המלחמה, ובכל זאת אינו מוותר על פרחים ומפות לבנות למען הרומנטיקה והנפש. תפריט הבראנץ' משובץ מנות קטנות וטעימות לפתיחת הסופ"ש, למשל ברוסקטה תוניסאית עם פורל מקורמל בתפוזים (52 ש"ח), לזניה ביתית (68 ש"ח), קציצות דגים בחמאת עגבניות ויוגורט (62 ש"ח) וכמובן עוגייה, שכאן היא שם קוד להמבורגר. וכאשר הלב שמח והבטן מלאה אפשר להמשיך מכאן לים או לשנ"ץ במזגן.
>> בבר, הכרמל 4 תל אביב, שישי 17:00-11:00

קציצות דגים, בבר (צילום שיר תמיר)
קציצות דגים, בבר (צילום שיר תמיר)

2. גריל רום

הסטייק האוס היוקרתי ממלון המלך דוד בירושלים התמקם בחלל היפה צמוד למלון דן, היכן שפעלו בעבר רפאל ואנימאר. בעקבות הצלחת סרוויס הערב, ומתוך כוונה להציע אופציית בילוי קצת יותר קלילה ונגישה, החלה המסעדה להגיש גם בראנץ' באותו סגנון קרניבורי עילי – סמאשבורגר (88 ש"ח), כריך פריים ריב מעושן (82 ש"ח) וסטייקים נהדרים וגם פירות ים להתחלה וקרפ סוזט איקוני לקינוח. הקוקטיילים מצוינים והנוף מושלם, ואם כבר אסקפיזם – אז עד הסוף.
גריל רום, הירקון 87 תל אביב, שבת 16:00-12:00

כריך פריים ריב מעושן, הגריל רום (צילום ויקה פלסקוב)
כריך פריים ריב מעושן, הגריל רום (צילום ויקה פלסקוב)

3. רביבה וסיליה

ניחוח משכר של מאפים מבשר על הבראנץ' של רביבה וסיליה, המסעדה שבגללה שווה להגיע לקניון G אם אינכם תושבי השכונה. אגז בנדיקט ברוטב הולנדז עם תרד, סלמון או בייקון (68 ש"ח), קרוק רביבה – טוסט בריוש עם גאודה, פרמזן, מוצרלה וביצת עין (72 ש"ח), פרנץ' טוסט בריוש עם שמנת חמוצה ותותים (64 ש"ח) ועוד מנות בוהוריים אלגנטיות פותחים את הסופ"ש בנימה אופטימית ובסטייל שאין שני לו.
נסים אלוני 10, ראשון-חמישי עד עד 11:45, שישי עד 12:30

בנדיקט ובייקון אמיתי. רביבה וסיליה (צילום אסף קרלה)
בנדיקט ובייקון אמיתי. רביבה וסיליה (צילום אסף קרלה)

4. הוטל ססיל

לאחר מספר חודשים שבהם ביסס את עצמו בשעות הערב והלילה, הוטל ססיל נפתח לבראנץ' סופ"ש. טוסטונים עם סלט ביצים ובייקון (42 ש"ח), כריך מדרובה עם שקשוקה חריפה ולימון כבוש (44 ש"ח) ועוד מנות ביניים קלילות ואלגנטיות מתכתבות עם האווירה הפלורנטינאית-אירופאית, ומוגשות לצד התפריט הקבוע. קוקטיילים תואמים ומוזיקה טובה משלימים את האירוע שישלח אתכם לשנ"צ מתוק עם חלומות על פריז.
>> הוטל ססיל, אברבנאל 52 תל אביב, שישי מ-9:00, שבת מ-10:00

הוטל ססיל (צילום: יודי זקן)
הוטל ססיל (צילום: יודי זקן)

5. אמש

המבנה הרומנטי ברחוב לילינבלום יפה עוד יותר בשעות הבוקר, כשהשמש מאירה את החצר הנעימה ומלטפת את הרצפות המצוירות. באווירה רגועה יחסית למה שקורה כאן בערב אפשר לפתוח שולחן לקראת הסופ"ש עם סלט ביצים ביתי וחמוצים מותססים (42 ש"ח), ארנצ'יני פטריות באיולי פסטו ופיסטוקים (56 ש"ח) ועוד מנות קטנות, או ללכת ישר על רושטי וביצה רכה ברוטב הולנדז (71 ש"ח), נקניקיית פרגית צלויה ותבשיל כרוב פולני (81 ש"ח) ותותחים כבדים נוספים שנרשה לעצמנו רק כשאין צורך לעבוד אחר כך.
אמש, לילינבלום 30 תל אביב, שישי ושבת 15:00-11:00

אמש (צילום: Karela Agency)
אמש (צילום: Karela Agency)

6. גייג'ין

מנות ביצים רוטטות, שיפודים קטנים, קוקטיילים ומאצ'ה – כבר לא צריך להיתקע שעות במטוס כדי לחוות את סצנת האוכל המופרעת מטוקיו ואוסקה. בשעות הבוקר בסופ"ש, האיזקאיה מלילינבלום פושטת את הלבוש היוקרתי (כלומר, את הסושי והצלחות הקטנות), ומתחפשת למזללת רחוב עם כל ההיילייטס מהאינסטה, כולל טריפל אג סנדו – כריך במילוי ביצים בשלוש שיטות הכנה בתוך לחם שוקופאן במרקם עננים (66 ש"ח), אוקונומיאקי שרימפס (54 ש"ח) ועוד ביסים סקסיים כמו שרק היפנים יודעים לייצר.
גייג'ין, לילינבלום 29 תל אביב, שישי-שבת 12:00-15:30

קוניצ'י-וואו. גייג'ין (צילום דן לב)
קוניצ'י-וואו. גייג'ין (צילום דן לב)

7. שה ויוי

שף אסף גבאי ממשיך לשדרג את מעמדה של שה ויוי מעוד מקום בדיזינגוף למסעדת דגים מצוינת. מנות ביצים מרשימות וטעימות מכאן ומשם, מגש קומות ובו דגים כבושים, גבינות מהמחלבה הקטנה ועוד דברים טובים (110 ש"ח), סטיק אנד אגז (99 ש"ח) ופסטייה דגים מרכיבים תפריט חלומי, כשקוקטיילים ומנות מתפריט הערב זמינים על תקן תגבור לכל הנ"ל. סוף סוף משהו טוב קורה בפינה שכל כך הרבה שנים סבלה ממוג'ו מנוחס.
שה ויוי, דיזינגוף 166 תל אביב, שישי-שבת 10:00-13:00

יותר שווה מהאייפל. שה ויוי (צילום עדי דר)
יותר שווה מהאייפל. שה ויוי (צילום עדי דר)

8. דה ג'ורג'

חלל האירוח האורבני המעוצב שכולל גם מלון ומועדון חברים נפתח לבראנץ', כדי שגם מי שאינו מחזיק בממברשיפ הנחשק יכול להציץ פנימה. שף ניצן רז מגייס ניסיון רב שנים להרכבת תפריט בוהוריים במסעדת Loft, עם קרוק מסייה, סלט ניסואז וטטאקי טונה, סטייק אנד אגז ועוד מנות בראנץ' קלאסיות, עשירות ומושחתות. קוקטיילים תואמים, אווירה תוססת וכמויות סטייל בלתי נתפסות ישלחו אתכם החוצה שבעים, מבושמים ומרוצים עד הגג.
טל ישראל 5, שישי-שבת 12:30-15:00

הבראנץ' החדש של הלופט, דה ג'ורג' (צילום: מאי קשטן)
הבראנץ' החדש של הלופט, דה ג'ורג' (צילום: מאי קשטן)

ותיקים וטובים

9. בקסטייג'

בבראנץ' התיאטרלי במלון הבוטיק שמוקדש לאמנויות הבמה תמצאו מזנון אלגנטי של לחמים ומאפים, סלטים, גבינות ודגים כהקדמה למנה בהזמנה אישית, לדוגמה ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה, וברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון. האווירה, השפע והשטיקים הקטנים והחמודים שמרפררים לאמנות הבמה הפכו את הבראנץ' בבקסטייג' לאחד המבוקשים בעיר, ולכן חובה להזמין מקום מראש. 155 ש"ח.
מלון בקסטייג', בילינסון 6 תל אביב, ראשון-חמישי, 07:00-13:45 (הושבה אחרונה ב-12:00), שישי ושבת, 07:00-14:15 (הושבה אחרונה ב-12:30)

בראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)
בראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)

10. בריקס

כשרושפלד מגיע לשחק במטבח כדאי מאוד להגיע, למרות שאי אפשר לדעת מראש מה יתחשק לו לבשל. תנו לו להפתיע אתכם בתבשילים מהמטבח הצרפתי ולסומלייה לבחור עבורכם יין, ופשוט ליהנות מכל ביס ולגימה. אין כרגע הרבה מקומות בעיר שיותר שווה לבזבז בהם את הכסף ששמרתם לחופשה בחו"ל.
בריקס, כיכר גבעון 10 תל אביב, שישי מ-12:00

11. גילה וננסי

בשעות הבוקר עוטה הקלאב ההדוניסטי אווירה עניינית ונטולת הופעות דראג, אבל הסקס עדיין נוכח, אם לא בפועל אז לפחות בחשיבה. מתחילים ב"סט של עונג בכפייה", כלומר סלסלת לחמים ומאפים עם מאזה ירקות מהעיר העתיקה, חמאה, ריבה וביצים אורגניות (125 ש"ח), ומשם אפשר להמשיך לקלאב סנדוויצ'ים (52-68 ש"ח), אויסטרים (30/35 ש"ח ליחידה), סטייק אנד אגז (93 ש"ח) ועוד, עד לערימת שמאטע פנקייקס עם מסקרפונה מוקצפת ומייפל (58 ש"ח). וזה, גבירותיי, כבר עונג שלא ניתן לסרב לו.
גילה וננסי, לבונטין 8 תל אביב, שישי-שבת, 11:30-15:30

12. דיקסי

ארוחות הבוקר של דיקסי היו פעם מיתולוגיה עירונית, והן היו נבלסות בדרך כלל על ידי פליטי מועדוני העיר בשעות המופרכות ביותר של הלילה. הזמנים אמנם השתנו, אבל חיים כהן החזיר את הבראנץ' לחיים – בשישי ושבת בין 09:00 ל-11:30 בבוקר בלבד – ואתם יודעים מה זה אומר: שתי גרסאות בנדיקט; ארוחת בוקר אמריקנית – שלוש ביצים איך שתרצו, טוסט וחמאה, בייקון/גבינת שמנת וגאודה עם הום פרייז; ביפבורגר פרנץ' טוסט; סטייק אנד אגז ומנות מתוקות מוגזמות בהתאם (42-125 ש"ח).
דיקסי, יגאל אלון 120 תל אביב

בוקר טוב מאוד. חיים כהן בדיקסי (צילום אסף קרלה)
בוקר טוב מאוד. חיים כהן בדיקסי (צילום אסף קרלה)

13. דלאל

שיק פריזאי כמו שרק בשבזי יש אופף את הבראנץ' בדלאל, המקום שמצליח להיות רומנטי גם בשעות הבוקר. בתפריט מככבים בורקס גבינות עם ביצה וצזיקי, קרואסון קורנדביף וביצה עלומה ועוד מנות בוהריים רכות ומנחמות שהולכות מצוין עם אלכוהול (62-168 ש"ח).
דלאל, שבזי 10 תל אביב, שני-חמישי 11:00-18:00, שישי-שבת 09:00-17:00

שנץ לטיגימי באמצע השבוע. דלאל (צילום אסף קרלה)
שנץ לטיגימי באמצע השבוע. דלאל (צילום אסף קרלה)

14. הגפן

כיף לפתוח את השבת בחצר היין המקומית החמודה בשוק הפשפשים, בבראנץ' מקומי קז'ואלי שהולך טוב עם אלכוהול ומנות עונתיות מחומרי גלם מקומיים. צלחת ועוד צלחת שמונחות על השולחן משרטטות יחד תמונה נאה וטעימה של הקולינריה הישראלית.
הגפן, נועם 3 תל אביב, שבת 12:00-16:00

הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)
הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)

15. טאיזו

מהבראנצ'ים היציבים והאהובים ביותר בתל אביב: שישה פתיחים זוגיים פתיחים למרכז השולחן (הר גאו, סלט שרימפס ועוד) ועיקרית נהדרות להתלבט ביניהן, למשל האש בראון ופורל מעושן ופנקייק וייטנאמי עם הולנדייז מיסו וביצה מושלמת. יש סיבה שכבר שנים הקהל מצביע ברגליים. 182 ש"ח.
טאיזו, מנחם בגין 23 תל אביב, שישי 11:00-14:00

טאיזו (צילום מאור אשכר)
טאיזו (צילום מאור אשכר)

16. לונל

תהפוכות המלחמה חידדו את לונל והפכו אותה לאחד ממקומות הבילוי האהובים בפלורנטין, גם בבוקרי הסופ"ש. ברוסקטה ג'חנון ודג נא (45 ש"ח), מקושקשת רכה על בריוש עם חסה צלויה ואיולי קיסר (68 ש"ח) טוסט ירושלמי (66 ש"ח) ועוד ביסים עזי טעם מתכתבים עם המקורות התימניים (חות'ים?) של שף ינון אל על ועם פלורנטין הכיפית שמסביב.
לונל, אברבנאל 72 תל אביב, שישי-שבת 9:00-15:00

תימני או חות'י? לונל (צילום דויד מויאל)
תימני או חות'י? לונל (צילום דויד מויאל)

17. משייה

שף גיל דהאן ממשיך את מסורת הבראנץ' המצטיין במשייה ומגיש את כל מה שהוא חושב שנרצה לאכול בסופ"ש – אומלט פטריות גאודה וסרטנים, ביצה רכה על בריוש והולנדז, פסטה פיצי עם פירות ים ברוטב יין לבן ועוד ועוד, שמגיעים אחרי שסיימנו להסתער על הבופה המפואר. דיל יקר אך שווה בטירוף. 164 ש"ח.
משייה, מנדלי 5 תל אביב, שישי-שבת 8:00-12:00

משייה (צילום אסף קרלה)
משייה (צילום אסף קרלה)

18. נואמה

איקרה לבנה, ברזאולה סינטה ומנות פתיחה קטנות שמעלות את מפלס התיאבון הם הקדימון למנות בוהריים סקסיות ששף רוסלן אוסוב מכין בנואמה. לדוגמה: ברוסקטה בריוש מקושקשת עם בוטרגו והולנדז (78 ש"ח), אגז בנדיקט פלורנטין עם תרד וביצה עלומה (82 ש"ח), מולים מרינייר קלאסי (87 ש"ח) ובורקס סרטנים מיתולוגי עם ביצה עלומה וביסק סרטנים (82 ש"ח).
נואמה, נחלת בנימין 59 תל אביב, שישי 12:00-16:00

ככה נראה מצעד מרהיב. נואמה (צילום עדי דר)
ככה נראה מצעד מרהיב. נואמה (צילום עדי דר)

19. סוסייטי קפה

בועת אסקפיזם רומנטית אפילו בימי מלחמה מספק ליין הבראנצ'ים בג'ונז, הבר של שף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר) בשוק לוינסקי. בשעות הבוקר של יום שישי הופך החלל האפלולי לביסטרו סקסי עם תצוגת תכלית של מנות קטנות, קוקטיילים תואמים ואווירה שמשאירה את האירועים מחוץ לדלת. אם המקום מלא – מה שקורה לרוב – אפשר לעצור לדרינק בעמידה או לנסות את מזלכם בסניף קריית אונו.
סוסייטי קפה, זבולון 13 תל אביב, שישי 15:00-10:00

שיק של יום שישי. קפה סוסייטי (צילום בר כהן)
שיק של יום שישי. קפה סוסייטי (צילום בר כהן)

20. פר דרייר

הבראנץ' המצוין בפר דרייר הוא מנייה בטוחה שתמיד מצדיקה את עצמה: אגז בנדיקט, שניצל בחלה, בורקס לוינסקי ועוד מנות בוהריים טעימות שכיף לנשנש בחברותא, בנוסף לתפריט הקבוע. הפאטיו ירוק ונעים מתמיד, האלכוהול מתומחר באיפוק והווייב קליל וידידותי – כל הדברים שצריכים להיות שם כדי להנעים עלינו את ההתעוררות בבוקר סופ"ש. בהזדמנות זאת כדאי לדעת שבשעות ההפי האואר פר דרייר מציע דיל שווה במיוחד – 50 אחוז (!) הנחה על תפריט האוכל ו-20 אחוז הנחה על האלכוהול (ראשון-חמישי 17:00-19:00).
פר דרייר, בת עמי 7 תל אביב, שישי-שבת 10:00-16:00

פר דרייר (צילום חיים יוסף)
פר דרייר (צילום חיים יוסף)

21. קאב קם

תאילנד עצמה רחוקה ויקרה מתמיד אבל אפשר לסמוך על קאב קם שיביא את הטעמים הבועטים והאווירה הקולית, מינוס הים. הבראנץ' הסקסי יגרום לכם להזיע מחריפות ולהוריד קוקטייל אחרי קוקטייל כדי לכבות את השריפה, ואז לטעום עוד משהו קטן וחריף כי ככה אנחנו, מזוכיסטים של אוכל טוב.
קאב קם, לינקולן 11 תל אביב, שבת 12:00-15:30

קאב קם (צילום יונתן בן חיים)
קאב קם (צילום יונתן בן חיים)

22. קלארו

שיק רומנטי, שירות שיודע מה תרצו עוד לפני שחשבתם על כך ואוכל נפלא עם די.אן.איי מקומי מרכיבים את הבראנץ' בקלארו, בפער אחד המבוקשים והאהובים בתל אביב. "הטוסט הכי מושחת בעיר" (שינקן, גאודה וציפוי קורנפלקס ערמומי), אגז בנדיקט על חלה קלויה עם פטריות ואספרגוס, סביח קלארו ולביבות תפוחי אדמה יסדרו לכם סופשבוע רגוע, בתקווה שהחות'ים והאיראנים לא יפריעו.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר תל אביב, שישי 09:00-15:00, שבת 09:00-12:30

קלארו (צילום גל קלדרון)
קלארו (צילום גל קלדרון)

23. שישקו

לאחר שהשישקו התמקם בכתובת החדשה סמוך לשוק הכרמל, בראנץ' השיכורים המיתולוגי חוזר בגרסה מורחבת ומשופרת, בסימן בואו נתחזר כי מי יודע מה יהיה מחר. בתפריט החדש יש מגדל פנקייקים וקורנדביף (במקום בייקון), צלחת כבושים מהים, קלמרי על הפלאנצה וביצת עין ועוד מנות ותיקות שעברו מתיחת פנים, לצד מנות חדשות שיצר שף דורון לוי. בלאדי מרי, סנגריה קרה, מימוזה ועוד קוקטיילים של בוהוריים מבטיחים שנ"צ שיכורים מתוק במיוחד.
שישקו. הכובשים 48 תל אביב, שישי-שבת 12:00-16:00

רק לנעוץ את השיניים. קורנביף בחלה. (שישקו. צילום: מתוך עמוד הוולט)
רק לנעוץ את השיניים. קורנביף בחלה. (שישקו. צילום: מתוך עמוד הוולט)

24. AKA44

שף איתי קושמרו ממשיך לשכלל את הבראנץ' שמחבר בין שוק הכרמל ללווינסקי. סלטים וממרחים, דגים נאים והמבורגר שמצליח לבלוט מעל שאר הקציצות בעיר מוגשים עם קוקטיילים קלילים לבוקר על רקע רחוב נחלת בנימין הסגור לתנועה, כאילו אין מלחמה בעולם.
AKA44, נחלת בנימין 44 תל אביב, שישי ושבת 12:00-16:00

לא מצאנו צילום של ההמבורגר אבל גם הכבד קצוץ מעולה. AKA44 (צילום אפיק גבאי)
לא מצאנו צילום של ההמבורגר אבל גם הכבד קצוץ מעולה. AKA44 (צילום אפיק גבאי)

25. R48

אולי זה סימן שהמלחמה מתקרבת לסיומה או שפשוט התרגלנו למציאות, כי הבראנץ' של R48 מזכיר זמנים אחרים, שפויים יותר. הרוגע והשקט, הריהוט והאקססוריז, מדי המלצרים וכלי ההגשה המוקפדים עוטפים את הבראנץ' במסעדת השף במלון של רותי ברודו בהילה של יוקרה אלגנטית, ולכם רק נשאר ליהנות מכל השאר – סלסלת לחמים ומאפים טריים, גבינות ממחלבת הבוטיק של הקבוצה, קוקטייל ומנה אישית חמה. המחיר משקף את השיק וההשקעה, 220 ש"ח לאדם.
רוטשילד 48, שישי-שבת 11:30-08:30

בראנץ' ב-R48 (צילום אסף קרלה)
בראנץ' ב-R48 (צילום אסף קרלה)