לאכול את הסופ"ש ולנוח: 29 הבראנצ'ים הכי מפנקים בתל אביב

בראנץ' של ליגת האלופות. AKA44 (צילום חיים יוסף)
בראנץ' של ליגת האלופות. AKA44 (צילום חיים יוסף)

הבראנץ' התל אביבי עבר תהפוכות בצל המלחמה, אבל אחרי תקופת התאוששות העיר שוב מלאה בארוחות בוהריים שמשדרגות דרמטית את הוויקנד: מהבראנץ' שהתברג לרשימת ארוחות הבוקר הטובות בעולם , דרך הבראנץ' שבו רושפלד מבשל מה שבא לו, בראנצ'ים קלאסיים, בראנצ'ים אסייתיים, בראנצ'ים סקסיים. שבת שלום ובתיאבון

2 בינואר 2025

אין דבר תל אביבי יותר מבראנץ' הסופ"ש, ובטח שאין דבר תל אביבי יותר מלהיזכר ברגע האחרון שלא הזמנת מקום לבראנץ' בסופ"ש ולהתחיל לחפש שולחן בהיסטריה. בשביל זה אנחנו פה: סידרנו לכם את הבראנצ'ים הכי טובים בעיר מאל"ף ועד ת"ו, וחוץ מערימות מטורפות של אגז בנדיקט ופנקייקים בכל מקום, יש משהו לכולם: בראנצ'ים קלאסיים, בראנצ'ים סקסיים, בראנצ'ים יוקרתיים, בראנצ'ים שהתברגו לרשימת ארוחות הבוקר הטובות בעולם. וזיכרו: בראנץ' הוא אחלה בילוי סופ"ש אבל הוא גם הזדמנות לאכול במקומות שבכל תרחיש אחר היו עולים לכם כפול. כל שקל נחשב עכשיו.

>> הכי טובות שיש: מסעדות הפיין דיינינג המצטיינות ביותר בתל אביב
>> לאכול על בטוח: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי טובות בתל אביב

אלנה

עם פרוץ המלחמה הבראנץ' המפואר של המסעדה האלגנטית בנורמן הוטל הוכנס להקפאה ואת מקומו מחליפות כל השבוע ביצים עלומות על בריוש, צלחת דגים מעושנים ועוד מנות בוקר אלגנטיות. ניתן ומומלץ לשלב בארוחה סלט סיזר, פיש אנד צ'יפס ומנות נוספות מתפריט הצהריים, כולל ההמבורגר המצוין של הלייבררי, בר המלון שבו גם ישקשקו עבורכם קוקטייל תואם. 32-130 ש"ח.
נחמני 23, ראשון-שבת 08:00-16:00

קפיצה קטנה לחו"ל. אלנה (צילום דנה פרידלנדר אורן)
קפיצה קטנה לחו"ל. אלנה (צילום דנה פרידלנדר אורן)

בקסטייג'

בבראנץ' התיאטרלי במלון הבוטיק שמוקדש לאמנויות הבמה תמצאו מזנון אלגנטי של לחמים ומאפים, סלטים, גבינות ודגים כהקדמה למנה בהזמנה אישית, לדוגמה ביצי עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה, וברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון. האווירה, השפע והשטיקים הקטנים והחמודים שמרפררים לאמנות הבמה הפכו את הבראנץ' בבקסטייג' לאחד המבוקשים בעיר, ולכן חובה להזמין מקום מראש. 155 ש"ח.
מלון בקסטייג', בילינסון 6, ראשון-חמישי, 07:00-13:45 (הושבה אחרונה ב-12:00), שישי ושבת, 07:00-14:15 (הושבה אחרונה ב-12:30), להזמנות

סופ"ש הצגה. הבראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)
סופ"ש הצגה. הבראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)

בריקס

כשרושפלד מגיע לשחק במטבח כדאי מאוד להגיע, למרות שאי אפשר לדעת מראש מה יתחשק לו לבשל. תנו לו להפתיע אתכם בתבשילים מהמטבח הצרפתי ולסומלייה לבחור עבורכם יין, ופשוט ליהנות מכל ביס ולגימה. אין כרגע הרבה מקומות בעיר שיותר שווה לבזבז בהם את מעט הכסף שנשאר לכם.
כיכר גבעון 10, שישי מ-12:00

מה הוא מבשל שם? רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)
מה הוא מבשל שם? רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)

גילה וננסי

בשעות הבוקר עוטה הקלאב ההדוניסטי אווירה עניינית ונטולת הופעות דראג, אבל הסקס עדיין נוכח, אם לא בפועל אז לפחות בחשיבה. מתחילים ב"סט של עונג בכפייה", כלומר סלסלת לחמים ומאפים עם מאזה ירקות מהעיר העתיקה, חמאה, ריבה וביצים אורגניות (125 ש"ח), ומשם אפשר להמשיך לקלאב סנדוויצ'ים (52-68 ש"ח), אויסטרים (30/35 ש"ח ליחידה), סטייק אנד אגז (93 ש"ח) ועוד, עד לערימת שמאטע פנקייקס עם מסקרפונה מוקצפת ומייפל (58 ש"ח). וזה, גבירותיי, כבר עונג חורפי על מלא, שייקח אתכן ישר לשנ"צ.
לבונטין 8, שישי-שבת, 10:30-15:00

עונג שבת. סטייק אנד אגז, גילה וננסי (צילום שרון בן־דוד)
עונג שבת. סטייק אנד אגז, גילה וננסי (צילום שרון בן־דוד)

דיוויד קמפינסקי

כדי להספיק את עונג הסופ"ש הזה תצטרכו להתעורר מוקדם יחסית, אך התוצאה מצדיקה את המאמץ, כי מלון דיוויד קמפינסקי תל אביב נכנס לרשימת 14 ארוחות הבוקר הטובות בעולם של מגזין Condé Nast Traveler. ומה יש בתפריט שמצדיק את הבחירה? כל מה שאפשר לרצות לפתוח איתו את היום כדי להרגיש כמו הקרדשיאנס: עמדת בליני וקוויאר עם וודקה בלוגה, סלטים וגבינות ממחלבות בוטיק, דגים כבושים ומעושנים, לחמים, עוגות ומאפים שנאפים מדי יום בקונדיטוריית המלון, עמדת פירות טריים ועמדת הכנת ביצים בהזמנה אישית, יינות מבעבעים, קוקטיילים לבוקר ואפילו עמדה ללא גלוטן. השירות מופתי והנוף לים פרייסלס, והמחיר בהתאם: 210 ש"ח.
הירקון 51, ראשון-שבת 07:00-10:30

אחת מארוחות הבוקר הטובות בעולם, וזה רק המקרר של העוגות. דיויד קמפינסקי (צילום גלי איתן)
אחת מארוחות הבוקר הטובות בעולם, וזה רק המקרר של העוגות. דיויד קמפינסקי (צילום גלי איתן)

דיקסי

ארוחות הבוקר של דיקסי היו פעם מיתולוגיה עירונית, והיו נבלסות בדרך כלל על ידי פליטי מועדוני העיר בשעות המופרכות ביותר של הבוקר עוד לפני שעלתה השמש. הזמנים אמנם השתנו, אבל חיים כהן החזיר את הבראנץ' לחיים – בשישי ושבת בין 09:00 ל-11:30 בבוקר בלבד – ואתם יודעים מה זה אומר: שתי גרסאות בנדיקט; ארוחת בוקר אמריקנית – שלוש ביצים איך שתרצו, טוסט וחמאה, בייקון/גבינת שמנת וגאודה עם הום פרייז; ביפבורגר פרנץ' טוסט; סטייק אנד אגז ומנות מתוקות מוגזמות בהתאם (42-115 ש"ח).
יגאל אלון 120

תראו מי בא לבראנץ'. חיים כהן בדיקסי (צילום אסף קרלה)
תראו מי בא לבראנץ'. חיים כהן בדיקסי (צילום אסף קרלה)

דלאל

שיק פריזאי כמו שרק בשבזי יש אופף את הבראנץ' בדלאל, המקום שמצליח להיות רומנטי גם בשעות הבוקר. בתפריט מככבים בורקס גבינות עם ביצה וצזיקי, קרואסון קורנדביף וביצה עלומה ועוד מנות בוהריים רכות ומנחמות שהולכות מצוין עם אלכוהול (62-168 ש"ח). בקפה דלאל בצפון העיר תוכלו למצוא חלק מהמנות וגם מאפים מלוחים ומתוקים, כריכים וסלטים מושקעים.
שבזי 10, שני-חמישי 11:00-18:00, שישי-שבת 09:00-17:00; ז'בוטינסקי 108, ראשון-שבת 07:30-16:00

ביג דיל אינדיד. בורקס בראנץ' בדלאל (צילום אסף קרלה)
ביג דיל אינדיד. בורקס בראנץ' בדלאל (צילום אסף קרלה)

הגפן

בראנץ' מקומי קז'ואלי שהולך טוב עם אלכוהול תמצאו בחצר היין המקומית החמודה בשוק הפשפשים. דלעת צלויה בוויניגרט אריסה וטחינה גולמית (48 ש"ח), פורל כבוש עם סלט תפוחי אדמה מדורה ושמנת חמוצה (67 ש"ח), כרוב צלוי עם קרם אגוזי לוז ורוטב תפוזים מצומצם (48 ש"ח) ועוד מנות עונתיות מחומרי גלם מקומיים משרטטים תמונה נאה וטעימה של הקולינריה הישראלית בואכה השנה האזרחית החדשה.
נועם 3, שבת 12:00-16:00

מקומי, קז'ואלי וטעיםםםם. הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)
מקומי, קז'ואלי וטעיםםםם. הגפן חצר יין מקומית (צילום יח"צ)

הרצל 16

רותי ברודו מבינה ללב לקוחותיה ולכן הבראנץ' מוגש עמוק אל תוך אחר הצהריים. השיק הנונשלנטי שמאפיין את מקומות קבוצת R2M מתורגם לכריך קובני, שויו ראמן, סמאשבורגר ועוד מנות בוהריים סקסיות והרבה אלכוהול, בדיוק הדברים שצריך עכשיו ובכלל.
הרצל 16, שישי-שבת 08:00-17:00

בראנץ' אחה"צ, יופי של הרגל. הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
בראנץ' אחה"צ, יופי של הרגל. הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

טאיזו

מהבראנצ'ים היציבים והאהובים ביותר בתל אביב: שישה פתיחים זוגיים פתיחים למרכז השולחן (הר גאו, סלט שרימפס ועוד) ועיקרית נהדרות להתלבט ביניהן, למשל האש בראון ופורל מעושן ופנקייק וייטנאמי עם הולנדייז מיסו וביצה מושלמת. יש סיבה שכבר שנים הקהל מצביע ברגליים. 182 ש"ח.
מנחם בגין 23, שישי 11:00-14:00

סיבה טובה. בבראנץ' של טאיזו (צילום: יפית שמחה)
סיבה טובה. בבראנץ' של טאיזו (צילום: יפית שמחה)

יוליה בנמל

תל אביבי שמכבד את עצמו לא יתקרב לנמל תל אביב, במיוחד ביום שישי, למעט אולי גיחה חפוזה ונסיגה מבוהלת משוק הנמל. למרות זאת, יש לנו רק מילים טובות לומר על הבראנץ' של יוליה בנמל. לדוגמה: בריוש קלוי עם אבוקדו וביצי עין, מינוט סטייק אנד אגז וקרואסון שרימפס וביצים עלומות בביסק סרטנים לוהט וקטיפתי. תפריט הקוקטיילים מפתיע לא פחות, עם דרינקים מתוחכמים מכהילים מתוצרת מזקקות ישראליות. יוליה שפריץ על בסיס ביטר מהמותג ודטה 52 וקוקטייל זעתר מיוליוס ביטרס, ג'ין לבנטין, סירופ זעתר ביתי וויסקי מעושן, מוכיחים שמישהו כאן השקיע בחשיבה ולא חסך באיכות.
יורדי הסירה 1 (נמל תל אביב, האנגר 2), שישי 12:30-15:00

בראנץ' ברמות הגבוהות. יוליה בנמל (צילום מתוך האינסטגרם yulia_tlv)
בראנץ' ברמות הגבוהות. יוליה בנמל (צילום מתוך האינסטגרם yulia_tlv)

לונל

תהפוכות המלחמה חידדו את לונל והפכו אותה לאחד ממקומות הבילוי האהובים בפלורנטין, גם בבוקרי הסופ"ש. לפתיחה תקבלו למרכז השולחן חמאה וריבת סלרי, גבינת סנט מור ומייפל, דג כבוש ועוד דברים טעימים לפני בוא העיקריות שנחלקות למנות בוקר ובראנץ', למשל בריוש סביח צרפתי וברד פודינג מלוח עם קשקבל, כרישה ומנגולד. 38-118 ש"ח.
אברבנאל 72, שישי-שבת 9:00-15:00

שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

מאנטה ריי

לפי דירוג La Liste, מאנטה ריי היא אחת המסעדות הטובות בישראל. האם הבראנץ' שיחק תפקיד בכך אין לדעת, אך ללא ספק זוהי אחת מארוחות הבוהריים השוות בעיר: מזאטים וקוקטיילים, שקשוקה ובייגל סלמון, סלטים ופנקייקים ונוף הכי קרוב לים. המינוס היחיד – צריך להתעורר ממש מוקדם.
קויפמן 7, שישי-שבת 9:00-11:45

ככה זה מתחיל. מאנטה ריי (צילום מהאינסטגרם mantaraytelaviv)
ככה זה מתחיל. מאנטה ריי (צילום מהאינסטגרם mantaraytelaviv)

משייה

עם עזיבתו של שף גיא אריש וכניסתו של שף גיל דהאן (לשעבר צ'נה), הבראנץ' במשייה צפוי להתחלף. עד אז כדאי לנצל את המומנט ולהסתער על המזנון העמוס גבינות בוטיק, דגים מעושנים ועוד מעדנים, ולהמשיך לאגז בנדיקט ברוטב הולנדייז שמרים, לפני שהמנה המעולה הזאת נעלמת לתהום הנשייה. 148 ש"ח כולל כוס מיץ ושתייה חמה.
מנדלי 5, שישי-שבת 8:00-12:00

הזדמנות אחרונה להסתער. הבראנץ' של משייה (צילום אסף קרלה)
הזדמנות אחרונה להסתער. הבראנץ' של משייה (צילום אסף קרלה)

נואמה

אנחנו עוד זוכרים לשף רוסלאן אוסוב את חסד נעורי הבראנץ' בשאראק ז"ל, והנה הוא חוזר עם בראנץ' במסעדה הנוכחית שלו, נואמה. האירוע נפתח באיקרה לבנה, ברזאולה סינטה ומנות פתיחה קטנות שמעלות את מפלס התיאבון (18-47 ש"ח). כהקדמה למנות בוהריים סקסיות: ברוסקטה בריוש מקושקשת עם בוטרגו והולנדז (78 ש"ח), אגז בנדיקט פלורנטין עם תרד וביצה עלומה (82 ש"ח), מולים מרינייר קלאסי (87 ש"ח) ובורקס סרטנים מיתולוגי עם ביצה עלומה וביסק סרטנים (82 ש"ח). עוד קצת אפור וגשם בחוץ ותרגישו אירופה.
נחלת בנימין 59, שישי 12:00-16:00

הבראנץ' שידענו שאנחנו צריכים. נואמה (צילום עדי דר)
הבראנץ' שידענו שאנחנו צריכים. נואמה (צילום עדי דר)

סוסייטי קפה

בועת אסקפיזם רומנטית אפילו בימי מלחמה מספק ליין הבראנצ'ים בג'ונז, הבר של שף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר) בשוק לוינסקי. בשעות הבוקר של יום שישי הופך החלל האפלולי לביסטרו סקסי עם תצוגת תכלית של מנות קטנות, קוקטיילים תואמים ואווירה שמשאירה את האירועים מחוץ לדלת. אם המקום מלא – מה שקורה לרוב – אפשר לעצור לדרינק בעמידה או לנסות את מזלכם בסניף קריית אונו. 29-55 ש"ח.
זבולון 13, שישי 15:00-10:00

שיק של יום שישי. סוסייטי קפה בג'ונז(צילום בר כהן)
שיק של יום שישי. סוסייטי קפה בג'ונז(צילום בר כהן)

פופ אנד פופ

שף שחף שבתאי תמיד עושה דברים בדרך קצת שונה, וגם הבראנץ' שלו מצליח להפתיע עם טעמים אסיאתיים. הארוחה נפתחת במגש פחמימות מושלם מהבייקרי האהוב בקומת הקרקע, שנסגר למרבה הצער. משם העניינים נוסקים למנות בהשראה אסיאתית שמוגשות למרכז השולחן ולמנות עיקריות בהזמנה אישית. רק אל תשכחו להשאיר מקום לקינוח פופקורן המושלם. ממש היום פורסם כי קבוצת NOX (דה פקטו) מצטרפת לקבוצת חג'ג' בבעלות על המסעדה, ושבמסגרת "שינויים קולינריים משמחים", הבראנץ' יוגש מעתה גם ביום שישי. המחיר בינתיים לא השתנה, 180 ש"ח.
הארבעה 28, שישי 11:00-15:30, שבת 12:00-16:00

מפתיע ואסייתי. הבראנץ' של פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)
מפתיע ואסייתי. הבראנץ' של פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)

פליקס

בר היין של קבוצת הבלבוי מציע בראנץ' דיזינגופי־פריזאי אלגנטי וקליל עם כריך סלט ביצים על חלה ואגז פלורנטין, פולנטה מתירס טרי וגבינת גרויר ועוד מנות עם הילה צרפתית או לכל הפחות של אירופה הקלאסית (24-72 ש"ח). קנקן סנגרייה או אפרול שפריץ והחיים נראים כמעט נורמליים.
דיזנגוף 230, שישי-שבת מ־10:00

פליקס בר יין (צילום: אנטולי מיכאלו)
פליקס בר יין (צילום: אנטולי מיכאלו)

פר דרייר

חפרנו לכם רבות על צפונה בנגה, הפופ אפ של ארז קומרובסקי בפר דרייר, וזו ההזדמנות להזכיר שוב את הבראנץ' המצוין שמגישים כאן כל השנה: אגז בנדיקט, שניצל בחלה, בורקס לוינסקי ועוד מנות בוהריים כיפיות, בנוסף לתפריט הקבוע. הפאטיו ירוק ונעים מתמיד ובאופן כללי תמיד כיף כאן. 48-64 ש"ח.
בת עמי 7, שישי-שבת 10:00-16:00

בוקר של כיף. פר דרייר (צילום חיים יוסף)
בוקר של כיף. פר דרייר (צילום חיים יוסף)

קאב קם

תאילנד עצמה רחוקה ויקרה מתמיד אבל אפשר לסמוך על קאב קם שיביא את הטעמים הבועטים והאווירה הקולית, מינוס הים. הבראנץ' הסקסי יגרום לכם להזיע מחריפות ולהוריד קוקטייל אחרי קוקטייל כדי לכבות את השריפה, ואז לטעום עוד משהו קטן וחריף כי ככה אנחנו, מזוכיסטים של אוכל טוב.
לינקולן 11, שבת 12:00-15:30

זה אולי לא נראה כמו בראנץ', אבל תנו לתאילנדים ללמד אתכם על בראנץ'. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)
זה אולי לא נראה כמו בראנץ', אבל תנו לתאילנדים ללמד אתכם על בראנץ'. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)

קלארו

שיק רומנטי, שירות שיודע מה תרצו עוד לפני שחשבתם על כך ואוכל נפלא עם די.אן.איי מקומי מרכיבים את הבראנץ' בקלארו, בפער אחד המבוקשים והאהובים בתל אביב. "הטוסט הכי מושחת בעיר" (שינקן, גאודה וציפוי קורנפלקס ערמומי), אגז בנדיקט על חלה קלויה עם פטריות ואספרגוס, סביח קלארו ולביבות תפוחי אדמה (58-216 ש"ח) יסדרו לכם סופשבוע רגוע, בתקווה שהחות'ים לא יפריעו.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, שישי 09:00-15:00, שבת 09:00-12:30

מקומי, עונתי וחדש (או בקיצור, סביח כזה עוד לא אכלתם). קלארו (צילום שני בריל)
מקומי, עונתי וחדש (או בקיצור, סביח כזה עוד לא אכלתם). קלארו (צילום שני בריל)

קפה 65

עד פרוץ הקורונה נחשב הבראנץ' של קפה 65 לגביע הקדוש של הז'אנר, בזכות מזנון שגם טובי הגרגרנים התקשו לטעום את כולו. קפיצה כמה שנים קדימה, כי למי יש כוח לספור, והמרפסת שמשקיפה לשדרות רוטשילד שוב מלאה באורחים. השולחן המרכזי עמוס סלטים וגבינות בוטיק, מאפים מלוחים ומתוקים, דגים כבושים, סלטים ומנות בריאות כהכנה למנה עיקרית בהזמנה אישית. בואו רעבים מאוד. 145ש"ח.
רוטשילד 65, ראשון-חמישי 07:00-13:00, שישי-שבת 07:00-14:00, להזמנות

ככה עושים בראנץ'. קפה 65 (צילום נועם פריסמן)
ככה עושים בראנץ'. קפה 65 (צילום נועם פריסמן)

קפה זוהו

אף רשימת בראנצ'ים בעיר אינה שלמה ללא קפה זוהו האהוב, שכעת הוא גם כשר. יש כאן שפע מנות בוהוריים מפנקות, מבחר נאה לטבעונים ולגרגרנים ואווירה כיפית – כל חומרי הגלם הנכונים לפתיחת הסופ"ש.
בן יהודה 73, שישי עד 16:00

לשומרי כשרות ובכלל. קפה זוהו (צילום מתוך האינסטגרם cafexoho)
לשומרי כשרות ובכלל. קפה זוהו (צילום מתוך האינסטגרם cafexoho)

קפה קוקו

אווירה פריזאית וקוקטיילים קלילים סוללים את הדרך ומכינים את הבטן לקרואסון קורנדביף וביצה עלומה, בנדיקט הולנדייז ומנות בוהוריים מוגזמות עם טאץ' צרפתי. התמחור הגיוני, 43-71 ש"ח, ולכן בקוקו תמיד עמוס, גם באמצע השבוע. שימו תזכורת להזמין מקום מראש וותרו על הספונטניות.
דיזינגוף 83, ראשון-שבת 09:00-16:00

רדלר

בראנץ'-לאנץ' סקסי ואלכוהולי, זה כל מה שאנחנו מבקשות לסוף השבוע. ברדלר הקונספט מתורגם לגרבלקס עם שמנת חמוצה, סלקים וחזרת (64 ש"ח), אגז בנדיקט על לחם קסטן מחמצת עם חמאת מיסו וסלמון/בייקון (72 ש"ח), אניולוטי ריקוטה ותרד בחמאת מרווה (98 ש"ח) ועוד מנות מענגות וקוקטיילים לצוהרי הסופ"ש.
נחלת בנימין 48, שישי ושבת 12:00-15:00

שבת כמו שאלוהים התכוון. רדלר (צילום אלון ולנסי)
שבת כמו שאלוהים התכוון. רדלר (צילום אלון ולנסי)

שישקו

לאחר שהשישקו התמקם בכתובת החדשה סמוך לשוק הכרמל, בראנץ' השיכורים המיתולוגי חוזר בגרסה מורחבת ומשופרת, בסימן בואו נתחזר כי מי יודע מה יהיה מחר. בתפריט החדש יש מגדל פנקייקים וקורנדביף (במקום בייקון), צלחת כבושים מהים, קלמרי על הפלאנצה וביצת עין ועוד מנות ותיקות שעברו מתיחת פנים, לצד מנות חדשות שיצר שף דורון לוי – בורקס שקשוקה, סביצ'ה דג ים על יוגורט אוזו ותפוזים, קרואסון של לה מולאן עם בשר מפורק וביצה עלומה וארטישוק צלוי לאבנה עגבניות וירוקים, וכמובן כבד קצוץ ומנות מהמטבח הבולגרי שמלווה את השישקו מאז הקמתו (45-95 ש"ח). בלאדי מרי, סנגריה קרה, מימוזה ועוד קוקטיילים של בוהוריים ישלחו אתכם לשנ"צ שיכורים מתוק במיוחד.
הכובשים 48, שישי-שבת 12:00-16:00

לפחות הוא נשאר. בראנץ' השיכורים בשישקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
לפחות הוא נשאר. בראנץ' השיכורים בשישקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

תרצה

בר היין תרצה, האח הקטן של מסעדת OCD הנהדרת, משיק לכבוד השנה האזרחית החדשה בראנץ' חדש. התפריט משתנה כל הזמן כפי שקורה תמיד בתרצה, אך מהיכרותנו את היכולות של שף רז רהב אפשר לצפות לצלחות קטנות וממזריות ולריבת שמן זית מופלאה. בעמדה של מאפיית "אפוי" תוכלו להצטייד בלחמים ועוגות לסופ"ש, הקפה מגיע מקופי אורגניזיישן והיין יימזג כמו, ובכן, יין. נותר רק לקוות שרשימת ההזמנה מייגעת פחות מזו שב-OCD.
החלוצים 3, משישי (10.1) 10:00-15:00, להזמנות

אין לדעת מה יצא מהמטבח. תרצה (צילום: חיים יוסף)
אין לדעת מה יצא מהמטבח. תרצה (צילום: חיים יוסף)

ABCD

המטבח הערבי גלילי מקבל במה מכובדת בבראנץ' של מסעדת ABCD: פיתה סאג' וארבעה מזאטים לבחירה (58 ש"ח), סלטים עשירים ומנות עיקריות מחממות, למשל שישברק עם כיסני בשר מבושלים ביוגורט עזים, בהרט וסומאק (66 ש"ח), לחמא בעג'ון (58 ש"ח) ופטאייר בנדיט – בצק פריך במילוי עלי זעתר ובצל שנאפה על סאג' ומוגש עם ביצה רכה וקציפת יוגורט וסומאק (48 ש"ח). קוקטיילים שמתאימים לבוהוריים משלימים את החוויה, וכששותים מספיק דיזינגוף נראה קצת כמו בולוואר סן ז'רמן.
דיזינגוף 176, שישי – שבת 11:00-15:00

המטבח הדרוזי עם טוויסט מודרני. ABCD (צילום: אלון ולנסי)
המטבח הדרוזי עם טוויסט מודרני. ABCD (צילום: אלון ולנסי)

AKA44

שף איתי קושמרו ממשיך לשכלל את הבראנץ' שמחבר בין שוק הכרמל ללווינסקי. סלטים וממרחים, דגים נאים והמבורגר שמצליח לבלוט מעל שאר הקציצות בעיר מוגשים עם קוקטיילים קלילים לבוקר על רקע רחוב נחלת בנימין הסגור לתנועה, כאילו אין מלחמה בעולם.
נחלת בנימין 44, שישי ושבת 12:00-16:00

איפה ההמבורגר שלנו. הבראנץ' החדש ב-AKA44 (צילום אפיק גבאי)
איפה ההמבורגר שלנו. הבראנץ' החדש ב-AKA44 (צילום אפיק גבאי)