נשמה של ברבור: הרחוב הכי חם בתל אביב הפך לפתע חם עוד יותר

השיפוד הנכון במקום הנכון. ברבור בנחלת בנימין (צילום: סי פיש)
השיפוד הנכון במקום הנכון. ברבור בנחלת בנימין (צילום: סי פיש)

ברבור נפתחה בלוקיישן המחייב של מסעדת ברוט ז"ל בנחלת בנימין, כשמאחוריה הצוות של יובל לשם, אדם סולד וקבוצת ILU שכבר עשתה הרבה באזז בעיר עם הבראנץ' הסודי שלה. התוצאה היא מסעדה על הקו שבין רטרו-שיק לסליז-אלגנטי עם אוכל נהדר שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות. אשכרה ברבור

30 בינואר 2025

מסעדת ברבור היא המסעדה החדשה של קבוצת ILU, מהקבוצות הקולינרית המעניינות ביותר שפועלות בעיר בשנים האחרונות בהובלת אדם סולד ויובל לשם, שכבר הספיקה לצבור לעצמה באזז מרשים בתחום האירוח כשערכה ארוחות פרטיות, פופ אפים (גבאגול), סדנאות ובראנץ׳ סודי ומבוקש שמתקיים במתחם 3426 בדרום העיר, מקום משכנה הקבוע של הקבוצה. המסעדה נפתחה בימים אלה בנחלת בנימין, בחלל המחייב שבו שכנה במשך עשור מסעדת ברוט הנפלאה. המקום שופץ היטב, אך האווירה הנונשלנטית-הדוניסטית בהחלט נשתמרה.

>> קז'ואל סקסי: 29 מסעדות הקז'ואל הכי טובות בתל אביב
>> רומנו מהפכה: פחות אייל שני קלאסי – יותר קלאסיקה בהשראתו

תמיד עושים משהו מעניין. יובל לשם ואדם סולד, קבוצת ILU/ברבור (צילום: דור קדמי)
תמיד עושים משהו מעניין. יובל לשם ואדם סולד, קבוצת ILU/ברבור (צילום: דור קדמי)

את המסעדה מוביל שף איתי אייל (לשעבר פרונטו), בקו שבין מסעדת גריל ים תיכוני לביסטרו אירופאי. הגריל בהחלט נמצא שם והגחלים לוחשות, אך לצדן גם מפות לבנות ונרות דולקים ונוטפי שעווה. בברבור מבקשים מובילי הקבוצה, לשם וסולד, "להחזיר ניחוחות נוסטלגיים של תל אביב כשעוד הייתה עיר מכוסה חולות עם אירופאים שמתיישבים בה בחליפות ושמלות. השאיפה היא ליצירת המשכיות, לחיות את הרחוב ולא רק לרגע. בלי כובד ראש ורצינות תהומית, בלי קוויארים ומניירות, מקום כזה שהיינו מדמיינים לפגוש על חוף באיטליה או ספרד, רק במרכז נחלת בנימין".

בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)
בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)

ומה זה אומר בפועל? מקום שמעוצב בשיקיות יתרה ומיטיב להיות קול באפס מאמץ. מבחינת האוכל, מדובר באוכל נהדר שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות ונע בין רטרו-שיק לסליז אלגנטי. למשל, זיטי, פסטה שנאפית על הגריל המדובר ומעליה נמזג רוטב קאצ'ו אה פפה ופטריות אויסטר, מנה מנחמת ומתובלת היטב של פעם (72 ש"ח), כשאת הסליז יכולה לייצג פולנטה מטוגנת שמזכירה צ'יטוס גבינה בגרסת הגורמה שלו, עם תועפות צ'דר, לטבילה ברוטב איולי פימנטון ועירית משובח, מנה שובבית ומהנה בהחלט (39 ש"ח).

בין רטרו-שיק לסליז אלגנטי. ברבור (צילום: סי פיש)
בין רטרו-שיק לסליז אלגנטי. ברבור (צילום: סי פיש)

לצד יציאות כמו אלו, דגמנו גם מנות שמזכירות לנו שמדובר אחרי הכל במסעדה שמוביל שף מיומן: סלט דפי קולורבי שמתובל בגאונות כמעט ומתכתב עם קלאסיקת האייטיז סלט וולדורף, עם פיסות דקיקות של תפוחי גרנד סמית׳ ורוטב ויניגרט טרגון, פקורינו ואגוזי לוז (62 ש"ח), או עגבניה צלויה ברוטב באניה קאודה, שהוא רוטב אנשובי עם שמנת ושום, והיא אוממית במידה ומסעירה את החיך (35 ש"ח).

כמו על החוף בספרד, רק על הכביש בנחלת בנימין. יובל לשם, ברבור (צילום: סי פיש)
כמו על החוף בספרד, רק על הכביש בנחלת בנימין. יובל לשם, ברבור (צילום: סי פיש)

למנת הלחם בתפריט יש לנו רק טענה אחת: היא מופיעה בתפריט כפוקאצ'ה. אם היינו שגיא כהן היינו כותבים שאולי כל פוקאצ'ה היא סוג של לחם, אבל לא כל לחם הוא סוג של פוקאצ'ה ומוסיפים אמירה פוליטית כלשהי, אבל אנחנו לא שגיא כהן אז רק נגיד שמדובר בפרוסת לחם, פריכה ונהדרת אשר כבודה במקומה מונח אך היא בפירוש לא פוקאצ'ה, אז אל תצפו לאחת כזו. ודי לכיבוש. פרוסת הלחם המדוברת מוגשת חרוכה היטב עם ארומה של בצל מקורמל ורוזמרין, ומוגשת עם חמאה שברור שאהבנו (26 ש"ח). מנה שדווקא לא נהנית מאותו תיבול מדויק ומחושב שדנו בו עד כה הייתה הטליאטלה כרישה וסבידה, שנותרה מעט אנמית בטעמיה (82 ש״ח).

קח עוד שיפוד, אתה יודע למה. ברבור (צילום: סי פיש)
קח עוד שיפוד, אתה יודע למה. ברבור (צילום: סי פיש)

עוד בתפריט: רולדת קבאב על הגריל עם סלסת בצל ירוק שרוף ורוטב ראנץ׳ (75 ש"ח), מולים בפחם עם רוטב צ׳וריסו ויין לבן ופירורי לחם (82 ש"ח), דג שלם מפורפר על הגריל עם תוספת לבחירה (130 ש"ח) ומנות נוספות ומסקרנות שניחנות ביצירתיות וחומרי גלם לא שגרתיים בהכרח. לקינוח? סיגר ריקוטה וקליפות תפוזים עם רוטב זוטה (42 ש"ח) או פונדנט שוקולד עם דובדבן אמרנה ואנגלז ברנדי משכר (42 ש"ח). כל זה כשאתם יושבים בחוץ על נחלת בנימין, בפנים על בר הנירוסטה מול הגריל הרוחש, או בחלל הצמוד שמעוצב בקו של בר קוקטיילים אינטימי, מתוק ורומנטי. שרק יהיה לנו עוד יותר טוב.
>> ברבור, נחלת בנימין 36, ימים א'-ש' 00:00-18:30