אמש, באמצע הופעה בקו רקיע, ברי סחרוף הפתיע את הקהל והודיע על אלבום חדש אחרי 15 שנה. "סולם האהבה" יוצא הבוקר, עם מחווה לדן תורן ז"ל ועטיפה שמאחוריה יש סיפור מרגש במיוחד
יש בקרים שבהם לא צריך לחפש רחוק בשביל חדשות טובות. אמש, באמצע הופעה בקו רקיע, ברי סחרוף עצר את המופע כדי לבשר לקהל שיש לו הפתעה. "הלילה בחצות, עוד שעה בערך, קורה דבר שהוא מאוד מרגש, אותי זה ממש מרגש", פנה נסיך הרוק הישראלי לקהל. "אחרי 15 שנה שלא עשיתי אלבום שלם שלי, אז הלילה בחצות יוצא אלבום חדש שנקרא 'סולם אהבה'. מתוכו ננגן עכשיו שיר חדש".
>> 20 השירים הכי פורצי דרך של ברי סחרוף
ההתייחסות של ברי ל"אלבום שלם שלי" מחזירה אותנו ל-2011, אז יצא האלבום "אתה נמצא כאן". אם בשלב הזה צעקתם על המסך "הלו, ומה עם 'ליקוטים'?" – אתם לא טועים. ב-2016 יצא האלבום "ליקוטים", שכשמו כן הוא: אסופה של שמונה שירים וקטעים אינסטרומנטליים, שנוצרה מהקלטות של סחרוף והנגנים שלו בין הופעות לחזרות לאורך כשלוש שנים. בזמן אמת הוא הוצג וסוקר גם כאלבום חדש של ברי סחרוף, אבל הניסוח של סחרוף אמש – "15 שנה שלא עשיתי אלבום שלם שלי" – מבהיר לפחות איך הוא עצמו סופר את השנים האלה. כנראה שלעולם לא יהיה מוסכם לחלוטין מה מספר אלבומי האולפן האמיתי של ברי – אבל זה גם לא באמת משנה. אלבום חדש של ברי זה תמיד חגיגה.

למען הסר ספק, 15 השנים האחרונות של ברי ממש לא היו שנים של שתיקה. ב-2017 הוציא סחרוף עם אהוד בנאי את "היא הופיעה כמו הרוח", אלבום משותף של שירי לאדינו בעברית, וב-2020 יצא "בדל של אור", אלבומו המשותף עם דודו טסה. בנוסף יצאו לאורך השנים סינגלים נוספים. עכשיו מגיע "סולם האהבה", האלבום שסחרוף עצמו מציג כחלק מהקאנון שלו. האלבום החדש כולל עשרה שירים שהוקלטו בשלוש השנים האחרונות, כשחלקם, על פי ההפקה, התבשלו עוד מאז "אתה נמצא כאן" ואחרים נכתבו לאחרונה. את רוב השירים הפיק בנו הנדלר, בסיסט ההרכב של סחרוף, ולצדו שותפים להפקה אורן לוטנברג, יונתן דסקל ונדב הולנדר. באלבום מנגנים גם חברי ההרכב ניר מנצור בתופים וגידי רז בגיטרה וסמפלרים.
בין עשרת השירים נמצאים גם שני שירי משוררים שסחרוף והנדלר הלחינו במקור למופע שנערך ב-2011 בניהולו האמנותי של שאנן סטריט: "מדורות לילה", מתוך הפואמה "מסדה" של יצחק למדן, ו"לא הכל כה פשוט" של ש. שלום. מיכה שטרית, שכתב בעבר לסחרוף את "עיר של קיץ" ו"מונסון", כתב הפעם את מילות "על האדמה". ויש גם סגירת מעגל עם דן תורן ז"ל. "בפעם הראשונה", שירו של תורן, הולחן במקור על ידי סחרוף עבור אלבום האוסף "לא ארזתי לבד" שיצא ב-2016. ב"סולם האהבה" סחרוף מקליט ומבצע אותו בעצמו, כמחווה לחברו ולדרך ארוכת השנים שעשו יחד.

את יציאת האלבום מוביל שיר הנושא, "סולם האהבה", שיוצא גם עם קליפ בבימוי תמיר פיינגולד. גם לעטיפת האלבום יש סיפור מרגש במיוחד. היא מציגה צילום של עידו רוזנטל ז"ל, לוחם יחידת שלדג שנהרג בקרב על קיבוץ עלומים ב-7 באוקטובר 2023. הצילום ניתן באדיבות זוגתו, האמנית הרב-תחומית נוגה פרידמן. לפי ההודעה שמלווה את האלבום, הצילום מתחבר לשמו של "סולם האהבה" ומנציח את רוזנטל ואת התקופה.
שירים חדשים מתוך האלבום ישולבו מעכשיו גם בהופעותיו של סחרוף לצד הרפרטואר המוכר. בספטמבר הקרוב הוא יופיע בספרייה הלאומית בירושלים, באמפי שוני, באשדוד ובפסטיבל התמר במצדה. בנובמבר יגיעו שלוש הופעות מיוחדות לרגל צאת האלבום החדש, כולל הופעה ב-24 בנובמבר בהיכל התרבות.
