ירוק בעיניים: בר המאצ'ה הראשון בישראל נפתח, איך לא, ברחוב שינקין

לא דרך האף, גאונים. המאצ'ה של MIXַ&MATCHA, שיוגש בבר המאצ'ה (צילום: עמוד האינסטגרם mix.and.matcha)
לא דרך האף, גאונים. המאצ'ה של MIXַ&MATCHA, שיוגש בבר המאצ'ה (צילום: עמוד האינסטגרם mix.and.matcha)

מאצ'ה בר החדש שבשינקין רוצה להנגיש את האבקה היפנית הקסומה לקהל הישראלי בכל דרך שרק ניתן: במשקה (חם או קר), בעוגיות, במאפין, במילקשייק תות ואפילו - ואנחנו לא צוחקים - מעורבב לתוך הצבע שמכסה את חזית הבר. כנראה שבאמת אפשר לשים מאצ'ה בהכל

11 ביולי 2024

אם אתם חובבי מאצ'ה, אתם כנראה כבר מכירים את MIXַ&MATCHA, מותג המאצ'ה הישראלי שמככב ברבים מבתי הקפה של עירנו. את מיקס אנד מאצ'ה הקימו מיה שנידמן ודניאלה קולבר לפני כמעט חמש שנים, ומאז צירפו אליהן את עמית מנדל כצלע שלישית – והשלוש ממשיכות למכור בהצלחה את תערובת המאצ'ה הירקרקה, שמייבאות במיוחד מיפן. עד כה הן חילקו את המאצ'ה שלהן לאחרים, בערך מאה בתי קפה ברחבי הארץ, ומכרו אותו אונליין. עכשיו תוכלו לבוא לפגוש אותו גם בשינקין בר מאצ'ה שנפתח במיוחד לקיץ הישראלי החם, כיאה לטרנד ברי המאצ'ה שכבר כבש ערים רבות בעולם.

>> נחנקנו: חווית הקנייה בסופר הפכה לטריפ רע. זאת מלחמה על הלחם

השלוש חברו לסהר הופברנד, שינקינאי מושבע ובעלי הקופי קלאב ובר היין קופה שברחוב שינקין, אשר הכיר אותן מעבודה משותפת, שכן כבר מהיום הראשון של בית הקפה שלו הוא הגיש את המאצ'ה שלהן. במהלך טיוליו בעולם פגש הופברנד מקומות שמוקדשים רק למאצ'ה, וזה בדיוק מה שהמאצ'ה בר הולך לעשות – להלל את אבקת הקסמים היפנית, ולהגיש אותה בשלל תצורות. זה אומר במאצ'ה בר החדש – הראשון בישראל – תמצאו את המאצ'ה מככבת לא רק כמשקה חם או קר (22 ש"ח), אלא גם כגלידת סופט סרב צוננת (19 ש"ח), כאפוגטו מאצ'ה (19 ש"ח), בתור עוגיות מאצ'ה נימוחות (18 ש"ח), מאפין מאצ'ה ואוכמניות (22 ש"ח) ואפילו משקה מאצ'ה תות מוקצף ורענן (24 ש"ח).

בפרונט יש מאצ'ה, בכוס יש מאצ'ה. איפה אין מאצ'ה? אנשי בר מאצ'ה. צילום: אילון טובי
בפרונט יש מאצ'ה, בכוס יש מאצ'ה. איפה אין מאצ'ה? אנשי בר מאצ'ה. צילום: אילון טובי

אך אליה וקוץ בה, כי המאצ'ה בר מגיע לפעול כפופ-אפ למשך חודשיים או שלושה (לא הסכימו להתחייב, ואנחנו לא מתווכחים), אבל אתם יודעים איך זה – אם משהו מספיק מצליח בתל אביב, הוא הופך לקבוע. המאצ'ה בר התמקם בחלל קטן בשינקין, שופץ ועוצב למשעי על ידי סטודיו yellow forever, שצבעו את החזית החיצונית של עמדת ההזמנה בתערובת מאצ'ה שערבבו עם צבע, מה שהעניק לכל טקסטורה יפיפייה, והופך את מאצ'ה בר למקום שהוא אכן מאה אחוז מאצ'ה. 

מעבר למשקאות במקום, ימכרו כמובן גם ערכות מאצ'ה להכנה ביתית, למי שרוצה לא לזוז מהספה. "רצינו להביא מעבר למשקה הסטנדרטי שאותו הקהל כבר למד להכיר", מספר הופברנד. "בערך מ-20 אחוז ממי שמגיע לקופי קלאב מזמין מאצ'ה, ולא קפה. הגלידה, העוגיות ושאר המשקאות שנגיש מבטאים את הוורסטיליות של המאצ'ה, חומר גלם מיוחד ונפלא שפשוט כיף ואפילו בריא לצרוך". שותפותיו מרחיבות ומספרות כי "הקהל בישראל מאוד אוהב מאצ'ה, אנחנו רואות שבשנה האחרונה, ובמיוחד בחודשי הקיץ שיש עלייה במכירות. וזה היה אך מתבקש להרים את הכפפה להביא אותה לקדמת הבמה. חוץ מזה מאוד רצינו להפוך את המפגש עם הלקוחות מיקס אנד מאצ'ה, שעד עכשיו התקיים בעיקר בגבולות האונליין, למפגש פיזי בלתי אמצעי ואנחנו מאוד מתרגשות מזה".
שינקין 19, ימי א'-ה' 9:00-18:00, יום ו' 9:00-16:00.
פתוח להרצה במהלך הסופ"ש, הפתיחה הרשמית ביום ראשון