הכריכים הגיעו לנמל יפו: סניף של שרי הרינג ומקום חדש לכריך מעדניות

בית המכולות התחדש לאחרונה בבתי מכולות חדשות שמכילות כמה מהכריכים היותר מיוחדים בעיר, וכך המבקרים באזור יכולים להינות מהבגט המושלם של שרי אנסקי, וגם מהמקום החדש "ג'ושוע דלי", משציע כריכי מעדניות עמוסי בשר כמו בניו יורק
המבקרים בבית המכולות שבנמל יפו וודאי שמחו לראות התחדשות מסוימת בגזרת הסנדוויצ'ים ימים אלו, בדמות שתי מכולות חדשות שכל אחת בדרכה מכינה כריך אייקוני משלה. את האחת אתם וודאי מכירים מצפון העיר – שרי הרינג והבגט, החמאה וההרינג המושלם התמקמו שם לאחרונה. השנייה חדשה לגמרי שממש כדאי לכם להכיר, כי היא מציעה כריכי בשר עמוסים ורבי תוספות כמיטב המסורת הניו יורקית. כן, כמו תמיד, קשה שלא להזכיר את הדמיון לכץ דלי במנהטן.
>> הגלגול הבא כבר כאן: 19 הסושיות הכי טובות בתל אביב
מאחורי המכולה החדשה "ג'ושוע דלי" (איזה שם אמריקה!) עומדים דייגו מוקטוב ויהושע פראג, שהכירו אחד את השני כאשר עבדו ב-BBB – מוקטוב היה השף הראשי, ופראג ממנהלי הרשת, גם עבד בעברו בכתית. לבית המכולות הגיעו השניים בעקבות אשתו של פראג, לה יש חנות בגדים באחת המכולות. "הוא ראה את הפוטנציאל של המקום ואמר לי שאני חייב לבוא לבקר", מספר מוקטוב. "התלהבתי מאוד מהאווירה ומהקהילה, אבל ראיתי שיש מחסור באוכל טוב. הבאנו לכאן גם את שרי הרינג, וגם את ג׳ושוע, שהוא המותג שלנו". וכך לפתע בנמל צצו שני כריכים שאתם צריכים לנסות, ופייר – זה מקום אידיאלי לסטריפ פוד, כזה שאפשר לזלול תוך כדי שיטוט בין המכולות השונות. אל תדאגו, טבעונים, גם עבורכם יש מה לאכול.
אם כן, ג'ושוע דלי היא סנדוויצ'יה שעושה כבוד למעדניות בניו יורק, עם כריכים בלחמניות בריוש רכות, נימוחות ונדיבות בבשר, עם שפע תוספות ורטבים לכדי ביס אידיאלי ומהונדס היטב. את הנקניקים והבשרים הם מייצרים לפי הזמנה אישית, והמנה תורכב לנגד עיניכם: כריך בריסקט עסיסי עם טעמים מעושנים, רוקט, חמוצים, בצל סגול, חליפיניו, קולסקלאו ואיולי צ׳יפוטלה (48 ש״ח); כריך רובן לפי הספר, עם פרוסות נדיבות של בריסקט מעושן, כרוב כבוש, חמוצים, חלפיניו, חרדל ודבש ואיולי צ׳יפוטלה (48 ש״ח), וגם אחד שעונה לשם ״מוגזם״, ובצדק – משום שהוא מכיל גם בריסקט מעושן, וגם נקניקיית עוף ניו יורקית עם רוקט, חמוצים, רוטב הבית ואיולי צ׳יפוטלה.
אם חשקה נפשכם רק בנקניקיה חפה מבשרים אחרים, אפשר כמובן גם לבקש אחת בלחמנייה כמו בימים הטובים, עם כל התוספות הדרושות: כרוב כבוש, חמוצים, בצל קריספי, חרדל דבש ורוטב בוםבום (זה השם, מה נעשה), שמזכיר מעט רוטב אלף האיים (34 ש״ח). לטבעונים ישנו כריך רידיפיין מיט עם נקניקייה דשנה בסגנון צ'וריסו, שמוגשת בלחמניה עם כרוב כבוש, רוטב ברביקיו, חמוצים ובצל קריספי (42 ש״ח). ואם זה יותר מדי אמריקה עבורכם, תמיד אפשר ללכת על הכריך שמתרחק מניו יורק, עם עוף מפורק בסגנון אינדונזי, רוטב חמאת בוטנים, חסה, חמוצים, בצל סגול ואיולי צ׳יפוטלה (48 ש״ח). לצידם תוכלו להזמין גם צ'יפס פריך עם הרטבים הקבועים (18 ש"ח), או כזה עם בצל קריספי ורוטב חמאת בוטנים (22 ש"ח). ויוה אמריקה, ויוה נמל יפו.
בית המכולות, האנגר מספר 3. א' עד ה', 11:00-17:00. ו'-ש' 10:00-16:00