בפינה המתחדשת של גינת צ'לנוב תמצאו חלל אינטימי שהוא מגרש המשחקים של פנחס מלוטניק, שבונה ביד מנוסה ויצירתית מנות מעניינות שלא פגשתם באף מקום אחר. "אני בא לתת כבוד למכניקה של האוכל, שמורכבת מהמפגש בין טכניקה לחומרי גלם"
חלל קטן ואינטימי, מטבח פתוח לקהל, ושף שפשוט מבשל אוכל מעולה. אין טריקים וטרנדים, אין דוואינים מיותרים ואפילו חומרי גלם משוגעים לא תמצאו כאן. אדרבא, השף פנחס "פיני" מלוטניק מצליח לייצר מחומרי גלם פחות מבוקשים, פוטוגניים או סקסיים מנות של אוכל יצירתי, מתובל במיומנות מרשימה וערב לחיך במיוחד. אין ספק, "גסטרו מכניקו" החדשה שהתמקמה בגינת צ׳לנוב היא מסעדה יוצאת דופן, שכמותה לא ראינו זמן רב בנוף העירוני.
>> הפסגה הקולינרית: מסעדות הפיין דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
>> לאכול בגדול: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
לשף מלוטניק ישנו רקורד מרשים, והיד המנוסה שלו בהחלט מורגשת במקום החדש – הוא היה סו שף של ישראל אהרוני, עבד בעבר עם רפי כהן והוא גם השף של קפה אדמונד, שהפך כבר למוסד עירוני מכובד. אבל גסטרו מכניקו זה כבר סיפור אחר. "זה מקום שהוא לגמרי שלי, ואני בא לעבוד בו קשה", מסביר מלוטניק. "אני בא לתת כבוד למכניקה של האוכל, שמורכבת מהמפגש בין טכניקה לחומרי גלם. להבין אוכל זו עבודת כפיים, בסופו של דבר, וזה מה שאני בא לעשות כאן".

ואכן, כשתשבו על בר השיש שניצב במרכז המסעדה הקטנטנה – שנפתחה בחלל שאיכלס בעברו את פיצריית דאבל זירו – תמצאו את מול מלוטניק עומד מעל הפלאנצ'ה, לצד ארבל דנון, ומבשל את המנות המופלאות שישכיחו מכם את העובדה שאתם ברחוב צ'לנוב רווי ההומלסים. את המקום עיצבה אשתו, שמה סטארק מלוטניק, שמרגיש כמובלעת אלגנטית בשכונה המחוספסת שמסביב.

התפריט נפתח עם לחם חמים, שמוגש עם חמאה וסחוג טרי (אך לא חריף) שמספק פתיחה אידיאלית לארוחה (28 ש"ח), אשר אחריו תגיע צלחת ירוקים רעננה ונדיבה במיוחד, הכוללת אספרגוס בגריל, אפונים טריות, אפונת שלג, אבוקדו, ברוקולו ובאק צ'וי עשויים כהלכה, בתוספת גבינת ריקוטה טרייה (76 ש"ח) – מנה מצוינת שבזכות גודלה, מלווה את הארוחה כולה. לצידה הגיעו לנו כיסונים שמהודקים במלאכת מחשבת, וממולאים בחלקי פנים. הביס המנחם הזה מונח ברוטב שזיפי בר, שמשאיר טעמים עמוקים לכל הדעות.

משם מגיעים לנתחים הפחות מבוקשים, לכאורה, שמלוטניק היטיב להפיח בהם טעמים נבונים וייחוד – אחוריים של דג, כלומר הצד של הזנב ולמעלה ממנו, צלוי ברוטב נהדר שמבוסס על זית, צלפים, שאלוטס, שמיר, פטרוזיליה ולימון (72 ש״ח), או מנת עוף מיוחדת שנקראת "אנד סקין צ׳יקן", הלא היא כדור עוף ממולא עוף, כרישה ומצופה בעור של עוף שנותר קריספי במיוחד (68 ש״ח).

ואמנם הבטחנו שלא מדובר במסעדה טרנדית, אבל השיפודים מצאו את עצמם גם במסעדה הזו – בכל זאת, כנראה שמדובר כבר יותר בקלאסיקה מטרנד – וכאן טעמנו שיפוד מסקרן ביותר של ספינאליס, שהוא למעשה סטייק עין (כלומר, חלק מאנטריקוט), ברוטב חמאה וחרדל צרפתי ואוממי במיוחד. זאת לצד שיפוד רטטוי טבעוני מצוין, שיפוד שקדי עגל ברוטב תטבילה חמצמץ, ושיפוד דג ים (בין 29-39 ש״ח לשיפוד).

לקינוח תמצאו במקום טארט דבש ויוגורט של אלון השכן, הלוא הוא הקונדיטור הנפלא אלון שבו שנמצא בצידו האחורי של הבניין (46 ש״ח), או תותים בקצפת, שאין הרבה מה להוסיף לגביהם מלבד העובדה שמדובר בסיום אידאלי לארוחה (44 ש״ח). פינה שקטה מחוץ לשדרה המרכזית של המסעדות, באזור שעוד עתיד להתפתח ולהשתדרג. עכשיו רק צריך להבין איך יוצאים החוצה מבלי לחטוף את ניחוח ההומלסים השכונתי, ומצאתם לעצמכם מקום חדש ומיוחד.
גסטרו מכניקו, צ'לנוב 22, ב'-ה', 19:00-23:00, שעות הרצה. טלפון: 050-4391292
