מה ההיפך ממתיוונים? מסעדה כשרה ראשונה לגרקו
אוכל יווני הוא הכל חוץ מאוכל כשר, אבל זה לא מרתיע את צביקי עשת, שפותח בחלל בו שכנה בעבר האוזריה של גרקו (ולפני כן גרינברג ביסטרו) את גרקו הכשרה, שעושה את אותו הדבר רק בלי בשר ומתמקדת בדגים ומוצרי חלב
מי שביקר לאחרונה ביוון – ומהמתרחש באתונה השבוע נראה שכל עם ישראל שם – יודע שאוכל יווני הוא הכל חוץ מאשר כשר. סובלאקי למשל, אוכל הרחוב המקומי מבשר חזיר בפיתה עם צזיקי הוא דליקטס שכל שומר כשרות יתרחק ממנו כמו מאש. מכאן אפשר להבין את הגבות שהתרוממו במערכת למשמע הידיעה על גרקו הכשרה שנפתחת באזורי ח"ן, בשכונה חילונית למהדרין. הנ.צ. מוכר וידוע – זהו אותו חלל שלפני שנה נפתח בו שילוב של אוזריה ומעדנייה יוונית ולפני כן איכלס את גרינברג סאן (אסיאתית שלא האריכה ימים) ולפני כן את גרינברג ביסטרו הזכור לטוב.
הבעלים צביקי עשת ידוע בברנז'ה כמי שאינו מהסס לשנות כיוון כשצריך. הוא יודע להתאים את עצמו לדרישות השוק ולהלך הרוח הציבורי, כשרות במקרה זה. "בתקופה האחרונה אנחנו מקבלים אינספור פניות ובקשות לחווייה של גרקו בגרסה כשרה והחלטנו להקדיש לכך את הנכס הטוב ביותר שלנו", הוא מסביר את פשר המהלך.
גרקו הכשרה נוטלת מהמטבח היווני המסורתי את אלמנט הבשר ומתמקדת בדגים ומוצרי חלב. כמו במסעדות הלא־כשרות, מחולק התפריט ל"קר קטן" ו"חם קטן", כלומר מאזטים ומנות ראשונות, ול"קר גדול" ו"חם גדול" כמנות עיקריות. בקטגוריה הראשונה תמצאו צזיקי, סקורדליה שחורה (למה בעצם?), עלי גפן ממולאים, מאפה 12 האלים אהוב וממכר וצ'יפס יווני עם ביצים מטוגנות וגבינת קפלוטירי (38-62 ש"ח). מחלקת העיקריות מורכבת מסלטים, גירוס מעורב דגים, פסטה וולקנית שחורה עם פילה דג קצוץ ורוטב עגבניות, סובלאקי דג ים בגריל ופיש אנד צ'יפס יווני (62-136 ש"ח). את תשומת הלב מושך אגף "דיסקו דגים מעושנים", אופציה שמרשה לעצמה אקסטרה חופש פעולה ומתאימה לפתיחת שולחן קלילה: טארמה (סלט ביצי דגים), הרינג בשמנת חמוצה ועוד מספר מזאטים לנשנוש ליד אוזו (158 ש"ח).
המסעדה הכשרה היא השמינית במניין מסעדות הקבוצה הפועלות בכל הארץ והתוספת האחרונה למפעלות גרקו בתל אביב. נזכיר שרק בתחילת החודש נפתחה בלוקיישן שבטיילת פיצריה יוונית, עוד פרשנות חופשית על הנושא (ואת מה שחשב המבקר שלנו תוכלו לקרוא כאן). וזה אינו הסוף, שכן גרקו מס' 9 כבר פתוחה לקהל. הפעם היא ממוקמת בקריית אונו עם מפות בתכלת־לבן, מנות מעדניה, אוזו ובהמשך גם הופעות חיות. יאסו.
א.צ. גרינברג 25, ראשון-חמישי 12:00-23:30, שישי עד כניסת שבת