ריחוף נעים: לחמניית הענן הטעימה בעיר חוזרת אלינו לאחר שנתיים

האחים קיצ׳ס הקימו מחדש את 'דה באן קלאב' שמציע תפריט משלוחים פאן-אסייתי המשלב בין עולמות הקולינריה של תאילנד, ויאטנם, לאוס וקמבודיה

דה באן קלאב. צילום: גל קלדרון
דה באן קלאב. צילום: גל קלדרון
17 בנובמבר 2020

מיטיבי לכת ופודיז מושבעים יזכרו בוודאי את דה באן, מסעדת הלחמניות המאודות המופלאה בכניסה לשוק הכרמל, שסגרה לצערנו את שעריה ב-2018. אז אנחנו שמחים לבשר לכם שמהיום, כשהמסעדות סגורות בכל מקרה, החליט המסעדן צביקי עשת (ביסטרו גרינברג, גרקו) לרתום את האחים אייל ושי קיצ׳ס (שניצחו על דה באן וגם על צ׳יינה קלאב) להחזיר עטרה ליושנה.

המשלוחים האסייתיים הכי טובים בעיר 

ביחד הם החליטו לפתוח מחדש במתכונת קצת אחרת, והם משיקים זה עתה את 'דה באן קלאב', לתפריט משלוחים וטייק אווי. הם רקחו לנו תפריט פאן-אסייתי מרגש שמיטיב לשלב את עולמות הקולינריה של תאילנד, ויאטנם, לאוס וקמבודיה – אותם למדו האחים קיצ׳ס במסעותיהם הקולינריים ובמטבחים המקומיים. אבל שימו לב, זו לא עוד מסעדה אסייתית שמגישה פאד-תאי ממוצע עם נתחוני עוף ויותר מדי טריאקי: בתפריט ניכרת יצירתיות ומחשבה תוך שימוש כחומרי גלם מובחרים וטעמים חדשים ומסקרנים.

דה באן קלאב. צילום: גל קלדרון
דה באן קלאב. צילום: גל קלדרון

התפריט מציע מנות ראשונות לחלוקה כמו למשל: דג נא חריף מתובל בלאבנה מסאלה, ירקות מוחמצים ורוטב וינגרט ויאטנמי (58 ש״ח) או צ׳אקה לה וונג – שרימפס בתערובת תבלינים ויאטנמית עם סלט אטריות זכוכית, עשבי תיבול ורוטב נוק מאם (64 ש״ח)

וכמובן, אי אפשר בלי – הם מציעים גם את הבאן המפורסם שמגיע בשתי יחידות (וטוב שכך כי באמת היה קשה להפסיק אחרי אחת בלבד). הבאן מגיע במגוון אפשרויות: דג קריספי סקין עם חסה, בצל, צ׳ילי מוחמצים ומיונז יפני משובח (58 ש״ח); או שרימפס בורגר עשוי כהלכתו (גילוי נאות, אותו אהבנו במיוחד) עם חסה, מיונז יפני, כוסברה וצ׳ילי מוחמץ. רענן וערב לחיך (62 ש״ח).

בנוסף, מוצע גם באן נהדר של בשר צלעות מפורק בבישול ארוך בתוספת חסה, חמוצים יפנים ורוטב מיסו ברביקיו (58 ש״ח). ולצמחונים, שלא תחשבו ששכחנו אתכם – יש גם באן עם טופו בנוסח טנדורי בתוספת קישואים, גזר ורוטב יוגורט נחוץ וחמצמץ (54 ש״ח).

בזירת העיקריות נמליץ במיוחד על מנת השנג׳יאן נודלס – מדובר בטלה בבישול ארוך, אטריות אורז, בצל מקורמל, נענע, כוסברה, צ׳ילי מוחמץ ותיבול ייחודי של שאטה וכמון (78 ש״ח). וכמובן גם פאד סיו לפי הספר – אטריות אורז טריות רחבות, טופו, באק צ'וי, כוסברה ובוטנים מתובל ברוטב נהדר של סויה כהה וניחן במתיקות מתונה ומדויקת (58 ש״ח). לקינוח, כמובן, נמליץ על טארט הקרמל והמיסו שמגיע עם פופקורן ויוצר ביס מתוק-לוח מנצח.

דה באן, טוב שחזרתם, אנחנו ממש התגעגענו. עכשיו אפשר גם את החיים שלנו בחזרה?

למשלוחים  

וגם, בוולט ובתן ביס

לטייקאווי: אורי צבי גרינברג 25, תל אביב, טלפון- 03-729-5342