יוקר מחייה, כבר אמרנו? בר האוכל דה פקטו ישכר ויאכיל אתכם בגבוה
כפיר ינין וחי צארום (קבוצת NOX), שאתם זוכרים ממשחקי השף, הקימו את בר האוכל שופע הקוקטיילים שבמלון פולי אורבן כמקום שמתייחס לאלכוהול ולאוכל באותה הרצינות. יש גם בראנץ' יוקרתי, קרבה מתבקשת לים והמון צבע. אבל רק למי שיכול להרשות לעצמו
בעיצומו של צונאמי ברי יין, נחמד להיזכר שיש עוד כמה דרכים לצרוך אלכוהול. "דה פקטו", אבולוציה של בר קוקטיילים, מתיישב במשבצת המקום המסקרן הבא ומציע תפריט צימוד (Pairing) אלכוהול ואוכל מקומי. בחלל מעוצב שכאילו נתפר במיוחד לקיץ 2024 תוכלו לנשום קצת בריזה ולחוש גאווה לאומית, מצרכים חיוניים בימים אלה.
>> עוד קורבן של המחדל: הפטיסרי האהובה בארץ נסגרת השבוע
"כל הקטע של דה פקטו זו העובדה שאנחנו קיימים פה, בארץ ישראל. ההתאמה נעשית בגישה הכוללת, המקומית – האלכוהול הוא גוף אחד והאוכל גוף שני, ושניהם מתחברים למהות אחת", מסביר כפיר ינין שף קבוצת NOX (אמש, גג העיר, לולי בחוף גורדון ועוד), ואנחנו עוד מנסים להבין מה זה אומר.
הלאונג' בר החדש ממוקם במלון פולי אורבן, שנמצא במרחק הליכה מהטיילת ומהים. את התפריט יצר ינין בשיתוף עם השף בפועל חי צארום (היבה, סנטה קתרינה). החיבור בין השניים נוצר במסעדת קוואטרו, שם הם עבדו יחד ונשארו חברים טובים. בעונה השישית של משחקי השף הם התחרו זה בזה, וסיפורו של צארום נגע ללב השופטים הקשוחים – ילד בן 12 שהחל להשתמש בסמים והגיע לתת משקל של 42 ק"ג. בשלב מסוים הוא התוודה בפני הוריו וביקש עזרה, ונכנס לתהליך גמילה שהציל את חייו. וכעת הוא מתחיל לבנות משהו חדש.
בתפריט האוכל שיצרו השניים יחד תמצאו קרוקט ארטישוק ירושלמי וגבינת גלי מתוצרת "המחלבה הקטנה" עם איולי מעושן, ניגירי קובנייה – דג נא, עדשים ובצל מקורמל על קובה בורגול מטוגן, שיפוד טלה בזיגוג רימונים על לחוח ועוד ביסים שמשקפים את עושר חומרי הגלם המקומיים. על תפריט האלכוהול חתום המיקסולוג זיו אדלשטיין, שמשתמש בטכניקות חדשניות ומסורתיות להכנת ורמוטים מתוצרת בית וקוקטיילים מורכבים – למשל Anavim (קוניאק קורבואזיה VS, יין מוחמץ, מרטיני אמברטו ודבש ענבים) ו-Abricot du Normandy (ברנדי פייר מגלויר VSOP, פוס דה נורמנדי, משמש, וניל). רשימת היינות המכובדת נאמנה לקונספט המקומי ומציעה כ-70 יינות ישראליים בחלוקה לאזורים.
בשעות הבוקר משנה הדה פקטו את פניו ומתמקד בבראנץ', הארוחה הכי חשובה ביום. על השולחן נערמות צלחות צבעוניות ובהן סלט ביצים וסלט ירקות שוק, דגים כבושים, קרפצ'יו שושקה, גבינות ללא הגבלה, לחמים, ריבות ומטבל זעתר דבש. בהמשך בוחר לעצמו כל אורח מנה עיקרית מתוקה או מלוחה כגון פרנץ’ טוסט בריוש ופרי העונה, סירופ סומאק, וגלידה; מקושקשת רכה על לחם מחמצת, חמאה ועשבי תיבול; אגז בנדיקט פורל; שקשוקה ירוקה; ברוסקטה אבוקדו ביצת עין וצ’ימיצ’ורי עשבים ועוד. המחיר 130 ש"ח לאדם, ברף הגבוה של הבראנצ'ים בעיר, אם כי כבר ראינו גבוהים ממנו – מה שלא מעיד על כלום ושום דבר, פרט ליוקר המחייה המתסכל בישראל.
בתפריט הערב – שבו המנות הקטנות והקוקטיילים אמורים להוליך אתכם במשעול של טעמים וארומות כחוויה, ולא כארוחה פורמלית – תשאירו עבור האוכל 31-74 ש"ח למנה. כוס יין תעלה כ-50 ש"ח בממוצע והקוקטיילים מאמירים עד 64 ש"ח. יוקר מחייה כבר אמרנו? בעתיד הקרוב מאוד, בטווח חודש-חודשיים, ייפתח במלון ספוט אוכל נוסף מקבוצת NOX, והפעם מסעדה שתציע "חוויית בילוי של קולינריה גבוהה, מוזיקת לייב ואווירת ניו יורק". וכשמחירי הכרטיסים לארה"ב שוברים שיאים וממילא אין בשביל מה לחסוך, מה נותר חוץ מלאכול ולשתות ולקוות שהחטופים ישובו הביתה במהרה.
נס ציונה 7, שלישי, רביעי, חמישי ושבת מ-19:00, בראנץ׳ ראשון-שבת 08:00-13:00, להזמנות