סודות מחדר המיטות: איך לעצב את הדירה הראשונה שלך בגיל 22
חנה סגל, רק בת 22, יצאה בשאלה בגיל 15 והתאהבה בתשוקה לעיצוב. בכניסה לדירת השותפים הישנה ביפו היה לה תנאי אחד: היא תהיה אחראית על עיצוב החללים המשותפים בבית. התוצאה היא בית צבעוני ואקלקטי שמספר סיפור ועוצב במו ידיה וכמעט ללא השקעה כספית
מי: חנה סגל (22)
איפה: אלברט קיוסו
ותק: 9 חודשים
מטראז': 90 מ"ר
חנה היא אחת מחמישיית אחים תאומים, שגדלו עם עוד חמישה אחים נוספים בבית חרדי בירושלים. עוד מילדות, העיצוב והיצירה היו עבורה דרך לביטוי עצמי. היום היא גרה עם עוד שני בחורים בדירת שותפים ביפו, כשתנאי הכניסה היה שחנה אחראית על העיצוב של החללים המשותפים בבית. עם תקציב אפסי ויצירתיות גדולה, היא הפכה את הדירה הישנה לממלכה צבעונית ואקלקטית.
>> הבית הזה נראה כמו מוזיאון. יום יבוא ויעלו אליו לרגל כדי ללמוד
>> הכי בבית בעולם: לגור 51 שנים באותה דירה בתל אביב זה מחייב
>> איך נראית דירה של בעל בית קפה בלב העיר? בטח לא איך שחשבתם
"אני זוכרת שההורים שלי החליטו לשנות את העיצוב בבית שלנו למשהו מזעזע, ואני הצלחתי לשכנע אותם שיתנו לי לעצב את החדר שלי ושל אחותי בעצמי", מספרת חנה. "מגיל מאוד צעיר העיצוב היה עבורי מפלט. הרגשתי שזו הדרך שלי לבלוט ולהרגיש מיוחדת בבית של עשרה ילדים. יצאתי בשאלה בגיל 15 ומאז התשוקה לעיצוב קיבלה מקום מרכזי. התחלתי להתלבש באופן שמייצג אותי באמת, והתאהבתי בתחושה הזאת".
"הדירה הזאת היא הבית עבורי היום. הייתי חייבת לדאוג שהיא תרגיש ממש שלי, והיצירה שלה עזרה לי להרגיש שייכת. אהבתי את העובדה שזו דירה של משפחה, בבניין שיכון ישן ומאוד לא תל אביבי. מרגישים עליו שהוא בית עם סיפור. ככה יכולתי לשזור את הסיפור שלי בתוכו, ומרגש אותי שהצלחתי להפוך אותו למיוחד, ממש במו ידי וכמעט בלי להוציא כסף".
הארון
"את כל האלמנטים שבחדר שלי ראיתי כחלק מהעיצוב שלו, גם את הבגדים, התיקים והנעליים שלי שיושבים בארון פתוח. הארון הוא יחידה מודולרית של איקאה שהייתה איתי עוד בבית הילדות שלי, בו בגדים צבעוניים בעיקר מחנויות יד שניה או כאלה שאני תופרת בעצמי. במקום מגירות, קניתי ארגזי פלסטיק של HAY בטולמנס. החלום שלי שיום יבוא וכל הבית שלי יהיה מורכב מפריטים של HAY. לצד הארון, שידת צד מהקולקציה של איקאה ו-Raw Colors שרדפתי אחריה בכל הארץ".
פינת העבודה
"פינת העבודה היא האהובה עליי בבית. מצאתי נגר ביפו שהסכים לחתוך לי את הצורה האמורפית שרציתי לשולחן מדיקט שמצאתי ברחוב. אני שייפתי אותו וצבעתי בכחול. את הכיסא האדום קניתי באיקאה, ועל הקיר תליתי מסגרות כסופות מהמרקטפלייס, מסגרת כסופה משוק הפשפשים, ציור שלקחתי מהבית החרדי שלי וגלויות מטיולים בעולם".
המיטה
"אני ממש אוהבת פסים וזה הפאטרן השולט בחיים שלי ובמיטה שלי. על הקיר תליתי ציורים של מאטיס שקניתי כקובץ דיגיטלי, הדפסתי ומסגרתי. שידת הצד שלי היא בעצם מיני מקרר כתום שמצאתי ברחוב, עליה פמוטים מאיקאה עם נרות תואמים מפליינג טייגר ומגש ורוד של לפיד. את מתלי התיקים קניתי באיקאה, וצבעתי בצהוב עם ספריי צבע".
הסלון
"הספות הגיעו עם הדירה והיו מרופטות ומכוערות. ריפדתי אותן בעצמי מחדש בבד קורדרוי כחול, שהכתיב את האופי של הסלון. אחריהן הגיע השולחן שחתכתי אצל נגר, חיברתי לו רגליים מצינורות אינסטלציה, שייפתי וצבעתי בצהוב. עליו פמוטים מקסטרו הום, כד ורוד מהפשפשים וספרי אומנות. את השטיח קניתי באיקאה, ואת השרפרף מצאתי ברחוב וריפדתי אותו מחדש בבד של כיסוי כרית. את מנורת הקשת קניתי במרקטפלייס, לצידה שידת מתכת מלאה בייחורים שאני אוספת".
קיר הטלוויזיה
"מזנון הטלוויזיה מורכב מיחידות מודולריות של איקאה שהיו ארון הבגדים שלי בבית של ההורים. אני כל הזמן משחקת איתן, מזיזה ומשנה. על הקיר תלוי ציור שצייר חבר טוב שלי, איתן הס, על בסיס צילום של אחד מהערבים פה בדירה. ממש לא מזמן הוא נתן לי אותו במתנה".
המטבח
"שולחן האוכל הגיע עם הדירה, אליו צירפתי כסאות וינטג' מהמרקטפלייס. שידת הצד של איקאה שייכת גם היא לקולקציה עם Raw Colors, בתוכה צלחות קרמיקה שהבאתי מצרפת ואיטליה, וסט קרמיקה ורוד של לפיד שיש בו משהו שמרגש אותי. התאהבתי בסיפור של לפיד ובאימפריית הקרמיקה שהיו ואני כל הזמן מחפשת עוד כלים שלהם לאוסף. במדפים מאחורה ספרי שירה, וכמה מהדורות ראשונות משנת תרצ"ג (כלומר 1933) של ש"י עגנון, שהוא הסופר האהוב עליי".
>> בטח גם לכם ולכן יש דירה מיוחדת או מעוצבת או תל אביבית במיוחד. ובטח גם אתן ואתם מעוניינות שהיא תופיע במדור "דירה להכיר". ובטח פשוט תכתבו לנו: dira.lehakir1@gmail.com. ובטח ניפגש.