תוצרת הארץ: המעדניה החדשה בלב תל אביב שעושה את הכל דלישס

קיר הגבינות האיימתני. דלישא (צילום: יעל שטוקמן)
קיר הגבינות האיימתני. דלישא (צילום: יעל שטוקמן)

בלב רחוב החשמונאים נפתחה דלישא, מעדניה חדשה שבה נאצרו יחדיו מטעמים מכל רחבי ישראל ותוצרת מקומית מעולה של גבינות ונקניקים, ויש גם קפה, מאפים, כריכים טריים ואפילו פסטה בעבודת יד שבימי שישי גם מבשלים ממנה דגימות לטעימה. קצת גאווה מקומית לא תזיק

4 באוגוסט 2024

הנה משהו שלא ידעתם – השבעה באוקטובר גרם לאיילת שקד לחשב מחדש את הקריירה, ולפתוח מעדנייה הכוללת גם קפה, מאפה ואפילו פסטה טרייה. אוקי בסדר, אז אמנם מדובר באיילת שקד מעצבת פנים ותלבושות, בעברה לפחות, ולא בפוליטיקאית – אבל עכשיו זו איילת שקד בעלת המעדנייה "דלישא".

>> בטוב טעם לא מחייב: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי טובות בתל אביב

לדברי שקד, מאז ומתמיד דגדג לה החיידק הקולינרי ואמונה בתוצרת המקומית של ישראל, לצד ההבנה שמי יודע מה יהיה מחר, הביאו אותה לפתוח את את המעדנייה המתוקה, שיש בה גם כמה כיסאות לישיבה, כריכים רעננים שמוכנים במקום, מאפים טריים ומפתים מאת יוצא a ופסטה טרייה לקחת הביתה. לאחר השלב הראשוני של מציאת הלוקיישן והשיפוץ, שקד הסתובבה ברחבי הארץ ומצפון לדרום, וביקרה יצרנים מקומיים. אחרי סיבוב משמעותי היא ליקטה לדלישא את המוצרים המדויקים ביותר בעיניה – מבחר גבינות של המחלבה הקטנה, מחלבת שירת רועים, ברקנית, חדר חלב ומשק שוורץ.

כל מה שטעים. דלישא (צילום: יעל שטוקמן)
כל מה שטעים. דלישא (צילום: יעל שטוקמן)

״הכרתי מקרוב את היצרנים וראיתי את טכניקות העשייה, שמשלבות מסורת עתיקת יומין לטכנולוגיה מתחדשת, ומאוד התלהבתי", מספרת שקד. "הבנתי שבאמת לא צריך להביא גבינות משום מקום אחר״. לכך היא הוסיפה נקניקים בעבודת של לבקוביץ׳, דור שני לשרקוטרי, וכן מגוון ממרחים וריבות מקומיות, רטבים, שמן זית של אנשי הזית ומוצרי מדף נוספים, אשר רובם הגדול מתוצרת ארצנו. חוץ מזה, בגלל שמדובר אחרי הכל במעדניית המשלבת בית קפה, הכריכים הטריים מוכנים במקום, כאשר על הלחם אמון איש המחמצת מקס שוורצמן, ואת הגבינות והנקניקים מתבססים על התוצרת שבסניף. בויטרינה תוכלו למצוא כריך סלמון וצלפים, כריך קממבר ריבת ענבים, כריך גאודה וטפנד וגם רוסטיק פרמזן. (מחירי הכריכים נעים בין (28-38 ש״ח).

טעמים של גבוה. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)
טעמים של גבוה. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)

ובגלל שכל קפה דורש מאפה, היא יצרה קשר עם גילי מילר – שף קונדיטורית מהמוכשרות במחוזותינו, שבעבר הייתה השף קונדיטור במסעדת a. מילר אופה לכאן במיוחד מאפינס פטל מטריפים (17 ש״ח), מאפה שמרים שוקולד כרוך שקשה לעמוד בפניו (17 ש״ח) ופרעצל גאודה פריך ומבטיח (17 ש״ח). יש גם קרואסונים, שוסון תפוחים ומאפים חמימים ונעימים מבית אורבן בייקרי.

טרי טרי מהיד. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)
טרי טרי מהיד. דלישא. (צילום: יעל שטוקמן)

בונוס נוסף שמייחד את דלישא ממעדניות אחרות הוא העובדה שמכינים שם בכל יום פסטה טרייה בצורות שונות. כזו שאפשר לקחת הביתה, לזרוק למים, להוסיף פרמזן ולהרגיש שאתם באיטליה למרות שאין מקום שאתם רחוקים ממנו יותר כרגע (9 ש״ח למאה גרם). בימי שישי אף מכינים את הפסטה במקום, ומחלקים טעימות עם פרמזן ללקוחות הרעבים. בונוס נוסף בימי שישי הם כריכי פוקאצ׳ה, שנדמה לנו שאנחנו לא צריכים להכביר במילים ולהסביר לכם מדוע זה בונוס. במקום, כאמור, מספר מקומות ישיבה בפנים וספסל בחוץ, כך שתוכלו לשבת עם הקפה והמאפה ולנשום רגע.
החשמונאים 91, א'-ה' 7:15-19:00. יום ו׳ 7:00-15:00