מנקים את דרום העיר: מבצע אכיפה להגברת ביטחון התושבים בשכונות

ההזנחה של דרום תל אביב והפשיעה שעולה בעקבותיה, בעיקר בשכונות נווה שאנן ושפירא, מגיעה סופסוף לטיפול עיריית ת"א-יפו: החל מהשבוע שעבר ולמשך חודשיים יקיימו כל זרועות העירייה מבצע אכיפה נרחב בשיתוף משטרת ישראל, כולל ניקוי מסיבי של רחובות מטונפים והרחבת המענה לאוכלוסיות מוחלשות. בהצלחה לכולנו
קוראי המדור "העיר שלי" בוודאי כבר מכירים את זה: מדי יום אנחנו שואלים את תושבי העיר מהו המקום או התופעה הכי לא-אהובים עליהם בעיר, והתשובה הפופולרית ביותר, ברוב מכריע ומוחץ, היא ההזנחה של דרום העיר – ובעיקר נווה שאנן ושכונת שפירא – ונפילתן לידי כנופיות פשע, סוחרי סמים, עסקים בלתי חוקיים וקורבנות זנות. בעיריית תל אביב-יפו החליטו סוף סוף לעשות מעשה, ויצאו למבצע בן חודשיים במטרה להגביר את תחושת הביטחון האישי ולשפר את איכות החיים של תושבי השכונות.
אתמול (ראשון, 14.9) ביצעה העירייה פעילות אכיפה רחבת היקף לחיזוק המשילות ושיפור איכות החיים בשכונות נווה שאנן ושפירא. זהו המשך למבצע שהחל ביום שלישי האחרון (9.9), בשיתוף משטרת ישראל ובהובלת אגף סל"ע – סיירת הביטחון העירונית, המתמקד בהתמודדות עם תופעות פשיעה, שימוש בסמים, עסקים בלתי חוקיים והזנחה סביבתית.
המבצע יימשך כחודשיים, כאמור, ויכלול פעולות אכיפה מרוכזות פעמיים בשבוע, בשיתוף כלל יחידות העירייה: חטיבת התפעול (אגף הפיקוח ושיפור פני העיר), מינהל שירותים חברתיים, מינהל קהילה, מינהל החינוך, מינהל הנדסה, מינהל בת"ש ועוד. במהלך הפעילות שהתקיימה בימים שלישי ורביעי בשבוע שעבר, הוגשו כ־85 דוחות בגין נסיעה בניגוד לחוק בכלים דו-גלגליים, כ־10 דוחות אשפה, 3 דוחות שימור רחובות, 8 דרישות לניקוי חזיתות וחצרות, וכן תביעה בגין ניהול עסק ללא רישיון. בנוסף נרשמו כ־90 דוחות חניה.
>> געגוע בבטן: 20 מסעדות אדירות שנסגרו בשנת תשפ"ה
>> תכלה תשפ"ה וקללותיה: סיכום שנת דעיכה בתרבות הישראלית
עוד במהלך המבצע טיפלה יחידת סל״ע בכ־100 אירועים בשטח, הסיירת הירוקה טיפלה בכ־10 מוקדי פינוי וניקיון, אגף התברואה הפעיל שני צוותי ניקיון ברחובות, בדגש על רחוב החנוכיה, ומינהל השירותים החברתיים העניק טיפול וסיוע לשני דרי רחוב. יעדיו המרכזיים של המבצע, על פי העירייה, היא צמצום תופעות השימוש בסמים ברחוב ב-50 אחוז, סגירת עסקים הפועלים בניגוד לרישיון, טיפול יסודי בגינות משחקים, תאורת רחוב, מדרכות וריהוט עירוני, פינוי גרוטאות, הדברה וניקיון יסודי של הרחובות, אכיפה נגד כלים דו-גלגליים וחריגות בניה, חיזוק הקשר עם הקהילה והרחבת המענה לאוכלוסיות חדשות. לא מעט עבודה לחודשיים.
השאלה הגדולה היא האם מעבר למבצע הנקודתי הזה, תשנה העירייה את מדיניותה ותתעדף את אזורי השכונות גם בעוד חודשיים, או שמדובר במבצע קוסמטי שנועד להרגיע את הרוחות בשכונות ובעוד חצי שנה נמצא את עצמנו שוב פחות או יותר באותו מקום. נעקוב.