ארוחה של סוף שבוע פרוע: הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב

שעות שמחות לכיס. וינונה פוראבר (צילום: רן בירן)
שעות שמחות לכיס. וינונה פוראבר (צילום: רן בירן)

בין הבוקר לצהריים מסתתרת הארוחה הכי כיפית של היום, ואנחנו יודעים בדיוק איזה הכי שוות לטרוף. מהמינימליים (שהם, צריך להודות, ממש לא כאלה מינימליים) ועד המושחתים של ממש - קבלו את הבראנצ'ים הכי הטובים בעיר

27 באפריל 2023

חדשים ולוהטים

פליקס

בראנץ' חדש מהניילונים מתחיל מחר (28.4) בפליקס, בר היין של קבוצת הבלבוי (בלבוי, 223, באטלר, פנטסטיק) בדיזינגוף. בתפריט באווירת סופ"ש אביבי תמצאו סלט ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה, איקרה, פלפלי פדרון מטוגנים עם פטה ואיולי הדרים ועוד דליקטסים להתחלה (24-48 ש"ח), ובהמשך סלט אנדיב ואגסים, קרפצ'ו דג עם סלסת אוכמניות חריפה, שרימפס בחמאה ויין לבן, סביח של פליקס ומנות ביצים (56-82 ש"ח). בימי שבת יתווספו עוד מנות עיקריות כמו סלמון צרוב במיסו עם כרוב צלוי, וסטייק אנד אגס. לחילופין אפשר ללכת על אופציה מובנית מראש: קוקטייל, 4 מנות פתיחה ומנה עיקרית תמורת 125 ש"ח. ובלי מילה על הקוקטיילים אי אפשר – קלילים, מבוססי יין, חמצמצים ומרעננים, שישאירו אתכם מספיק בהכרה עד להפגנה במוצ"ש.
דיזנגוף 230, שישי – שבת 11:00 – 17:00

בראנץ' אביבי. פליקס (צילום אנטולי מיכאלו)
בראנץ' אביבי. פליקס (צילום אנטולי מיכאלו)

R48

לאחר שנרשמה התעלפות מארוחת הערב ("חלל קסום ואלגנטי שהוא לגמרי לא מכאן. כל פרט, כל כלי הגשה, כל צלחת. התאורה, המוזיקה, המטבח הפתוח. הכל מדויק ועוצר נשימה", התפייט המבקר הקשוח שלנו), ניגשנו לבדוק את ארוחת הבוקר במלון החדש של רותי ברודו. לחמים ומאפי בוקר (בהזמנה מראש ניתן לקבל מאפים לל"ג), צלחת גבינות קטנה, חמאה ושני סוגי ריבה מתוצרת בית משמשים כפתיח למנה עיקרית לבחירה, למשל  אומלט גבינות ואמנטל, פלמידה מעושנת, יוגורט וגרנולה או פנקייק שוקולד לבן. קוקטיילים תואמים, מפות פשתן, מלצרים במדים פשתן מעוצבים והמעלית שהכי היינו רוצים לגור בה משלימים בילוי שכולו טעם טוב במלוא מובן המילה. מכיוון שמספר השולחנות מצומצם ויש עדיפות לאורחי המלון, אל תבנו על ספונטניות. 220 ש"ח.
רוטשילד 48, ראשון-שבת 08:00-10:30

בוקר טוב מאד. R48 (צילום עידית בן עוליאל) 
בוקר טוב מאד. R48 (צילום עידית בן עוליאל) 

AKA44

AKA44, קונגלומרט האוכל והאלכוהול של איש חיי הלילה דוד טור, התחדש בשף איתי קושמרו (בית קנדינוף), שיצר תפריט חדש ובראנץ' בין שוק הכרמל ללווינסקי. באביב התל אביבי על שולחנות שגולשים לרחוב מוגשים גרבלקס עדין כבוש במקום עם שמיר טרי ושמנת (32 ש"ח), כבד קצוץ וסלט ביצים (36 ש"ח), אגז בנדיקט מושחת על בריוש חמאה (62 ש"ח), מחבת שרימפס בקרם עגבניות ופסטיס (76 ש"ח) וההמבורגר הכי טעים שפגשנו בזמן האחרון – קציצה עסיסית בטעמי בשר עמוקים מנתחי קצוות מיושנים מ"אומצה בשוק", הקצבייה של אנשי קרנבל של בשר (72 ש"ח). קוקטיילים קלילים לבוקר ואווירה קז'ואלית חמודה והרי לכם פתיחה מושלמת לסופ"ש.
נחלת בנימין 44, שישי ושבת 12:00-16:00

וההמבורגר איפה? הבראנץ' החדש ב-AKA44 (צילום אפיק גבאי)
וההמבורגר איפה? הבראנץ' החדש ב-AKA44 (צילום אפיק גבאי)

Pop & Pope

שבת בבוקר מיטיבה עם מסעדת פופ אנד פופ. האווירה רגועה יותר ואפשר ממש להתעמק בעיצוב, באמנות השנויה במחלוקת ובאוכל, מצעד אינסופי של מנות בין בוקר ישראלי לצהריים אסיאתי. לדוגמה: מגש פחמימות ובו בורקס מושלם, מאפה גלילי ושאר פחמימות משובחות מהבייקרי, סלט מלפפונים סיני קריר ומרענן, סלקים בתנור עם גבינת עזים ודבש, דים סאם במילוי סינטה ועוד ועוד. מומלץ להתחזר באיפוק (אוקסימורון, יודעות) כי מיד תגיע המנה העיקרית, למשל קארי אדום, נודלס עם פילה בקר וטלה ברביקיו סיני. לשאלת הקינוח כדאי להשיב בחיוב, במיוחד ל"תירס" – קרם ברולה תירס, פופקורן מקורמל, קרמבל תירס, קרם חלב קורנפלקס ותירס מלוח מטוגן (58 ש"ח). 180 ש"ח לאדם לא כולל קינוח ושתייה.
הארבעה 28, שבת 12:00-16:00

רגועה ומפנקת. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)
רגועה ומפנקת. פופ אנד פופ (צילום רועי אלקובי)

a

מאז כניסתה לרשימת 50 המסעדות הטובות של סן פלגרינו מעלה מסעדת a הילוך לא רק בשעות הערב. ארוחת Otsumami ,おつまみ בשפה מובנת יותר, היא הפרשנות של שף יובל בן נריה והצוות לטאפאס יפני שמוגש כתפריט שישי בצהריים – מנות בגודל בינוני שהולכות טוב עם אלכוהול בכלל וסאקה בפרט. לדוגמה: קרפצ'יו עגבניות, מולים בבאטר מילק, ג'חנון כרוב ממלפוף אורגני מותסס ושרימפס צלוי בחמאת מיסו (24-68 ש"ח). אפשרות נוספת – פתיחת שולחן עם 8 מנות לחלוקה ב-236 ש"ח. ומשם ישר לשנ"צ.
מנחם בגין 121, שישי 11:00 -15:00

אוטסו-מה? a (צילום גל קולוג)
אוטסו-מה? a (צילום גל קולוג)

רדלר

"אוסף אקלקטי של מנות מוצלחות", קבע המבקר שלנו, ושם אצבע על אחת הסיבות שבגללה התור ליד הדלת של רדלר תמיד ארוך. הבראנץ' מבוסס על תפריט הערב מינוס הרעש והפוזה, וזו כבר סיבה טובה להגיע ולבחור מתוך התפריט מנות קטנות ובינוניות שכבר הוכיחו את עצמן, למשל ספגטי סרטנים מושלם. 36-128 ש"ח.
נחלת בנימין 48, שישי-שבת 12:00-15:00

רדלר. פיקנייה כבושה רקלט (צילום: דן פרץ)
רדלר. פיקנייה כבושה רקלט (צילום: דן פרץ)

נורדר

לאחר שביסס את מעמדו בפינת דיזינגוף־נורדאו מתפנה הנורדר לשעות הנעימות ביותר של השבוע. שף ליאור כהן מגייס ניסיון שרכש במקום העבודה הקודם שלו, קפה פופולר (שאנו מייחלים לחזרת הבראנץ' שלו), לטובת תפריט שמתבסס על פרשנות אישית למנות בוהוריים קלאסיות ומנות מקוריות, למשל בורקס במילוי פורל קונפי, שמנת, תרד ואבן יוגורט ולחמניית חלב רכה במילוי רוסטביף, איולי דאשי וביצת עין נוזלית. 18-74 ש"ח, 3 מנות קטנות ב-49 ש"ח/5 ב-82 ש"ח.
דיזנגוף 245, שישי-שבת 10:00-16:00

החלטות קשות. נורדר (צילום ניב הרמתי)
החלטות קשות. נורדר (צילום ניב הרמתי)

וינונה פוראבר

בבר היין האהוב הבינו שבזמן ההפגנות כל הלקוחות בדיוק נלחמים על הדמוקרטיה, לכן החליטו לפתוח ארוחה מיוחדת בשישי בצהריים עם מנות שקורצות לקלאסיקות של שבת. שף אביתר מלכה ביקש מכל טבח בצוות לבחור מנה שמסמלת עבורו את השבת ווהרכיב תפריט של מנות קטנות, ספיישלים ומנות דגל מהתפריט הקבוע. לדוגמה: גבינה עירקית חרוכה על הפלנצ'ה, כבד קצוץ, גרבדלקס ועוד. תפריט יין מסקרן ואמיץ פותח שער לעולם שכולו ארומות והרפתקאות. 22-91 ש"ח.
שלמה המלך 2, שישי מ-12:00

חריימה על הבוקר, אתם בקושי פקחתם עיניים. ווינונה פוראבר (צילום: רן בירן)
חריימה על הבוקר, אתם בקושי פקחתם עיניים. ווינונה פוראבר (צילום: רן בירן)

קילומטרז'

הריאליטי "המסעדה הבאה" לא הותיר רושם רב וספק אם ישוב, אך מסעדת קילומטרז' שנולדה בעקבותיו חיה ובועטת. לאחר יותר מחצי שנת פעילות פותח מלון בראון ברוט את ארוחת הבוקר לאורחים מבחוץ שיכולים מעכשיו לטעום את פרשנותו של שף הזוכה עידן בושרי (פומפי) לארוחת בוקר שממקסמת את הקונספט: מזנון עם מאפים מלוחים ומתוקים ופיצות אישיות מהטאבון, ירקות טריים או צלויים, סלטים, דגים כבושים, שקשוקה אדומה וירוקה, כריכוני ביס ופשטידות, פירות וקינוחים. והים שמעבר לחלון הוא בונוס משובח. מנות ביצים יוכנו לבקשתכם ויוגשו לשולחן. 120 ש"ח לאדם.
יחזקאל קויפמן 6, ראשון-חמישי 7:00-11:00 בהזמנה מראש בטלפון 03-7576000

בוקר א לה פומפי. קילומטרז' (צילום שי נייבורג)
בוקר א לה פומפי. קילומטרז' (צילום שי נייבורג)

ותיקים וטובים

אלנה

קפיצה קטנה לחו"ל מבלי לעבור בנתב"ג תמצאו באלנה, המסעדה במלון נורמן ההורס כשלעצמו. בכלי חרסינה עדינים יגישו לכם השפים דניאל צור ועומר שדמי ירקות אורגניים טריים, לאבנה, סומק, טאבלוה, גבינות מקומיות, זיתים וחמאה וריבה וכן מנה עיקרית לבחירה: ביצים בשיטות הכנה שונות, ברוסקטת אבוקדו, בריוש פטריות וביצה עלומה, צלחת דגים מעושנים וכבושים ואפילו אינגליש ברקפסט כהלכתו. ואחר כך אפשר לצאת לכבוש את העולם. 160 ש"ח.
נחמני 23, 07:00-10:30, בהזמנת מקום באתר 

קפיצה קטנה לחו"ל. אלנה (צילום דנה פרידלנדר אורן)
קפיצה קטנה לחו"ל. אלנה (צילום דנה פרידלנדר אורן)

בית קנדינוף

יפו העתיקה מסתמנת כיעד קולינרי רותח לא מעט בשל בית קנדינוף. הבראנץ' מוגש בחלל שמחבר אדריכלות עות'מאנית ואמנות, כאשר חלק מהירקות מגיעים מגינה קהילתית סמוכה שצוות המסעדה מטפח באהבה. פארם טו טייבל אורבני במלוא מובן המילה.
הצורפים 14, שישי 11:00-16:00

פותחים סופ"ש בבית קנדינוף (צילום: אפיק גבאי)
פותחים סופ"ש בבית קנדינוף (צילום: אפיק גבאי)

בקסטייג'

לחמים, מאפים וממרחים, מגש גבינות בוטיק, סלטים ומעדנים ומנה עיקרית לבחירה מוגשים באווירה תיאטרלית בלובי של מלון בקסטייג', שבעבר היה אולם תיאטרון. חיבור בין תל אביב הקטנה לטביעת האצבע המקומית־אירופית של שף עידו פיינר (רוברטה וינצ'י, עמק בראסרי) מניב את אחת מארוחות הבוקר המיוחדות והטעימות שיש כיום בעיר.
בילינסון 6, ראשון-חמישי 07:00-12:00, שישי-שבת 07:00-13:00

בראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)
בראנץ' בבקסטייג' (צילום נועם פריסמן)

גרקו

כשהגעגוע ליוון מציק, בראנץ' בגרקו הוא תזכורת למה שקורה במרחק שעה וחצי טיסה מנתב"ג. ממרחים, גבינות ודגים, מאפים מתוקים מוגשים על רקע מוזיקה יוונית שמחה וקוקטיילים. התמחור אמנם רחוק מהמקור (לשם כך אלוהים המציאה את האוזו), ועל המחסור בים באזורי ח"ן מפצה הסניף בחוף פרישמן.
גרקו, אורי צבי גרינברג 25; גרקו ביץ', חוף פרישמן, שישי-שבת מ־10:00

יאסו על הבוקר. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)
יאסו על הבוקר. גרקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

דפי (DePi)

השפיות ובנות הזוג מזי חלבי וג'נה ריץ' יצרו בראנץ' תל אביבי בהשראת חמארות עממיות במזה"ת, תפריט שמתאים לבר הפועל עד השעות הקטנות של הלילה ולדרינקים ביום שאחרי: ברזאולה וגבינת פקורינו, תמנון וצ'יפוטלה, פדרון וטולום ועוד מנות פתיחה קטנות ועיקריות בין בוקר (בורקס פורל מעושן, מקושקשת רכה ובייקון) לצהריים (טליאטלה מולים עם עגבניות שרי שרופות ושעועית ירוקה, שיפוד שרימפס בחמאת זעפרן ושומר).
דה פיג'וטו 23, שישי-שבת 12:00-16:00

בראנץ' חמארות נשי. DEPI (צילום נטע אביסער) 
בראנץ' חמארות נשי. DEPI (צילום נטע אביסער) 

דלאל

לאחר שנים רבות כל כך המסעדה האהובה יודעת לנהל את עצמה והיא מסתדרת היטב ללא שף מוביל (אף עם שף קונדיטורית מצטיינת, תימור לביא). מאפי בוקר שווים במיוחד, בנדיקט רויאל קרואסון, בורקסביח ופרנץ' בורגר וביצת עין על רקע שכונת שבזי הפסטורלית הם פתיחה יותר מאשר ראויה לסופ"ש.
דלאל, שבזי 10

בראנץ' בדלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב) 
בראנץ' בדלאל (צילום: קיס אנד טל קריאייטיב) 

דלידה

המוסד האהוב בשוק לוינסקי הניח את הטיפול במטבח בידיו המנוסות של שף חמודי אבולעפיה, שיצר בראנץ' בשני מסלולים – פתיחת שולחן עם או בלי מנה עיקרית. חלת ויז'ניץ, טאבולה, סלט ביצים, משאוושה ושאר ניגובים מתאימים לפתיחה קלילה של היום, ואם תופס אתכם רעב כבד הציצו במחלקת העיקריות ובה מנות בהשראת הסביבה הקרובה, למשל בורקס מבצק ממאפיית פנסו.
דלידה, זבולון 7, שישי 16.00-10.00

מכל טוב השוק. דלידה (צילום: יהונתן בן חיים)
מכל טוב השוק. דלידה (צילום: יהונתן בן חיים)

האחים

הבראנץ' המיתולוגי מימי הטרום־קורונה אינו נראה באופק אך במקומו יצרו האחים דוקטור במעדנייה שבמתחם תפריט בוקר ברוח מקומית וארטיזנלית. החצר היפה שבגב המסעדה שופצה, ואין מתאימה ממנה לקפה ומאפה (או חומוס) בצל העצים.
אבן גבירול 26, ראשון-שישי 08:00-12:00

קפה ומסבחה בצל העצים. האחים (צילום ולדה טרוגמן) 
קפה ומסבחה בצל העצים. האחים (צילום ולדה טרוגמן) 

הכובשים

שותפות עם בעלי פר דרייר – שאותו תמצאו בהמשך הרשימה – מזרימה דם חדש לביסטרו הוותיק שבפאתי שוק הכרמל. השף שי טנא יצר מנות בוקר וצוהריים שמתאימות לכל הרכב, משולחן עמוס צלחות לאחר לילה של סקס, סמים ורוקנרול ועד ארוחה מהוגנת עם ההורים וסבא־סבתא. תפריט יין עשיר במסורת פר דרייר, קוקטיילים ובירות בוטיק, אווירה קז'ואלית ותפאורה של השוק בשיא הבלגן (שישי) והשקט (שבת) יגליצ'ו אתכם בנינוחות לסופ"ש.
הכובשים 48, שישי ושבת 9:00-17:00

הכובשים (צילום אמיר מנחם)
הכובשים (צילום אמיר מנחם)

הרצל 16

השיק הנונשלנטי שמאפיין את המקומות של קבוצת R2M מגיע לשיאו בבראנץ' של הרצל 16: מנות בוקר וצהריים שאפשר לבנות מהן ארוחה שמתחילה בדרינק ומתקדמת אל מחוזות סקסיים של כריך קובני וסטייק אנד אגז.
הרצל 16, שישי-שבת 08:00-17:00

בראנץ' לאנץ' בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
בראנץ' לאנץ' בהרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

חצר גולדמן

במסעדה שבין תל אביב ליפו תוכלו לבחור בראנץ' ים תיכוני בשני מסלולים: פתיחת שולחן ומנה ראשונה (115 ש"ח) או עיקרית (150 ש"ח). מומלץ לא להתמלא יותר מדי בסלטים וניגובים ולהשאיר מקום לאוסובוקו טלה וערמונים, מנת חורף מחממת ומנחמת שכיף לזלול גם באמצע אוגוסט.
נחום גולדמן 6, שישי ושבת 12:00-16:00

טאיזו

זוכת טקס פרסי האוכל של טיים אאוט שש שנים ברציפות ממשיכה בבראנץ' הפאן-אסייתי כי סוס מנצח לא מחליפים: שני פתיחים ועיקרית לבחירה בהשראה אוריינטלית ובפרשנות הייחודית של שף יובל בן נריה. כל זאת בהנחה שתצליחו למצוא מקום בעשור הנוכחי.
בגין 23, שישי מ-11:00

יאסו תל אביב

הבראנץ' הכה־מבוקש בקפה פופולר כנראה כבר לא יחזור אך אפשר להתנחם ביאסו, היוונייה של שף אבי ביטון. כדורי זוקיני ופטה, קרם פלפלים ושמנת חמוצה, סקורדליה, עלי גפן ממולאים ושאר חברים מוגשים למרכז השולחן עם אוזו, נוף לים ומוזיקה יוונית מרימה.
הירקון 103, שבת מ-13:30

יאסו (צילום: אפיק גבאי)
יאסו (צילום: אפיק גבאי)

מאנטה ריי

מזאטים וקוקטיילים, שקשוקה ובייגל סלמון, סלטים ופנקייקים – על הבראנץ' במאנטה ריי אין צורך להכביר מילים, והים שנמצא במרחק נגיעה הוא תבלין שאין באף מקום אחר. המינוס היחיד: צריך לקום מוקדם, ולכן אנו מפנים בזאת קריאה נרגשת לעפרה גנור – פליייזזזזז תאריכי.
קויפמן 7, שישי-שבת 9:00-11:45

קלאסיקה תל אביבית (צילום: מאנטה ריי)
קלאסיקה תל אביבית (צילום: מאנטה ריי)

משייה

אם בימי יוסי שטרית הבראנץ' במשייה נחשב לאחד הטובים בעיר, השף גיא אריש משווה ומעלה. בתקופתו נכנסה המסעדה האהובה למחוזות של התססות וטכניקות בישול מתוחכמות, ומה שהחל בתפריט הערב מחלחל כעת לתפריט בראנץ' חדש שאתם הכי רוצים להשיג לטעום. וכשהצלחתם להשיג מקום אל תוותרו על הביצים של השטן (ביצה רכה וקוויאר) ועל גרסת הבית לאגז בנדיקט, שלא דומה לשום דבר אחר.
מנדלי 5, ראשון-חמישי 08:00-11:00, שישי-שבת 10:30-12:15

כשהגיהינום יקפא. ביצי השטן במשייה (צילום אסף קרלה)
כשהגיהינום יקפא. ביצי השטן במשייה (צילום אסף קרלה)

סאן יאנג

האסייתית במלון INK מגישה תפריט בוקר בהשראה ים תיכונית דווקא: משקשוקה ירוקה עם ביצים רכות ויוגורט כבשים ועד מנות פיוז'ן, וכמובן קוקטיילים תואמים.
ברנר 14, ראשון-שבת 8:00-11:00

בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)
בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)

סוסייטי קפה

ליין הבראנצ'ים בג'ונז, הבר של שף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג (מלגו ומלבר) בשוק לוינסקי, הוא בועת אסקפיזם על מקומית ועל זמנית שבאה בטוב אחרי שבוע מפרך. בשעות הבוקר של יום שישי הופך החלל האפלולי לביסטרו עם תצוגת תכלית של מנות קטנות וקוקטיילים אלגנטיים באווירה סקסית.
זבולון 13, שישי 15:00-09:00

פר דרייר

אנחנו מתים על פינת החמד הקטנה במתחם נוגה. משהו באווירה שהוא יפואי וצרפתי גם יחד, הפאטיו החמוד ותפריט יין שתמיד יש בו משהו מעניין מתחזקים כבר שנים מקום שנכנס לרשימת הקלאסיקות בעיר. תפריט הבראנץ' ממשיך באותו קו ומציע שקשוקה, אגז בנדיקט, פרנץ' טוסט ועוד מנות שכיף לאכול בלוח זמנים מתחשב, עמוק אל תוך אחר הצהריים.
בת עמי 7, שישי-שבת 11:00-17:00

תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)
תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)

קלארו

שיק חו"לי, שירות שיודע מה תרצו עוד לפני שחשבתם על כך ואוכל נהנתני עם עמוד שדרה מקומי מרכיבים את הבראנץ' המפנק (אין מילה אחרת, מצטערות) בקלארו. חובבי ארוחת בוקר ישראלית יקבלו אותה בפורמט זוגי על מגש דקורטיבי, אך כדאי לצאת מהקיבעון ולבחור באופציה נועזת יותר ברוח המהפכה המשטרית, למשל טוסט שינקן וגאודה בציפוי קורנפלקס.
הארבעה 23, שישי 09:00-15:00, שבת 09:00-12:30

קלארו. צילום: שני בריל
קלארו. צילום: שני בריל

קפה אסיף

המרכז הקולינרי אסיף הוא מקום נעים לפתוח בו את היום באווירה תרבותית לא מחייבת. בחלל מרווח שחלקו מעדניה וחלקו מוזיאון קטן מוגש תפריט בוקר ישראלי שורשי ולעתים נוסטלגי, למשל בוקר קיבוץ ובו ביצים, סלט ירקות, גבינות ולחם על מגש חדר אוכל.
לילינבלום 28, ראשון-שישי 12:00-09:00

קפה אסיף (צילום יהונתן בן חיים)
קפה אסיף (צילום יהונתן בן חיים)

קפה ארצי

עוד מקום שמנצל באופן מקסימלי את הלוקיישן שבו הוא נמצא, במדשאות של מוזיאון ארץ ישראל שמספקות מרחב ואוויר לנשימה (ומקום לילדים לרוץ בו, לא נכחיש). ארוחת הבוקר מוגשת לאורך כל היום, ולצד מנות מאסט (בראנץ' זוגי, שקשוקה) יש בה הבלחות חמודות כמו לביבות אפויות וביצים עלומות על לחם תירס.
חיים לבנון 2

קפה ארצי (צילום: יהונתן בן חיים)
קפה ארצי (צילום: יהונתן בן חיים)

קפה זוהו (XOHO)

זהו אינו בראנץ' מובנה במשמעות המקובלת של המילה, אך בתפריט של זוהו יש מספיק מנות להרכבת ארוחת בוהורי סופ"ש בריאה ומשביעה: בייגלים ובוריטו, מגדל פנקייקים ושייקים, עוגות ומאפים, וכמעט הכל ניתן לטיבעון.
בן יהודה 73, שישי-שבת מ-9:00

קפה קוקו

מדי פעם נוצר בעיר באזז סביב מקום מסוים. הפעם, ככל שזה נוגע לארוחות בוקר ובראנץ', קפה CUCU הוא האיט גירל, כנראה בגלל תפריט שמתחשק לזלול כל שורה ושורה בו. עכשיו נראה אתכם מוצאים מקום.
דיזנגוף 89, ראשון-שבת 9:00-16:00

האיט גירל, קפה CUCU (צילום: THEFOODNET)
האיט גירל, קפה CUCU (צילום: THEFOODNET)

קפה 65

מזנון עשיר ומגוון של סלטים טריים, גבינות בוטיק, עמדת סביח, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים ועוד ועוד פלאס מנה אישית חמה (שקשוקה ירוקה, טוסט קרואסון גאודה, אגס בנדיקט סלמון ואספרגוס) ושתיה שכלולה במחיר – מיצים סחוטים, סודה וקאווה. ייתכן שזהו הבראנץ' שהכי התגעגענו אליו בקורונה.
ראשון-חמישי 7:00-13:00, שישי-שבת 07:00-14:00

קפה 65 (צילום נועם פריסמן)
קפה 65 (צילום נועם פריסמן)

שאראק

השף רוסלאן אוסוב ממשיך לקדם את שאראק במעלה רשימת המסעדות הטובות בעיר. הבראנץ' משמר די.אן.איי של דגים ופירות ים אך עושה זאת באופן שמתאים לצהרי שבת, בליווי פחמימות מתפצפצות. מקום שהוא לא פחות מאשר כוכב זוהר בשמי רחוב בן יהודה.
בן יהודה 120, שבת 12:00-16:00

בראנץ' ממעמקי הים. שאראק (צילום: איתן וקסמן)
בראנץ' ממעמקי הים. שאראק (צילום: איתן וקסמן)

שישקו

לא סמוטריץ' הגרנמייזר ולא בן גביר והצבא הפרטי שלו – שום משבר לא יכול לבראנץ' הכי הדוניסטי בעיר. מזאטים לניגוב בחלה טרייה (כולל כבד קצוץ מרשימת 25 המנות המיתולוגיות), ערימת פנקייקים עם בייקון ומייפל ופרנץ' טוסט האם אנד צ'יז מככבים בתפריט שאף קרדיולוג לא יאשר, ובכל זאת אנו מוצאים את עצמנו חוזרים פעם אחר פעם לזירת הפשע.
הר סיני 2, שבת 11:00־16:00

שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו