עידן הקרח: הגלידריות הכי טובות בתל אביב

מצננים את הגל השני עם תפריט גלידות קיצי של הגלידריות הכי טובות בתל אביב. מי אמר שרק פעם שלישית גלידה? יאללה, תורידו מסיכה ותתחילו ללקק

קולקצייה מוזהבת באניטה. צילום: אפיק גבאי
קולקצייה מוזהבת באניטה. צילום: אפיק גבאי
7 ביוני 2020

אוטלו

המוטו של אוטלו הוא 80 אחוז גלידה, 20 אחוז שוקולד וזה אומר פולי קקאו שנבחרים ברצינות ומאופיינים באחוזים ובארצות המוצא, כמו למשל שוקולד 69 אחוז מחוף השנהב, גלידת שוקולד כהה, עוצמתית וטבעונית, אבל לא רק. לפני שהגלידה הרכה מצטרפת לקונוס הוופל, יוצקים לתוכו שוקולד נוזלי שמשאיר הפתעה נעימה אחרי שהגלידה נגמרת. בסך הכל 24 טעמים קבועים ומתחלפים ביניהם גלידת פיסטוק שהפכה לשם דבר וטעמי קיץ חדשים כמו פנקוטה עם ריבת חלב ספרדית אמיתית, אננס ברולה וקוקוס ג'מייקני שחור. טעם אחד 14 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 95 ש"ח.
דיזנגוף 165, תל אביב, 03-6889890
הרצל 12, תל אביב, 03-6889880

גלידת שוקולד ורודה של אוטלו
גלידת שוקולד ורודה של אוטלו

אליס

גלידריית הבוטיק של גור מלקולם (סנדוויצ'ית אוליב) מתמחה בטעמים מפתיעים במיוחד: גלידת ספירולינה כחולה ושוקולד לבן, גלידת תה שחור ולימון פייב אוקלוק טי רק בגרסה קרירה, גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים וגלידת לבנדר. לבד מגלידה בגביע או במשקל, אפשר לקבל אותה בתוך בריוש חם ואוורירי. גולת הכותרת בעינינו היא גלידות האפרסק שמבוססות על תוצרת חקלאית טרייה מרמת הגולן: אפרסקים עם ריקוטה או מסקרפונה וסורבה אפרסקים. כתובנות מתקופת הקורונה ובשל העובדה כי גם לבוגרשוב מגיע גלידה, פתח גור לאחרונה בצמוד לקפה אוליב שלוחה קטנה של אליס. כדור גלידה 16 ש"ח,1 ק"ג גלידה 88 ש"ח.
אבן גבירול 151, תל אביב, 03-5280321
בוגרשוב 35, תל אביב, 03-5283362

גלידריית אליס. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידריית אליס. צילום: אנטולי מיכאלו

אניטה

הגלידרייה המשפחתית שצמחה במטבח הקטן של אניטה בנתניה לפני כשני עשורים, והמשיכה בדרכה המסחרית בכוך קטן בנווה צדק, מונה היום חמישה סניפים בתל אביב ושמונה נוספים ברחבי העולם. לצד טעמי דגל כמו קרמל מלוח, אבטיח ונענע וקוקימן, מובילים הקיץ הזה באניטה מגמה עולמית חדשה שמשלבת בין גלידת שמנת לפרי במטרה להפחית את השימוש בסוכר ולמצות את טעמיהם של הפירות שמשתדכים לגלידה במרקמים שונים. מנה קטנה 17 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 90 ש"ח.
פלורנטין 3, תל אביב, 03-6838730
שבזי 40, תל אביב, 03-6246383
מתחם שרונה טמפלר 105, תל אביב, 03-6542544
שבזי 44, תל אביב, 03-9585573

גלידה אניטה (צילום: יח״צ)
גלידה אניטה (צילום: יח״צ)

ארטה

מרקו קמורלי וסיסי פגאני, זוג איטלקים הביאו למדרחוב בנחלת בנימין את אמנות הכנת הגלידה האיטלקית המסורתית. הגלידה שלהם מיוצרת מחומרי גלם טריים בלבד, ובין הטעמים אפשר למצוא גם את גלידת עוגת הגבינה שזיכתה את קמרולי בפרסים בתחרות באיטליה, גלידת לחם וחמאה מופלאה וסורבה אפרסק ולוונדר. מנה קטנה 17 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 88 ש"ח.
נחלת בנימין 11, תל אביב, 03-5240006

בוזה

הגלידרייה מהגליל שכבשה את תל אביב בסערה מפעילה היום שני סניפים בעיר לצד סניפים נוספים בצפון הארץ. האנשים שעומדים מאחורי ההצלחה של בוזה (גלידה בערבית) הם אדם זיו שהתמחה בהכנת גלידה באיטליה, ועלאא סוויטת, חבר ומסעדן (ביסטרו אלומה). הקיץ הם ממשיכה להפתיע עם טעמי לבנט ייחודיים כמו באחטי: פודינג אורז, מי ורדים וקינמון, קפה שחור עם הל ושומשום שחור עם פאדג' חלווה שחורה שמוגשים בגביעי גלידה בשלושה טעמים (שוקולד מלוח, הל וקינמון וחלווה טבעוני) שפתחו השניים עם הקונדיטורית מיכל בוטון. מנה קטנה 16 שׁ"ח, 1 ק"ג גלידה 89 ש"ח.
חשמונאים 91, תל אביב, 03-5465295
בני אפרים 280, תל אביב, 03-9666409

בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

ביאנקו נרו

לאחר עבודה ממושכת עם מסעדות יוקרה, בתי מלון במנהטן ומפעל לייצור גלידה, החליטו האחים דורון בן שושן-גורן וניר גורן יחד עם השותף ליאור תמם לייצר גלידת פרימיום מחומרים טבעיים במקום. בגלידרייה מוצעים 28 טעמים של גלידה, שמתוכם 18 טעמים טבעוניים. בטעמים המיוחדים תמצאו עוגת גזר, פאי לימון, שוקולד תפוז, קרמל מלוח עם שוקולד לבן והמלח המעודן פלור דה סל, קרם שניט, חלווה עם פיסטוק קראנץ' מצופה שוקולד וגלידה טבעונית עם פניני טפיוקה. כדור גלידה 16 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 93 ש"ח.
נחלת יצחק 18, מגדלי תל אביב, תל אביב, 050-8781111

גלידה ביאנקו נרו (צילום: ספיר אדלר)
גלידה ביאנקו נרו (צילום: ספיר אדלר)

גולדה

על עשרות סניפיה, מהם תשעה בתל אביב ועוד היד נטויה, ממשיכה גולדה, מבית היוצר של גלידת הבוטיק אניטה, לשמור על פאסון בטעמים, בנראות ובעדכניות. הקיץ הזה נפגוש שם בין השאר גלידת שמנת קראנץ' פטל עם שבבי שוקולד, צ'נקי לימון עם קרם לימון, שמנת וחתיכות ופל, סורבה פסיפלורה אננס וגלידת קראק פאי. חוץ מגלידות מציעים בגולדה יוגורטים עם תוספות וופל בלגי עמוס כל טוב. גלידה קטנה 17 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 95 ש"ח.
גלידה גולדה

פסיפלורה אננס של גולדה. צילום: דרור עינב
פסיפלורה אננס של גולדה. צילום: דרור עינב

ג'לטריה

גלידריית הבוטיק המתקתקה מאזורי חן מסתירה מתחת למכסי הזהב גלידה בטעמים נפלאים כמו קרם קטלאן עם אגוזי מלך, רום צימוקים, עוגת גבינה, סורבה תפוז ועוד, אבל האטרקציה האמתית במקום היא ללא ספק ויטרינת מתוקים מפתה שמציעה שלל קינוחים מענגים כמו טירמיסו, קנלוני ופנה קוטה. גלידה קטנה 17 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 90 ש"ח.
אורי צבי גרינברג 25, תל אביב, 03-6703626

גלידה ג'לטריה. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידה ג'לטריה. צילום: אנטולי מיכאלו

ג'לידו

באיחור אלגנטי, באדיבות גברת קורונה, פתחו השבוע להרצה הקונדיטור עידו לביא ואיש העסקים אבי קריגסמן סניף שני לגלידריית השף מרמת החייל שמציגה מבחר של 14 טעמים טבעוניים ו-20 חלביים. לביא, שלמד להכין גלידה בבולוניה, מציב לעצמו רף גבוה ובלתי מתפשר על בסיס יומיומי. את הפיסטוקים הוא בוחר מהספק שלו בלוינסקי, קולה בתנור אבן איטלקי ומועך באבן ריחיים לפני שמשדך לשמנת שתהפוך אותם לגלידת פיסטוק ממכרת. בין הטעמים המובילים: קוקוס, אספרסו ושקדים, צ'אי מסאלה טבעוני, ועוגת גבינה עם תותים. הפתיחה הרשמית ב-21 ביוני. מחירים בתקופת ההרצה: מנה קטנה עם טופינג שוקולד חם 17 ש"ח, 1 ק"ג גלידה 93 ש"ח.
שינקין 22, תל אביב, 050-7222999
ראול ולנברג 24 תל אביב, 03-5248828

סו בינג

קינוחי הקרח הקוריאניים של סו בינג כבשו בסערה את בוגרשוב לפני שנתיים, שמאז הקימו סניף נוסף באבן גבירול. הסו בינג לא נראה כמו הגלידה שאנחנו מכירים, אך הוא ללא ספק אידיאלי לקיץ הישראלי. מדובר בקערה צבעונית של פתיתי קרח עם פירות טריים, רטבים וגלידה על בסיס חלב במתיקות עדינה ומעט קלוריות. סו בינג קטן 31 ש"ח, סו בינג טבעוני קטן 36 ש"ח.
בוגרשוב 106, אבן גבירול 65, תל אביב, 050-8860666

סו בינג. צילום: שי בן אפריים
סו בינג. צילום: שי בן אפריים

סיציליאנית

מה לא נכתב על הסיציליאנית? בכל זאת הגברת הראשונה של הגלידה בתל אביב. אבל זה לא העיקר, אלא הגלידה המפוסלת בטעמים איטלקיים קלסיים מנצחים כמו אספרסו, דובדבן שוקולד ואמרטו, שוקולד ולרונה וקסטה סציליאנה. רפאלה ארביב שהביא אתו מאיטליה את הידע, הציוד והפרודוקטים ממשיך לעשות גם אחרי שני עשורים וארבעה סניפים, גלידה משובחת בעשרות טעמים. החידוש היחיד, שגם הוא כבר ותיק, זה מכונות הגלידה המסתובבות (רק בסניפי דיזינגוף וגן העיר ל.ל) שמגישות גלידה רכה, דלת סוכר וקלוריות בטריות שיא ישר מהמכונה. מנת גלידה קטנה ש"ח, 1 ק"ג גלידה 94 ש"ח.
אבן גבירול 63, אבן גבירול 90 ודיזינגוף 170, תל אביב, 03-6962458

הסיציליאנית. צילום: יח"צ
הסיציליאנית. צילום: יח"צ

שטפן

גלידריית השף של שטפן מאכר היא אמנם גלידה אמיתית המיוצרת מחומרים טבעיים וללא משמרים כמו שרק האיטלקים יודעים לעשות, אבל מדברת גרמנית שוטפת. עם טעמים מיוחדים כמו זאכר טורט ומוצרט קוגל מסגיר שטפן את מוצאו האוסטרי, אך נותן מקום גם לטעמים אקזוטיים כמו תה מאצ'ה ומוחיטו וטעמים עונתיים מתחלפים דוגמת אבטיח עם וודקה, חלב של קורנפלקס ומלבי. בדיוק יקי מופתי מייצר שטפן הכל לבד ומקפיד לשמור על רמת מתיקות נמוכה ולכן לא תמצאו אצלו טופינגז או סירופ מעל הגלידה. בעקבות הקורונה ולכבוד הקיץ שמגיע משיק שטפן כריכי גלידה טו גו: קוקימונסטר (קינמון או שוקולד צ'יפס) ממולאות בגלידה, ויש גם גרסה קלילה יותר בצורת מקרונים שמכינים במקום, אבל הכי מופרע זה כריך ה"אייס שניט" שזה כמו קרם שניט, רק עם גלידה. מחירים: כדור גלידה  17 שקלים  /  1 ק"ג גלידה 92 שקלים.
טשרניחובסקי 21, תל אביב , 03-6799788

גלידרייה שטפן. צילום: אנטולי מיכאלו
גלידרייה שטפן. צילום: אנטולי מיכאלו