הנה הם: 15 ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב

יום ההמבורגר השנתי מגיע ולא היתה לנו ברירה אלא להביא לכם את הרשימה הכי אומנומנומית שיש. אנחנו שבעים להגיש לכם את מדריך ההמבורגר השלם של תל אביב

עסיסי ובשרני, כמו הבויפרנד הבא שלכן. ההמבורגר של פאט קאו (צילום: יהב יעקב)
עסיסי ובשרני, כמו הבויפרנד הבא שלכן. ההמבורגר של פאט קאו (צילום: יהב יעקב)

אספנו את כל התותחים הכבדים, מרחנו עליהם קטשופ – ויצאנו לאחת המשימות המלוכלכות אך הראויות ביותר שישנן: יצירת רשימה עדכנית של ההמבורגרים הכי טובים בעיר. באהבה ובתיאבון.

עוד כתבות מעניינות:
ההמבורגרים הכי טעימים מסביב לעולם
כך תכינו את ההמבורגר המושלם אצלכם בבית
התוספות הכי שוות לאכול לצד ההמבורגר שלכם

אמריקה בורגרס

כשעוצמים את העיניים ומדמיינים דיינר רואים בדמיון מקום עמוס עם גרילים רוחשים, אורות ניאון ולקוחות מורעבים שיורדים על המבורגרים אימתניים. באמריקה בורגר החזון מתממש עד לדרגת ניחוח הבשר החרוך פלאס תוספות שתכף ניגע בהן. הבשר, שבו הכל מתחיל, עובר תחת ידיו המיומנות של תמיר לוי ממסעדת מו ומו ברחובות, שהוא אחד השותפים. הנתחים נטחנים גס מדי יום ועולים על הפלנצ'ה בארבע גרסאות: קלאסי, חריף, צ'יזבורגר והמבורגר אמריקה עם בצל מקורמל ובצל סגול כבוש. הקציצה עצמה בעובי בינוני ויש לה מרקם עסיסי וקפיצי, ניגוד כיפי ללחמנייה רכה ודי דקה שסופגת את המיצים. עד כאן הכול טוב ויפה, אבל מה שמייחד את המקום לעומת המבורגריות אחרות נעוץ דווקא בתוספות – למשל חמוצים מטוגנים שרק בשבילם שווה לסבול את הריח שנדבק לשיער.
45 ש״ח, אלנבי 112, 03-5080-281

צ'יזבורגר באמריקה בורגר. צילום: בועז לביא
צ'יזבורגר באמריקה בורגר. צילום: בועז לביא

בנץ בראדרס

בנץ היא המבורגריה שכונתית באווירה משפחתית בפלורנטין, אך ההמבורגר שלה רחוק מלהיות שגרתי ותמים והוא פשוט נהדר. ההמבורגר הקלאסי מורכב מקציצה מבשר מיושן שנצרבת כהלכתו בגריל, ונחה בין לחמניות רכות המשוחות היטב בריבת בצל, איולי ברביקיו, רוקט וחסה, בצל כבוש, עגבנייה טרייה ותוספת צ'דר שהשילוב הגבינתי שלה מתאזן עם מתיקות הריבה ומחמיא להמבורגר כולו.
45 ש״ח להמבורגר קלאסי. ידידה פרנקל 4, 03-612-3452

גורמה 26 | La Truffe

ההמבורגר בגורמה 26 לא חוסך מאיתנו באף אלמנט וטוב שכך. בתפריט למשל, המבורגר מבשר בקר עם בייקון קריספי וגבינת אמנטל, בשר בקר עם גבינת רקלט שווייצרי, בקר עם פירורי גבינה כחולה ונגיעות תפוח עץ מקורמל. היהלום שבכתר נקרא La Truffe ("כמהה") – המבורגר מבשר בקר, איולי כמהין, חזה אווז מעושן עם טעם חזק, טוויל גבינת פרמזן וגפרורי בטטה קריספי. אכלנו אותו בתאווה עד הביס האחרון ומיותר לציין שהיה קשה מאוד לתפקד אחר כך. הצ'יפס מגיע עם רוטב גבינה כחולה מושלם או איולי שום מושלם לא פחות, וגולת הכותרת היא ללא ספק לחמניית בריוש שעוטפת את הקציצה ומשדרגת את ההנאה.
59 ש״ח להמבורגר קלאסי, מקווה ישראל 26, 03-600-5109

גורמה 26. צילום: רן בירן
גורמה 26. צילום: רן בירן

GDB

מה זה שחור למעלה וצבעוני באמצע? ההמבורגר של GDB כמובן שתוספת השחור למעלה כבר הפכה אייקונית ומשכה סקרנים ורעבתנים רבים. השכבה השחורה ובכן היא תוספת נחוצה של שום שחור שמוסיף טוויסט אוממי מתקתק ומעושן קלות. זה מקפיץ את המנה כולה. ההמבורגר הוא מבקר מקומי בלבד, ומבוסס על בשר שיושן 21 ימים והוא כמעט ללא תיבול – מה שמדגיש ומעצים את טעמי הבשר. והלחמניה, גם אותה לא נשכח, רכה ואוורירית בדיוק לפי הספר.
45 ש"ח להמבורגר קלאסי, אבן גבירול 22, 03-6938881

GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)
GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)

דה ליטל בורגר שופ (TLBS) 

לו היינו מדרגים את ההמבורגרים הטובים בעיר ולא רק מקבצים אותם לרשימה, יש מצב שההמבורגר של דה ליטל ברגר שופ היה מתברג באחד המקומות הראשונים. בדוכן הקטן מגישים בסך הכל שלושה המבורגרים, אבל כל אחד אליפות. אם זו פעם ראשונה שלכם ותרו על ההמבורגר הקלאסי והצמחוני (אלא אם אין ברירה מבחינה מצפונית) ולכו על הבלומנת'ל – הומאז' ראוי לשף הסטון בלומנטל. מדובר בהמבורגר משפונדרה ותערובת נתחים שהשף און משען (אורבנו) שומר קרוב לחזה. הם מעובדים יחד לקציצה נוטפת סקס. טופינגז מקוריים ומעניינים מסוגם משווים ומעלים: אננס צלוי, ריבת צ'ילי מתוקה חריפה, בייקון טלה וגבינת בושה. מתנו, ביי.
67 ש״ח עם צ׳יפס ושתייה, דיזינגוף 145, 03-739-9077

דה ליטל בורגר שופ. צילום: אנטולי מיכאלו
דה ליטל בורגר שופ. צילום: אנטולי מיכאלו

הדסון בראסרי

במקדש הבשרים שברמת החייל נותנים, כצפוי, כבוד לבשר מכל סוג שהוא. לכן ההמבורגר שמגישים כאן הוא על טוהרת הבשר הטרי, בקר ישראלי מפרות מבכירות. לחמנייה רכה ואוורירית במתיקות מופחתת, פיתוח של השף מתן אברהמס, עוטפת את אחד ההמבורגרים המשובחים של תל אביב: קציצה עבה, שחומה ועסיסית במשקל 200 גר' שמתובלת במלח ופלפל בלבד כדי ששום דבר לא יפריע חלילה לחומר הגלם העיקרי. חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל מוגשים בצד. מי שחייב את השחיתות שלו ברמה גבוהה יותר יכול להוסיף גאודה מהולנד, ביצת עין, בייקון וצ'דר מאנגליה. נכון שמה שתשלמו כאן יקנה לכם במקום אחר סטייק, אבל בשביל איכות צריך לשלם.
88 ש״ח עם צ׳פס או תוספת אחרת, הברזל 27, 03-644-4733

המבורגר חוק וצ'דר של הדסון – בעל הקציצה הטובה ביותר (צילום: דן פרץ)
המבורגר חוק וצ'דר של הדסון – בעל הקציצה הטובה ביותר (צילום: דן פרץ)

ויטרינה 

התור הארוך שמשתרך תמיד מול הדלת של הוויטרינות באבן גבירול ולילינבלום אינו מרתיע את המחכים. הם יודעים שבסוף יצליחו להגיע לדלפק ולשים יד על הגביע הקדוש – אחד מכמה סוגי המבורגרים מתוחכמים שמגישים כאן. קציצה צלויה בשלמות היא הבסיס, ועכשיו אפשר להתפנות לבחון את הקומבינציות. באפשרויות: צ'יז באטלר עם ריבת בצל, גאודה וגבינה כחולה, או ריפאבליק עם ריבת שזיפים, ברי ואגוזי לוז. לא זאת בלבד, גם הצ'יפס בוויטרינה משגע – חציו מתפוחי אדמה וחציו בטטה (50:50), עם גרידת לימון ופטרוזיליה.
בורגר קלאסי, 40 ש״ח- אבן גבירול 36, ליליינבלום 40, 03-696-0304

ויטרינה. צילום: רן בירן
ויטרינה. צילום: רן בירן

מיטבר

במיטבר עושים בדיוק מה שצריך לעשות – פשוט לא להפריע לבשר וגם לא לנו. מדובר ב-250 גר' של בשר אנטריקוט טרי טחון במקום, קצת מלח, קצת פלפל – וזהו, זוהי התורה כולה. שדכו לזה לחמנייה רכה ונהדרת שעוטפת את הקציצה ברוך בלי לגנוב לה את הפוקוס, פרוסת עגבנייה פריכה, שתי טבעות בצל לבן, צ'יפס מושלם בצד – והנה לכם הקלאסיקה במיטבה.
מחיר 82 ש"ח עם תוספת, שדרות ח״ן 52, 03-6956-276

בורגר קלאסי של המיטבר (צילום: מיטל סלומון)
בורגר קלאסי של המיטבר (צילום: מיטל סלומון)

M25 | בורגר קלאסי

לא הופתענו למצוא את אחד הבורגרים הטובים בעיר במסעדה השייכת לקצביית הבוטיק של שוק הכרמל, המיטמרקט. הקציצה כאן (240 גר') נטחנת מנתחים מהקצבייה (תערובת של בשר צוואר, חזה וסינטה) בטחינה בינונית שמשאירה אותה מוצקה ונגיסה אבל לא דחוסה, נצלית באופן מושלם ומוגשת בשיא המנימליזם על לחמניית חלה מתוקה ממאפיית השוק הסמוכה עם לא יותר מאיולי, עלה חסה ופרוסת עגבנייה. כמה פשוט ככה מצוין.
62 ש״ח, הכרמל 30, ברודצקי 15. 03-5580-425

m25 (צילום: אנטולי מיכאלו)
m25 (צילום: אנטולי מיכאלו)

מנחם

מנחם היא רכש חדש ברחוב הירקון שנפתח זה עתה על ידי עמרי קאופטייל ונועה ברלינסקי, והוא שילוב של מעדנייה ומסעדה הפונה לים התכול. בתפריט ארוחות בוקר מופלאות, דגים נאים, מזאטים טריים ורעננים וגם מה שלשמו התכנסנו – המבורגר נהדר מבשר טלה מובחר אליו נוספת גבינת אמנטל מותכת וגם מלפפונים חמוצים שנכבשו במעדנייה המקומית במתיקות מתונה. עוד בפנים: בצל סגול, חסה ועגבנייה. מדובר בהמבורגר בעל טעמים מסקרנים והוא בהחלט גילוי נאה וטעים.
68 ש״ח עם צ׳יפס, מנחם, הירקון 88, 03-6736136,

300 מבית נחמה וחצי

300 היא מזללה חדשה של המוסד התל אביבי המוכר והידוע נחמה וחצי. 300 על שום מה? על שום 300 גרם הבקר שנטחנו כהלכה, תובלו קלות ונצלו למידת עשייה קבועה ומדויקת. אותם 300 גר' נחים להם בלחמנייה נהדרת שניחנת בפריכות מדויקת, ולה אפשר וכדאי להוסיף גבינת צ׳דר אנגלית למהדרין. בתפריט תמצאו גם המבורגר בקן שמגיע עם ביצה רכה ומבורכת. לצד ההמבורגר נציין גם את הצ׳יפס המופלא, שמטוגן בדיוק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
ארוחה עם צ׳יפס, שתייה וסלט 78 ש״ח, אחד העם 144, 03-685-2326

ארוחת המבורגר ביצה בקן. 300 (צילום: שי נייבורג)
ארוחת המבורגר ביצה בקן. 300 (צילום: שי נייבורג)

פאט קאו

המקום של טום אביב מגיש המבורגר כמעט נטו: בלי עגבנייה, בצל וחסה, טופינגז משוגעים ורטבים מעוצבים. העיקרון פשוט: קציצה, איולי, לחמנייה וזהו. ואיפה החסה והעגבנייה? "כשהבשר טוב מספיק לא צריך תוספות, אף אחד לא מניח עגבנייה על סטייק", פוסק אביב. ההמבורגר עצמו מורכב מתערובת נתחים מבקר אמריקאי וגידול מקומי שהרכיב הקצב שגיא טריגר. מדובר בהמבורגר שמיטיב להיות ג׳וסי ובשרי מאוד, כשאיכות הבשר ניכרת בכל ביס. הלחמנייה עוברת קליה קצרה בגריל ומקבלת טעם מעושן, ואיולי פיקנטי סוגר את הפינה. מי שחייב תוספת יכול לבחור בהמבורגר עם גבינת גרוייר, מהלך לא מומלץ כי הגבינה מעמעמת את טעם הבשר. אז לא להתחכם בבקשה.
49 להמבורגר קלאסי, דיזנגוף 265, 03-773-2591

פאט קאו (מתוך: פייסבוק)
פאט קאו (מתוך: פייסבוק)

פורט 19 

פורט 19 הוא מוסד מבית היוצר של הקצבייה ״סוד הבשר״ ועל כן הבשר הוא טרי ואיכותי ביותר. קציצת ההמבורגר הקלאסית עשויה משילוב מנצח של נתח קצבים, שפונדרה ואנטריקוט, והיא נותרת עסיסית וג׳וסית בהחלט. הבונוס האמיתי הוא שהתוספות מתחלפות ויש ספיישלים ייחודים ועונתיים שמתחלפים מדי חודש. החודש למשל, מדובר בהמבורגר מבשר קצבים קצוץ ומעושן עם רוטב בייגלה מומלח ומייפל- ליקקנו את האצבעות, ליטרלי . ומה יהיה בחודש הבא? יש רק דרך אחת לגלות…
68 ש״ח לספיישל, 38 ש״ח לקלאסי. שלמה המלך 2, החשמונאים 95, 03-670-7929

בורגר ואגיו בפורט 19 (צילום" ארקדי פורטנוי)
בורגר ואגיו בפורט 19 (צילום" ארקדי פורטנוי)

פרוזדור | בורגר החיים קשים

מ־1 עד 10 – כמה אירוני לקרוא למנה בשם "החיים קשים " כשאחר זלילתה דווקא נראה שאין כלל צרות בעולם והשלום העולמי הגיע? ההמבורגר של הפרוזדור – שמוגש עם מיונז, עגבנייה, צ׳דר, בייקון ורליש מלפפון חמוץ – הוא אבן דרך שאחריה כנראה לא נצליח להמשיך לשום המבורגר אחר בחיים. הטעמים מוכרים אבל מוצלחים ביותר ומתחברים למה שנראה כאחד ההמבורגרים הטובים שאכלנו אבר. 
58 ש"ח, מנדלי מוכר ספרים 6, 03-523-3223

המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי
המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי

קופי בר | בורגר ברוטב יין

הרשימה שאתם מחזיקים בידכם מיועדת לעשות סדר בהיצע ההמבורגרים המגוון כל כך שיש בעיר, אבל כשמגיע הרגע ללכת על בטוח, אנחנו תמיד חוזרים לקופי בר. במנה הוותיקה, שנחשבת לסמן ימני בז'אנר, יש ארבעה רכיבים בלבד: המבורגר שמנמן ושחום מבשר בקר טרי מתובל במלח ופלפל, רוטב יין אדום מצומצם, בצל צלוי מהג'וספר ותוספת לבחירה מתוך סלט ירוק, פירה תפוחי אדמה, תפוחי אדמה במחבת עם בצל וירק מאודה. הטעם משוכפל בצורה מושלמת לטובת הלקוחות המכורים, שלא מחליפים את הסוס המנצח. 
76 ש"ח, יד חרוצים 13