קראק פאי אימפריה: הקינוח הכי ממכר בעיר מקבל את בית הקפה שלו

עכשיו בפורמט בית קפה. הולי קראק פאי (צילום: דוד מויאל)
עכשיו בפורמט בית קפה. הולי קראק פאי (צילום: דוד מויאל)

בית הקפה החדש שמוקדש כולו לקראק פאי מציע כמות מפחידה של אופציות לקינוח האהוב - מאצ'ה, פירות יער, נוגט, ריזס, בייגלה, אוכמניות, עם שכבת עוגת גבינה, ואף קראק פאי גורמה בדמותו של קראק פאי עם אוכמניות, לימון וגרידת ליים. הולי קראק, התמכרנו

16 ביולי 2024

עדן אלקיים ורון עזב, הצמד שעומד מאחורי "הולי קראק פאי" מראשון לציון, הם חברים לחיים ולאפייה שנכנסו לענייני העוגות ממש לפני הקורונה, והצליחו להמתיק לנו את הזמנים שבין סגר אחד למשנהו. הם התאהבו בפאי הממכר כשטעמו אותו כקינוח בהמבורגריה, והחליטו שהם רוצים לנסות להכין בבית בדיוק כזה. עכשיו עם נוחתים בבוגרשוב עם מגוון הקראק-פאי הגדול שלהם, ואנחנו מתרגשים לנעוץ כפית.

>> האימפריאל ועינב אזגורי משיקים בר חדש בהשראת שיפודיה מהניינטיז

אם כן, הסיפור כאמור התחיל באותה המבורגריה עלומה, שם רון עזב, שעבד בקונדיטוריה בעבר והכיר את רזי המקצוע, שכנע את אלקיים שהוא יפצח את הסוד לעוגה החלומית בעצמו. אלקיים השתכנע בזכות ניסיונו ונחישותו, והצטרף אליוו לחודשיים ארוכים של לא מעט ניסיונות ואפיות חוזרות ונשנות, עד שהשניים הרגישו שהם פיצחו את הקוד, והחלו להפיץ את הקראק פאי ברחבי גוש דן והמרכז. במהרה גם הגיע הסניף בראש"לצ, ומשם הפאי הקדוש של עזב ואלקיים התפזר ברחבי העיר, גם במגוון בתי קפה ומסעדות – ביניהן אורו בלבונטין, מרלן בורגר ולאקל בורגר.

כמה אפשרויות, הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל
כמה אפשרויות, הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל

כעת הוא נוחת במרכז העיר, והצמד מתרגש במיוחד לקראת בית הפאי החדש, הראשון לשמו בתל אביב. "זה כמו לידה של משהו חדש" מספר אלקיים. "שיפצנו במשך תקופה ארוכה ואנחנו מחכים כבר לפגוש מקרוב את הלקוחות שלנו, שעד עכשיו הרבה מהם הכירו אותנו, אבל לא בהכרח אנחנו אותם. כאן יהיה מפגש הדדי וזה ממש משמח, ותכלס מתים לראות מי ישתגע על קראק פאי כמונו ויהפוך ללקוח מושבע״.

מעגל ההתמכרות. הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל
מעגל ההתמכרות. הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל

בסניף החדש, ששופץ למשעי במשך זמן ממושך, תוכלו לפגוש בויטרינה לא פחות מעשרים תצורות של הקראק פאי הקדוש. הרי היופי בקראק פאי של הולי קראק פאי הוא ההבנה שאין לקפוא על השמרים – או במקרה הזה על קמח התירס – ואפשר ואף כדאי להוסיף לקראק פאי הקלאסי תוספות שונות ומשונות, שכן הוא מתפקד כבסיס נפלא לטופינגז רבים. על כן הם שינסו מותניים והחלו להוסיף להלן: מאצ'ה, פירות יער, נוגט, ריזס, פקאן, בייגלה, אוכמניות, באונטי שוקולד לבן, חלב או מריר, שכבת עוגת גבינה, ואף קראק פאי גורמה בדמותו של קראק פאי עם אוכמניות, לימון וגרידת ליים, או אחד בתוספת גנאש ג'אנדויה – כולם במחיר זהה של 29 ש"ח ליחידה. יש אפילו קראק פאי קלאסי ללא גלוטן (31 ש"ח), כך שאף אחד לא צריך להימנע מהתענוג הממכר. 

גם מאפין לכל דורש. הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל
גם מאפין לכל דורש. הולי קראק פאי. צילום: דוד מויאל

חוץ מזה, היטיבו השניים להבין כי לעיתים פרוסה שלמה של קראק פאי עלולה להיות מכבידה מדי לאדם אחד (מי אתם אנשים עייפים?), ובמיוחד בשבילם מגישים גם מאפינס קראק פאי, שניחנים במידה קטנה/אישית יותר, אך עדיין  באותו הטעם החלומי. היופי במאפינס שצורתם מאפשרת גם מילויים מקוריים, אז הבסיס הוא כמובן קראק פאי, אבל יחד איתו יש דובדבני אמרנה ושוקולד לבן, או בקורנפלקס ושוקולד חלב, וגם החביב עלינו, זה שמשלב פאדג' בבצק הקראק פאי. (23 למאפין גדול, 14ש"ח לקטן). המקום מתפקד, מעבר לקינוחים, כבית קפה לכל דבר ועניין, כך שמגישים בו גם קפה, מאצ'ה, שוקו ואפילו מילקשייק. אז סלט ניסואז וכריך חביתה אמנם לא תמצאו שם, אבל מישהו צריך להמתיק כבר את חיינו. לא ככה?
בוגרשוב 32, זמני הרצה: א'-ב' 17:00-23:00, ג'-ה': 11:00-23:00, ו' 9:30-15:00, ש' מצאת השבת עד 23:00.