הקציצה של הקצב האהוב עלינו מגיעה לרחוב ההמבורגרים של ת"א

אחרי שעמד בגאון כאחד ההמבורגרים הטובים בשוק הכרמל, הקצב-אמן חינאווי לוקח את ההמבורגר הפופולרי שלו לזירת הגלדיאטורים של הקציצות - אבן גבירול. ויש לו כמה אסים בשרוול, כולל 50 אחוז הנחה בימי ההרצה. "איפה שכל הטובים, אני גם רוצה להיות"
עבודות הרכבת הקלה משבשות את שגרת החיים והמסחר באבן גבירול כבר תקופה ארוכה. מסעדות וברים נאבקים כדי לשרוד, אך למרות החפירות הרחוב אינו מאבד מהאטרקטיביות הקולינרית שלו, בפרט כשמדובר באוכל רחוב אהוב שיסתובב אם תקראו לו המבורגר. והנה מצטרפת עוד קציצה לקלחת.
>> המזרח הלא כל כך רחוק: המסעדות האסייתיות הכי טובות בתל אביב
במרחק הליכה קצרה ממפגש הרחובות אבן גבירול-קפלן אפשר לנעוץ שיניים בקציצות העסיסיות של GDB, הוויטרינה ובנץ בראדרס, שלושה שחקנים מהבולטים בענף ובעיר. סניף חדש של המבורגר הולשטיין, שייפתח בשבוע הבא, ילהיט עוד יותר את הפלאנצ'ה הלוהטת ממילא. "איפה שכל הטובים, אני גם רוצה להיות", צוחק הבעלים בשארה חינאווי.

על הקשר בין חינאווי לבשר מיותר להכביר מילים. לפני שלוש שנים פתח הקצב האמן הוותיק, בן לשושלת קצבים ובעלי אטליז ביפו, את המבורגריית הולשטיין בשוק הכרמל. תל אביב עמדה בתור לטעום את הקציצה עם הייחוס, אבל התלהבה לא פחות מהאריזה – לחמניות בריוש בשחור, אדום וירוק שיצר שף קונדיטור ערן שוורצברד במיוחד עבור המקום. באבן גבירול הגימיק כבר אינו קיים.
"סיימנו עם זה. ניסינו ולא הלך. אנחנו אנשי בשר אז אני מעדיף להתמקד בו ולא במה שמסביב". ההמבורגר עצמו זהה לזה שנמכר בסניף בשוק, קציצה עסיסית מבשר בקר מזן הולשטיין במשקל 200 גרם או בתצורה מוקטנת במשקל 130 גרם כקציצה בודדת, זוג או שלישייה. הטופינגז נעים בין עגבנייה-בצל-מלפפון חמוץ סולידיים למחוזות מוגזמים של רטבים, בשרים וגבינות. השיא מגיע בקציצת מוצרלה, תוספת שלוקחת את הביס המושחת ממילא לקצה רמת העונג והכולסטרול.

בתום ההרצה יתווספו לתפריט סטייקים ומנות ספיישל, שעבורן ישלוף חינאווי את כל טוב הוויטרינה ביפו. "הולך להיות משהו מיוחד מהקצבייה על בסיס בשר מפורק, כריך ברמה עולמית", הוא מבטיח. והנה עוד הבטחה שכדאי לגזור ולשמור: 50 אחוז הנחה במהלך ימי ההרצה. למשל ההמבורגר הקלאסי שמחירו בתפריט 53 ש"ח יעלה 26.50 ש"ח, סכום מצחיק לקציצה מהטובות בעיר. תמורת המבורגר עם קורנדביף וגאודה יגבו מכם 38 ש"ח (במקום 76 ש"ח), שזה כבר עלבון לכסף בתקופה כזו מרוב שזה זול.

כשם שהמתחרים החזקים בסביבה הקרובה אינם מרתיעים את חינאווי, גם המלחמה לא עוצרת אותו. "קורה שאני מתעורר בבאסה אבל אני מעדיף להיות עסוק כדי להעביר את הזמן אין ודאות לא רק מהיום, אלא כל הזמן. ואנשים תמיד אוכלים. צריך להמשיך לחיות".
אבן גבירול 21, ראשון-חמישי, 18:00-חצות (שעות פתיחה בהרצה, 27-31.10)