הפינה המקוללת בהרצל מקבלת עוד צ'אנס. הפעם בתוך חלה

אוכל הרחוב היהודי הראשון. "החלה והיין". צילום: נתי חדד
אוכל הרחוב היהודי הראשון. "החלה והיין". צילום: נתי חדד

"מי שלא לוקח סיכונים לא יפתח שמפנייה" אמר לנו מיכאל ברשניקוב, שפתח יחד עם דודו פארל, על "החלה והיין", מקום חדש המוקדש כולו לחלות שמתמלאות בשניצל, אנטריקוט, אסאדו, ערוק וכל טוב. ומה הקשר היין? לא קשור, אבל מי אנחנו שנתלונן?

25 ביולי 2024

לא רוצים להיות מבשרי רעות, אבל נראה לנו שמצאנו פינה מקוללת נוספת בעיר. זוכרים את אריכא סביח, שהגיע מירושלים הישר ללוקיישן היפה של הרצל 15? אז למרבה הצער הוא לא שרד באזור. גם גלידה בונה בונו השכנה, שנפתחה בהשקעה אדירה, נסגרה די מהר גם היא. אלו מצטרפים לשורת עסקים שפתחו וסגרו שם לרגע (ממאפיה ועד מסעדת באנים), ואנחנו פתאום חוששים שהבניין רדוף רוחות של מסעדות עבר, אבל למזלנו, לא כולם מאמינים ברוחות כי ממש עכשיו נפתח בלוקיישן מקום שמוקדש כולו לסטריט פוד היהודי האהוב עלינו – שניצל בחלה. וגם אסאדו, אנטריקוט, ערוק, חזה עוף ואפילו סביח (RIP אריכא), ארוזים כולם בחיקה של חלה.

>> במגמה מעורבת: איך סצינת האוכל התאימה את עצמה לכלכלת מלחמה?

מדובר בסניף שני ל-"החלה והיין", כאשר הראשון נפתח אי שם באזור (נו, העיר הזאת שקרובה לחולון) לפני כשנה וחצי. מאחורי העסק עומדים צמד של דוד ואחיינו – פארל צ׳רנוב ומיכאל ברשניקוב בהתאמה – שבחרו להגיע לעיר הגדולה, דווקא בתקופת מלחמה, ודווקא בנקודה המאתגרת הזו. ״מי שלא לוקח סיכונים לא יפתח שמפנייה״, ענה לנו ברשניקוב עם פתגם רוסי שעונה פחות או יותר על הכל. ולעניינו, "החלה והיין" כשמו כן הוא, מציעים מגוון מנות בחלות רכות ומברוכות – אך גם בפרנות מרוקאיות לכל מי שרוצה לגוון בפחמימה.

מה קשור היין? "החלה והיין". צילום: יעל שטוקמן
מה קשור היין? "החלה והיין". צילום: יעל שטוקמן

הצמד, לעומת זאת, יודע איזה בצק הוא מעדיף. ״אין דבר שלא טעים לשים בתוך חלה״, מסביר ברשניקוב, ״ולכן יש פה מלא אופציות״. אז בואו נדבר על אופציות – חלה עם שניצל או עם חזה עוף במרינדה (44 ש״ח), או קבב/מרגז/אנטריקוט (47 ש״ח) או עם אסאדו (52 ש״ח). יש גם אופציות צמחוניות כגון חביתת ירק או סביח (28 ש״ח), וגם פורטובלו לטבעונים (32 ש״ח) או ערוק (38 ש״ח) למביני עניין בלבד. כאמור, כל האופציות הנ״ל מוצעות כאמור גם בפרנות טריות, אז זה רק עניין של לבחור איזה פחמימה אתם, או לקבל הכל בצלחת עם תוספות לבחירה (50-72 ש״ח). לילדים יש גם אופציה של רצועות שניצל עם צ׳יפס וטרופית (38 ש״ח), וממש נחמד ששוב מגישים טרופית לא רק בפיצריות.

כוכבת האירוע. "החלה והיין". צילום: נתי חדד
כוכבת האירוע. "החלה והיין". צילום: נתי חדד

השניצל הקריספי והדקיק מונח בחלה הרכה, שמשוחה במטבוחה פיקנטית קלות, ומעליו ניצבים חצילים מטוגנים, איולי עמבה מעקצץ, אורוגלה רעננים ובצל מוחמץ. מלאכת מחשבת של הרכבת החלה יוצרת ביס נכון ומנצח, ומציגה כאן את הסטריט פוד היהודי הראשון בביצוע מצטיין. השניצל הדקיק עומד בניגוד אידאלי לחלה הרכה, החצילים מוסיפים ניחוח מעושן והעמבה עושה חסד עם כל אלה. בהמשך יהיה ניתן להזמין אותו הביתה עם הוולט או התן ביס, כדי שלא תצטרכו לצאת החוצה בחום הזה. אה, ומה הקשר ליין? טוב, יש גם מבחר יינות, אבל תכלס לא הבנו את הקשר שלהם לרוח המקום. נו טוב, כמה כבר אפשר להלין על יין? אנחנו לא כפויי טובה. אולי זה חלק מאווירת הקידוש של החלה. שיהיה לחיים ובהצלחה.
הרצל 15, א'-ה' מ-11:00-23:00. יום ו' 10:00-17:00. סגור בשבת, כשר