הטו אוזן: לסצנת הויניל מצטרפות שתי חנויות תקליטים חדשות
אל חנויות התקליטים ששרדו את מותו ולידתו המחודשת של הוויניל הצטרפו לאחרונה שתי אחיות צעירות בדרום העיר
הקאמבק של הפטיפונים ותקליטי הוויניל ממשיך להדהד ברחבי תל אביב. אל החנויות הוותיקות בלב העיר מצטרפות שתי פרטנריות חדשות שנפתחו לאחרונה בדרום ומציעות מבחר גדול של תקליטים ואביזרים נלווים. בשישי האחרון הושקה בחלק הדרומי של נחלת בנימין בי סייד – חנות תקליטים מושקעת שהיא גם בית קפה. "החנות משלבת את שלושת הדברים האהובים עליי – מוזיקה, סאונד וקפה", אומר דין בראון, הבעלים ומוזיקאי בעצמו. בחנות אפשר למצוא תקליטים ייחודיים מכל השנים, חלקם מהוצאות נדירות שיובאו מחו"ל, פטיפונים ומוצרים אחרים, וכן חדר האזנה משוכלל.
"יש כאן סטנדרטים שאי אפשר למצוא בארץ. השקענו באוזניות, פטיפונים ומחטים. המקום מאפשר ליהנות מאיכות שמע ברמות הכי גבוהות", מעיד בראון. "במסגרת העבודה הקודמת שלי טיילתי הרבה בעולם ונחשפתי לחנויות תקליטים שנוצרה בהם קהילה פעילה, וזה מה שהכי הדליק אותי ברעיון לפתוח חנות. חוץ מקניית וינילים משובחים והאזנה לסאונד מצוין, חשוב לי שבמקום הזה יישבו, ישתו קפה, ידברו ויחלקו חוויות מוזיקליות". לא רחוק משם, ברחוב י"ל פרץ, נפתח לפני כשבועיים מחסן תקליטים בשם ביטניק – פרי יוזמתם של שני חברים בעלי רקע נרחב במוזיקה – אלעד אייזנשטיין וגיא גרינברג. "שנינו אספני מוזיקה ותקליטים במשך תקופה ארוכה ורצינו לפתוח מקום שיביא את האהבה שלנו לידי ביטוי. אירוע הפתיחה נערך לפני שבועיים והיה משולב עם השקת תקליט נשכח של ליאור ייני".
מלבד ביטניק מנהל אייזנשטיין את קבוצת הפייסבוק הפופולרית – חולי תקליטים בישראל -התאחדו! – המונה קרוב ל־3,700 חברים, כך שהוא מעורב עמוקות בסצנה המתפתחת. "עבדתי במשך שנים בחנויות תקליטים ועכשיו הקמתי את הקבוצה. אפשר להגיד שאני חי את הקהל הזה ומכיר את הרצונות שלו, מה הוא מחפש וממה הוא נהנה. זה מה שהוביל את שנינו כשהחלטנו לפתוח את המקום". בשלב הנוכחי מציע ביטניק, שמוגדר כמחסן תקליטים, מבחר של 6,500 וינילים, פינת ישיבה ופינת האזנה.
"יש במקום הרגשה חמימה ונעימה. המון אנשים מבוגרים שמבקרים במחסן משווים אותנו לחנויות תל אביביות של הסבנטיז ושל האייטיז, וביום שישי המקום שוקק. מגיעים עשרות אנשים ויושבים איתנו לקפה. בנינו את המקום בעצמנו, הכל לבד. עשינו כל מה שאפשר כדי לחסוך בעלויות ולמנוע עליית מחירים – נושא שיש עליו התמרמרות בקרב חובבי התקליטים. הפרגון בפייסבוק מטורף, ומי שיגיע יוכל ליהנות מהוצאות מקוריות, חדשות וישנות". בי סייד – סטריאו, קפה ותקליטים – נחלת בנימין 155 ביטניק, מחסן תקליטים – י"ל פרץ 18
חנויות התקליטים של תל אביב
חור בשחור
פועלת משנת 1988 ומציעה ארכיון גדול של תקליטים, לצד דיסקים יד שנייה, קלטות וידיאו, ספרי מוזיקה ו־DVD. שלמה המלך 5
האוזן השלישית
באוזן הגדילו לאחרונה את היצע התקליטים והשטח שהם תופסים בחנות: לצד תקליטים יד שנייה נמצאים וינילים של מוזיקה חדשה לגמרי. קינג ג'ורג' 48 (כיכר מיכאל'ס)
חוד המחט
אפשר לקנות ולמכור תקליטים, פטיפונים, מגברים ורמקולים. במקרה הצורך מעניקה החנות שירות תיקונים מקצועי. דיזנגוף 101 (פסאז' הוד)
אילן בן שחר
הדי.ג'יי הגדול של האייטיז והניינטיז עדיין מחזיק בחנות המיתולגית בצפון אבן גבירול, שמציעה גם תקליטים ופטיפונים. אבן גבירול 154
מוסיקה נטו
חנות מוזיקה עצמאית שפועלת משנת 1994. במקום אפשר למצוא וינילים ישנים וגם כאלה שיצאו לאחרונה. אבן גבירול 30 (לונדון מיניסטור)
דיסק סנטר
החנות הוותיקה בדיזנגוף סנטר מציעה, נוסף לדיסקים, גם תקליטים וקלטות. דיזנגוף סנטר
סלון תקליטים אוארבך
במושבה האמריקאית יש סלון תקליטים המתמחה בהאוס, טכנו ואלקטרוניקה. מי שיזדמן למקום ימצא בו תקליטים מובחרים של מיטב הלייבלים מרחבי העולם. אוארבך 3
שוק הפשפשים ביפו ובכיכר דיזנגוף
עם קצת תושייה וסבלנות תוכלו למצוא אספנים שמוכרים תקליטים ישנים ומציאוֹת אחרות.