פחמימות או לא להיות: הכריכים הכי טובים בתל אביב

אין איציק ורותי. אין בתי ספר. ועדיין: בחודשים האחרונים מסתמן רנסנס היסטרי לשילוב ההיסטורי בין פחמימה למילוי מנחם. אספנו עבורכם את כל המידע הקריטי

על השפיץ. שרויטמן (צילום: מתן שופן)
על השפיץ. שרויטמן (צילום: מתן שופן)
24 בינואר 2021

אז נכון, אין בתי ספר עכשיו, ונורא יותר: אין איציק ורותי שסגרו בשל המשבר והותירו המונים באבל על לכתו של הסנדוויץ' הכי מיתולוגי בעיר. ועדיין, מה שקורה בחודשים האחרונים הוא לא פחות מרנסנס מטורף של סנדוויצ'ים שהפכו בצל המצב לדבר הכי מזמין, מנחם ופשוט לקנות או להכין. הם סוגרים לנו פינה, משביעים ומגיעים בשלל אפשרויות. לפניכם הסנדביצ׳ים הכי טובים בתל אביב, במשלוח, כמובן

סנדביץ׳ תרנגולת | פורט סעיד

סנדביץ׳ התרנגולת של הפורט גרר אחריו בימים עברו תור ארוך ומשתרך של אנשים תמימים שרק רוצים לנגוס בחלת ויזיניץ׳ רכה ואלמותית. היא משוחה כהלכתה באיולי ובנתחי חזה עוף חתוכים דק, בתוספת של בצל ושמיר כמובן. כיום, שום דבר בסנדביץ׳ המופלא לשמחתנו לא השתנה, חוץ מהתור שנראה כנחלת העבר הרחוק. בתאבון
48 ש״ח, בוולט

התרנגולת של אייל שני. קו-קו-רי-קו!. צילום: רוי גיא
התרנגולת של אייל שני. קו-קו-רי-קו!. צילום: רוי גיא

סנדביץ׳ גרבדלקס | דגי בטשון

הסנדביץ׳ המופלא הזה מגיע בתוך בגט צרפתי עם איולי וסלמון בכבישה ביתית ועדינה שמותירה את הדג קליל ורענן. נוספים להם עלי אורוגלה טריים, חזרת טרייה, בצל סגול מוחמץ ומהנה ושמיר לפיניש אחרון. כריך מוצלח, משביע ואף במחיר נוח בהחלט ביחס לגודלו הראוי שמאפשר חלוקה לשניים (לא מאוד רעבים, אבל שניים). נמליץ, בטח שנמליץ.
42 ש״ח, בוולט

דגים כבושים. בתוך בגט צרפתי. בתוך הבטן שלנו ומיד. צילום: יח"צ
דגים כבושים. בתוך בגט צרפתי. בתוך הבטן שלנו ומיד. צילום: יח"צ

רחל בשדרה

הסנדביצ׳ים של רחל בן אלול, יוצאת מאסטר שף, הגיעו אלינו הישר מירושלים, ומצאו בית בשרונה מרקט, ובאחרונה גם בתן ביס – לשמחתנו. הסנדביצ׳ים של הגברת בן אלול מתאפיינים באינספור מרכיבים שונים ומשונים, שמשתלבים יחד נהדר לכדי כריך אגדי באמת. נמליץ על כריך "רחוב בוקאדו (51 ש״ח) שהתפרסם בזכות 21 הרכיבים השונים שלו כמו למשל, על קצה המזלג- רוקפור, קרפצ׳יו סלק, ירקות, פירות ועוד ממרחים שמשתלבים יחד לכדי ביס פשוט מנצח.
בתן ביס, או באיסוף מהמקום – שרונה מרקט, קלמן מגן 3

תפתחו פה גדול. רחל בשדרה בשרונה מרקט (צילום: אסף קרלה)
תפתחו פה גדול. רחל בשדרה בשרונה מרקט (צילום: אסף קרלה)

גרציאני | כריך גבינת עיזים וזוקיני

בגרציאני מוכרים כריך נהדר, שהוא הגו-טו של הכריכים, והוא פשוט ופשוט טעים. לקחו לחם ג׳בטה לבן וטרי, מרחו עליו בנדיבות פסטו תוצרת המקום, פרסו עליו זוקיני קלויים בשמן זית, הוסיפו אורוגלה וגבינת עיזים דשנה ועסיסית לקינוח. הרי לחם סנדביץ׳ באמת נהדר, שאין לנו הרבה מה להוסיף עליו חוץ מהעובדה שהכותבת אכלה אותו כל בוקר במשך תקופה ארוכה מאוד.
32 ש״ח, בוולט

אצל גרציאני. צילום: ויזואל דיגיטל
אצל גרציאני. צילום: ויזואל דיגיטל

שרי הרינג | כריך הרינג

כוהנת הכריכים שרי אנסקי, הביאה את הדג המלוח לחיך הישראלי ועשתה זאת בדיוק כמו שצריך – עם בגט פריך שמתפצח היטב בשיניים, דג הרינג כבוש למהדרין, חמאה שמרוחה בנדיבות יתרה, נגיעות נחוצות של שמנת חמוצה, עגבניות שרי פרוסות, בצל לבן וירוק ומעט צ׳ילי פיקנטי להשלמת הכריך האולטימטיבי.
45 ש״ח, בוולט

ההרינג של שרי. העונג שלנו. צילום: יולי גורדיניסקי
ההרינג של שרי. העונג שלנו. צילום: יולי גורדיניסקי

פרעצל אבוקדו | שרויטמן

לשמחתנו שרויטמן הם מאפייה, ועל כן האיסוף מהם מותר (ורצוי!) גם בימים טרופים אלו. הפרעצל של שרויטמן זכה בעבר לתהודה ואהדה רבות ולא בכדי, אין הרבה דברים שמשתווים אליו. הוא מענג, פריך וטעים כל כך. האופציה הטבעונית שמגיעה בפרצעל עם אבוקדו, עגבניות פרוסות ומעט צ׳ילי התגלתה על ידינו כנהדרת ומשביעה במיוחד, ואם אתם פחות מוסריים נמליץ בחום גם על פרעצל עם קמבזולה: קממבר+גורדונזולה. יססס.
32 ש״ח, טשרניחובסקי 17/נחלת יצחק 30. מס': 03-6917767

הפרעצלים של שרויטמן. אנא, גשו לפה. צילום: יח"צ
הפרעצלים של שרויטמן. אנא, גשו לפה. צילום: יח"צ

בייגל טונה | מבשלים עם פיצי/חיים כהן

חיים כהן ידע להביא את אמריקה לחיך הישראלי עוד לפני שזה היה טרנדי, ובין כנפיים חריפות בסגנון באפלו להמבורגר צ׳דר מושחת הוא גם מביא כאן גרסה נפלאה של הבייגל האלמותי שכל אמריקאי שמכבד את עצמו יאכל בשבת בבוקר. בייגל בנוסח אמריקאי פריך ומופלא במילוי טונה, חסה, עגבניות ומלפפונים חמוצים בכבישה ביתית.
28 ש״ח, בוולט

הפיצי הבכלל לא פיצי של חיים כהן. צילום: יח"צ
הפיצי הבכלל לא פיצי של חיים כהן. צילום: יח"צ

סנדביץ׳ מקושקשת ופנצ׳טה | פיצה לילה

המטבח של לילה הפך למקדש פחמימות שאנחנו אוהבים ומעריכים במיוחד. מלבד פיצות שאין שניות להן, במקום גם מציעים מגוון לחמים ומאפים בעבודת יד, שמצטיינים בטריות אמיתית. בלילה מציעים גם תפריט כריכים מרגש בו הכריכים מורכבים מלחמניית חלה, מצופה בשומשום וניחנת במרקם רך ומבורך. אהבנו במיוחד את כריך הפנצ׳טה עם המקושקשת שעשויה בדיוק מירבי ומשתלבת נהדר עם טעמי הנקניק הדומיננטיים יותר.
28 ש״ח, בוולט או באיסוף מהמקום, במרחביה 4. מס': 03-516-8244

הכריך המושחת של לילה. בקטע טוב, כמובן. צילום: מאיה כץ
הכריך המושחת של לילה. בקטע טוב, כמובן. צילום: מאיה כץ

I love sandwiche | סנדביץ׳ קממבר ודבש

במאפייה הצרפתית על טהרת הסנדביצ׳ים מגישים ערב רב של כריכים מכל הסוגים ומכל המינים ועושים זאת בכישרון ובדיוק ששמור לאירופאיים בלבד. תוכלו לבחור אם אתם מעוניינים בבגט, ג׳בטה, לחם כפרי או דגנים וההיצע כאמור, מרגש. נמליץ במיוחד על בגט עם גבינת קממבר, מעט דבש, שמן זית, אגוזי מלך ורוקט. מה שנקרא: פריז לרגע, וגם במחיר שווה לכל כיס, למה לא.
25 ש״ח, בוולט

בגט קממבר שבהחלט אוהבים. מתוך אינסטגרם
בגט קממבר שבהחלט אוהבים. מתוך אינסטגרם

ג׳וסה | סנדביץ׳ שווארמה טבעוני

בג׳וסה, בית הבריאות האולטימטיבי, רקחו תפריט כריכים ביחד עם השפית נופר זוהר (אקס משחקי השף). זוהר יצרה לטבעונים כריך שאפשר לכנותו כמושחת ואינו מציע רק ירקות קלויים או טחינה דלוחה. במקרה הזה, מדובר בכריך שווארמה מפנק מבגט כפרי, משוח ברוטב טחינה עם עמבה-יוגורט, סויה, טופו כפרי מתובל, חצילים מטוגנים, בצל מקורמל וסלסה ירוקה ופיקנטית מעט. יש לציין שהכריך אהוב ואהוד גם על מי שאינו טבעוני, אז כדאי.
35 ש״ח, בוולט