Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט
מנת יתר

נס הלחם והדגים: מצאנו כריך דייגים מעולה בשוק הכרמל

באיסטנבול קוראים לו באליק אקמק ומתייחסים אליו כאל מאכל לאומי, אבל כריך הדייגים של הכרמל 40 מתעלה על המקור

אמאאאאא, איזה סנדוויץ'. הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
אמאאאאא, איזה סנדוויץ'. הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

המבקר באיסטנבול מצווה לטייל בגשר גלאטה שמעל הבוספורוס, שם בקצה הדרומי עליו לטעום את אחת ממנות הדגל של העיר: ״באליק אקמק״ (או בעברית: ״דג בלחם״) דוכני ענק ממותגים מכינים אלפי אם לא טריליוני כריכים בדקה ובמבנה כמעט זהה: פילה דג מטוגן שנכנס לתוך לחם טורקי עם ירקות. כמה פשוט – ככה סתמי. התייר הנלהב ימצא את עצמו עם ביס לא רע, שבהחלט שווה את העשרה שקלים שהוא יעלה לו, אבל יתהה איך ״סנדוויץ דג״ הפך למאכל רשמי רק כי יש לו שם בשפה אחרת.

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

רק בשבוע שעבר דיברנו על ספקים כמו קצביות ומוכרי דגים שמתחילים גם לבשל את מרכולתם, והנה התבשרנו על דוכן חדש בשוק הכרמל שעובד עם חנות הדגים ״דגי רוסתום״ בשוק הכרמל. על הדוכן הקטן מנצח השף אלעד אמיתי, שף עתיר נסיון העוסק בדגים ושכבר החזיק במסעדה באזור השוק לפני יותר מעשור. במקום מציעים כריך דייגים, סלט אינטיאס ומנגו ומיני דגים ושרצים מטוגנים.

נעמדנו בתור הארוך של יום השישי ויחסית תוקתקנו. הזמנו סלט מנגו ואינטיאס וכריך דייגים, שגרם לי לתהות האם סנדביץ׳ שניצל הוא "דג שוחטי עופות״. נו.. ראשון הגיע הסלט וליווה את זמן ההמתנה. הדג הנא נחתך אל מול עינינו לקוביות ועורבב עם מנגו, עגבניות, מעט צ׳ילי, כוסברה, שמן זית, לימון וגם תבלין אדום כלשהו. למרות שהוכנו שלוש מנות במקביל – כל אחת עורבבה בקערה משלה. הסלט היה חמוץ ומרענן, בכמות די נכבדה ומילא ביעילות את תפקידו כנשנוש נחמד לזמן המתנה.

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

אחריו הגיע כריך הדייגים: פילה דניס נמשח בתבלינים אדומים כלשהם, נצלה על הפלנצ׳ה ועובר ללחם, שם הוא נדחס נערם עם חסה, עגבניות, ירוקים ורוטב לימוני כלשהו. דג, לחם, ירקות, מה יכול להיות רע? ובאמת לא היה רע. אפילו מצויין. כל מרכיב בביס ששוכלל על ידי בעלי המלאכה במקום ביצע את תפקידו. הדג היה עסיסי, הירקות הוסיפו רעננות, הרוטב – לימוניות, והלחם שנצלה גם הוא למספר שניות ושוטח – היה רך מבפים וקריספי מבחוץ. בצורתו הוא הזכיר לי את האקמק הטורקי.

כעת, המבקר בשוק הכרמל מצווה לאכול ״דג בלחם״ (או בטורקית: ״באליק אקמק״). לא כזה פשוט ובכלל לא סתמי. הגיע הזמן שדג בלחם יהיה מאכל רשמי.

הכרמל 40 (צילום: רן בירן)
הכרמל 40 (צילום: רן בירן)

כוכבים:4

טעים:מאוד

טבעוני:פסקיטריאני

וייב:כנסיית הדגים והלחם

מחיר: 29 לסלט אינטיאס ומנגו, 40 ל״כריך דייגים״

הכרמל 40, שעות פתיחה 10:00-16:00, ימים ב-ו.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!