בשירות המאפיה: המאפיות ובתי הקפה הכי טובים בחיפה
הקרואסונים של ברדא, הקפה של טלק, הספוליאטלה של גל'ס בייקרי והלחם של עיניים. הכירו את המאפיות ובתי הקפה שמחכים לכם בצד השני של כביש החוף
בתי קפה שכונתיים בהדר ובכרמל שבהר לצד קפה של הגל השלישי בשוק תלפיות התוסס, מאפיות מסורתיות שמגישות כנאפה או דובוש הונגרי לצד בולנז'רי א-לה ים תיכוני בעיר התחתית. את כל אלה ומקומות מסקרנים נוספים גילינו בעיר הצפונית שלא מפסיקה לחדש ולהפתיע.
אייססלון
לא בדיוק בית קפה, אבל גם לא ממש גלידרייה אלא קונדיטוריית גלידה בה השף קונדיטורית אדוה ברק-ליאני מכינה עוגות ועוגיות שהופכים בסוף לגלידה. ברק-ליאני התמחתה בהכנת ג'לטו איטלקי אמיתי בבולוניה שבאיטליה ומייצרת גלידות מחומרי גלם טבעיים וללא מייצבים. לפני שהמאפים "מושלכים" לתוך הגלידה, הם נאפים מאפס ממש כאן. בין הטעמים הלא שגרתיים: טחינה ועוגת גזר, טונקה ועוגת דבש, שטרודל תפוחי עץ (כן, כן, עם הבצק עלים), ולבנה עם זעתר ופיתה.
אייססלון
ברדא
בהתחלה היו אלה הלחמים שעשו להם שם, אך את מקומם בקרב עדת מעריצי המקום תפסו הקרואסונים עם מילויים מפתיעים שהפכו את הפלא הצרפתי הזה לכריך של ממש, ואת ברדא לבולנז'רי-פטיסרי הכי מבוקש באזור. לפני שלושה חודשים החליט הבעלים להפוך את המאפייה שפועלת בשעות היום על בסיס מה שיש בוויטרינה ובהגשה עצמית, למסעדה קטנה בשעות הערב עם תפריט משתנה שכולל פיצות ופסטות בעבודת יד ומנות פתיחה של דגים כבושים וסלטים.
הנמל 6 חיפה, א'-ה' 7:00-14:00, 18:00-23:00; ו' 7:00-14:00
המכבסה
בית הקפה הקטן והצבעוני הזה, שמשמש כאמור גם כמכבסה ומכאן שמו, פועל כבר כמה שנים בלב שכונת הדר. המקום הוא ביתי ונעים ואת כל האוכל, לרבות המאפים והרטבים, הם מכינים לבד. התפריט מזגזג בין מנות לצמחונים, טבעונים ובעלי מצפון תזונתי עם מנות כמו כריך שניצל טופו ברוטב סאטה ושייקים מפירות וסופר פוד, לבין מנות שחיתות כמו חלה אישית במילוי גבינה, פטריות ביצת עין, קבנוס וחזה אווז מעושן. מלבד הכריכים, גם תבשילים משתנים שממלאים את הבטן ואת פרק הזמן שיש להמתין עד שהכביסה תהיה מוכנה.
החלוץ 45 חיפה, 077-5262715, א'-ה' 9:00-22:00; ו' 8:00-16:00
טלק – קפה בשוק תלפיות
הגל השלישי של הקפה הגיע לחיפה. בקפה טלק החדש משוק תלפיות תמצאו תערובות קפה ייחודיות מפולי ערביקה 100% שמקורם באתיופיה ובדרום אמריקה, שקולה במקום טל פרידמן הבעלים, ומתאים אותם בדיוק למשקה שתבחרו. לצד הקפה עוגות ועוגיות מתוצרת בית, וכריכים מלחם עיניים השכן. זה בדיוק המקום לאתנחתא קלה לפני הסיבוב בשוק או לעצירה מתוכננת לסשן עבודה קצר מול המסך.
סירקין 26 חיפה, 054-4582331, א'-ה' 7:30-19:00; ו' 7:30-16:00
לחם עיניים
במאפייה של עמרי עצמוני בשוק תלפיות תמצאו סוגים שונים של לחם מחמצת שמיוצרים מרכיבים טבעיים ומשלבים חיטה מלאה, שיפון, כוסמין וחיטת דורום. בין לחמיו המיוחדים אופה עצמוני לחם המתאים לחולי קרוהן וסכרת שעובר תהליך התפחה בן 20 שעות ואינו מכיל גלוטן וסוכרים זמינים.
סירקין 21 חיפה, 04-8422170, א'-ה' 8:00-18:00; ו' 8:30-15:00
מילהאוס
מלבד היותו בית קפה שכונתי מתוק עם קפה מצוין ותפריט מצומצם שכולל כריכים, סלטים ומאפים מוקפדים, מילהאוס הוא בית קפה עם אג'נדה. כשאו-רן הורביץ הגיעה לשכונת בת גלים, היא זיהתה את הפוטנציאל הלא ממומש בה, ובעזרת ארגון "קרן שמש" המקדם יזמים צעירים, הקימה בתהליך ארוך אך מחשל את מילהאוס, שזכה להיות ב-2018 בין עשרת יזמי השנה בקטגוריית הצלחה עסקית ומסע חברתי. כיום מקפידים בקפה על העסקה הוגנת ותשומת לב גבוהה לאיכות הסביבה, בין השאר על ידי שימוש בקשים רב פעמיים, שגם נמכרים במקום. אם תגיעו מהבית עם כוס רב פעמית לקפה, תצ'ופרו בחתימה נוספת בכרטיסיה.
שדרות בת גלים 14 חיפה, 04-8871181, ב'-ה' 7:00-22:00; ו' 9:00-15:00; שבת 10:00-22:00
קונדיטוריה המזרח
אי אפשר לפספס את הקונדיטוריה המצועצעת למראה בואכה ואדי ניסנס, אך אל תתנו לתצוגה העמוסה להטעות אתכם. קונדיטוריית המזרח נמצאת כאן מ-1952 ומכינים בה עשרות סוגי בקלאוות ועוגיות פשוט נפלאות, ועוד לא אמרנו כלום על הכנאפה העדינה שעשויה ג'יבנה עיזים ומי סוכר ושאי אפשר להפסיק לאכול. אם אתם כבר כאן, קחו לכם כוס לימונדה טרייה, שלא רק שסוחטים במקום ממיץ לימון טרי, אלא טוחנים את כולו וזה מה שנותן לה את טעמה המיוחד.
דרך אלנבי 34, חיפה. 04-8523652, א'-ה' 10:00-23:00; ו'-שבת 8:00-23:00
קונדיטוריה ליבל
קונדיטוריה ותיקה נוספת, אך הפעם הניחוח הוא אוסטרו-הונגרי. יהודה ליבל שגדל במשפחה של אופים והתאהב בקונדיטוריה, עבד בתחילת דרכו אצל קסטלר המיתולוגי מהכרמל, ולאחר שהתמחה שנתיים בשוויץ, פתח ב-1969 את הקונדיטוריה הזו. מאז, כבר מעל 50 שנה שהוא אופה (בשנים האחרונות בעזרת נכדו בן שהצטרף לעסק) באותן שיטות מסורתיות ועל בסיס אותם מתכונים ישנים, חלקם בני מעל 100 שנה, את אותם מאפים ועוגות, בלי שום ניסיון לשנות או לחדש. בין הקלאסיקות של המקום: סהרוני פרסבורגר אגוזים ופרג, פחזניות, בורקס כרוב הונגרי, ז'רבו וקרמשניט.
ארלוזרוב 8 א' חיפה, 04-8674002, א'-ד' 6:30-19:00; ה' 6:30-20:00; ו' 5:30-16:00
קפה פלמר
אחד המקומות החלוציים בעיר התחתית המתחדשת של חיפה, שאהוב מאד על צעירי העיר. בית קפה פצפון עם תפריט מהודק של כריכי לחם שאור, סלטים, עוגות ביתיות וקפה משובח. בין הטובים בתפריט: כריך עם פרוסות רוסטביף, ריבת בצל, אמנטל, חרדל, מיונז, עגבניה וג'רג'יר, ועוגת בננות, אגוזים, שוקולד וגרעיני חמנייה.
שער פלמר 1 חיפה, 053-4417548, א'-ה' 7:00-23:00; ו' 7:00-15:00; שבת 9:00-23:00
Gal's Bakery
בתחילת דרכה של הקונדיטוריה שהקים גל גבריאלי ב-2003, בדיוק במקום שבו שכנה קונדיטוריית קסטלר המיתולוגית, הוא הגיש בה רק מאפים וקפה. חמש שנים לאחר מכן, כשהחליט להרחיב את העסק ולהגיש גם אוכל, החל השינוי ומאז המקום מלא בכל שעות היום. ארוחת הבוקר מושקעת ונהדרת, וקצרה היריעה מלספר על שלל המאפים שהם אופים שם, נגלה רק שבימי שישי בלבד מכין גבריאלי ספוליאטלה ממכרים שלא נשאר מהם פירור אחרי השעה 11:00, אז כדאי שתהיו על הזמנים.
שדרות הנשיא 131 חיפה, 04-8382928, א'-ה' 5:00-22:00; ו' 5:00-15:00