היריד החם של הסופ"ש הזה. עכשיו גם עם חלות של דנון וקומורובסקי

חלה למטרה טובה. המאפייה החברתית של ארז (צילום: קובי מהגר)
חלה למטרה טובה. המאפייה החברתית של ארז (צילום: קובי מהגר)

השף ארז קומרובסקי ותלמידי בית הספר דנון יכינו במסגרת יריד "מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת" (5-6.9 בשרונה מרקט) חלות בניחוחות הארץ - חלת זיתים בשמן זית, חלת גבינות, חלת קראנץ' קינמון והכל ממיטב התוצר המקומי - ואתם תוכלו לרכוש אותן במתכונת שלם כפי יכולתך. כל ההכנסות קודש למטה החטופים

1 בספטמבר 2024

במסגרת יריד משקים ומשקאות שיתקיים בשרונה מרקט בסוף השבוע הקרוב (5-6.9) ויציע תוצרת ארטיזנלית מקומית מרחבי הארץ, תיפתח ליומיים "המאפייה החברתית של ארז" – במסגרתה יאפו השף ארז קומרובסקי ותלמידי בית הספר דנון חלות בניחוחות הארץ. ולא בכדי קוראים לה המאפייה החברתית, שכן היא תפעל במתכונת שלם כפי יכולתך, וההכנסות כולן יהיו קודש למטה החטופים.

>> שרונה מרקט עולה ליגה: שוק תוצרת מקומית כמו שלא ראיתם מעולם

קומרובסקי , שמכהן בין היתר כראש מגמת הלחם בדנון, יחבור לתלמידים ויאפה יחד איתם חלות ומאפים המבוססים על התוצרת הטרייה של היצרנים שיגיעו ליריד, יחד עם הקמח האיכותי שתרמו "שטיבל טחנות קמח" במיוחד למיזם, כשגם חברת תנובה התגייסה, ותרמה למיזם מאות מוצרי חלב וחומרי גלם. במאפייה החברתית, שתתמקם בכניסה A למרקט (ממש בנקודה בה התארחו רבים ואחרים, ביניהם מטרלו, שוורצברד וכו'), יציעו יצירות גלוטן מפוארות: חלת זיתים ריחנית בשמן זית משובח ממסיק מגל; חלת גבינות המשלבת את מעדני הגבינה של מחלבת גרינלי מרמת הגולן, ופרויקט ואדי עתיר מחורה שבנגב; חלת קראנץ קינמון ריחנית ועסיסית; חלת קוזונק שוקולד מפנקת; ועוד מגוון הפתעות טעימות מבית היוצר של קומרובסקי ותלמידי דנון.

מחומרים הנמצאים ביריד. המאפייה החברתית של ארז. "צילום: קובי מהגר
מחומרים הנמצאים ביריד. המאפייה החברתית של ארז. "צילום: קובי מהגר

וזה די רלוונטי להזכיר כי קומרובסקי עצמו הוא תושב מתת, ישוב מפונה מהגליל העליון. "האזור שלנו נטוש מאדם, ונטוש קולינרית כמובן. כל העסקים והיצרנים הקטנים שאני מכיר ומעריך מאוד נפגעו, כי אף אחד לא מגיע לאזור. לכן הרגיש לי מאוד נכון לשלב את התוצרת המופלאה שלהם שאני מכיר מימי השגרה, ולהכיר אותה לעוד ועוד קהל. חוץ מזה, אני מאוד אוהב חלות ובגלל שהיריד יתקיים בסוף שבוע, אין כמו חלה חמה וטריה לקחת הביתה לשישי. זו נחמה קטנה בכל הכאוס הזה".

-איך היה לעבוד עם תלמידי בית הספר על הפרויקט?
"אני מאוד שמח על ההזדמנות לתת להם סימולציה של יומיים של איך עובדת מאפייה – איך עובדים עם חומרי גלם שונים, איך מייצרים בכמות גדולה ואיך מגישים ללקוחות. אני גם מאוד מתחבר לכך שההכנסה היא כולה למטה החטופים, אין מטרה עליונה וחשובה מזו".

אין מטרה עליונה מזו. המאפייה החברתית של ארז. צילום: קובי מהגר
אין מטרה עליונה מזו. המאפייה החברתית של ארז. צילום: קובי מהגר

יניב תמרי, ראש בית הספר לקונדיטוריה הכולל גם את מגמת הלחם, מספר כי הסטודנטים מאוד התרגשו לעבוד עם קומרובסקי, וגם התרגשו לקחת חלק במטרה החשובה. "יש לנו בבית הספר טווח רחב של תלמידים שהשבעה באוקטובר השפיע עליהם באופן ישיר. תלמידים מפונים, כאלה שעשו מילואים, ניצולים מהנובה וגם האחיות יולי ואלה בן עמי, שאמא שלהן רז חזרה משבי חמאס, ואבא שלהן אוהד עדיין חטוף. לכן היה לנו חשוב במיוחד לקחת חלק במיזם הזה יחד עם תלמידי בית הספר, ולהראות שאנחנו לא שוכחים אותם לרגע ועושים את מה שאנחנו יכולים כדי להיות שותפים במאבק".
>> המאפייה של ארז תהיה פתוחה בעת היריד מְשָׁקִים וּמַשְׁקָאוֹת – יריד תוצרת ארטיזנלית בשרונה מרקט. 5-6.9.2024. חמישי 10:00-23:00. שישי 10:00-16:00