טיים אאוט timeout

סרווסריה

03-6477751
צילום:
כתובת:
בן יהודה 48
תל אביב יפו
מפה
שעות פתיחה:
ראשון־שבת
17:00־1:00

כל האירועים בסרווסריה

  • הכל
  • היום
  • מחר
  • בסופ"ש
  • בשבוע הקרוב
  • בחרו טווח זמנים
  • הכל
החל מיום:
עד יום:
חפש
סגור
לא נמצאו אירועים להצגה, אנא חפשו בטווח תאריכים אחר

ביקורת: סרווסריה לא מצליחה להמריא תחת הנהגתו של השף החדש

לסרווסריה, הרסטו-בר הספרדי, יש שף חדש. האוכל שלו שמח אך לא מספיק מלהיב. מוצ'צ'וס, תנו עסיס
| מאת: אלון הדר

אני לא יודע איפה נולדה האגדה שעדיף ללוות לילה של אלכוהול עם מזון שמן ומתוק. אולי זו מחשבה של שיכור שגם אוהב לזלול, מעין אליבי לרגשות אשם לא מודחקים. אבל הנוסחה הנוטפת הפכה למגש השמן של ברי אוכל רבים. צ׳יפסר, פלנצ׳ה, שמן קנולה ו־100 טון סוכר. פלטת מטוגנים מאז ולעולם.

אבל אנחנו לא תקועים שם, ברור שלא. מאז צעדנו קדימה. זיהינו בדייקנות מאוחרת טרנדים עולמיים וייבאנו אותם במסלול הירוק בגרסת האינסטנט. במדינה בת יומיים וחצי, מי המשוגע שיעבוד עשר שנים בסאן סבסטיאן לפני שיעז לפתוח טאפאס בר. לא צריכים להיות כאלו קמוצי תחת. כשהם בוצעו טוב ואינטליגנטי זה היה מרענן ועשה שמח בלב, אבל כשהביצוע היה רשלני ומגושם, והעיד כי לא מספיק שהשף יצא לוויקנד ארוך בברצלונה שבו גילה את האור הגנוז – כדאי שתהיה לו היכולת להעניק לנו ניצוץ מהחוויה המטיסה שלו.

הסרווסריה השתייכה לקבוצה המבוצעת היטב, ובמשך השנים צברה קהל אוהדים. האווירה המשוחררת (די כבר עם הביטוי הטיפשי הזה), התפאורה (למרות הדקורציה של ארגזי עץ הפוכים התלויים על התקרה), והיחס הסחב־קולי (״אתם יכולים לעבור לשולחן קטן יותר?״, רגע לאחר שבחורות תגלית בבגדים עם הבזק פלורוסנטי הציפו את המדרכה המטונפת של בן יהודה) – בונים מוסד לשיכורים מתחילים ומתקדמים (ע״ע תפריט ג׳ין גדול).

לאחרונה השתנתה הקואליציה בסרווסריה, והשף שאחראי למיצוב הבר, עינב אזגורי, עזב לטובת פתיחת בר יין במתחם דא דא ודא. מי שמנהיג היום את המטבח הוא רוברט קלוגר. יש אלף ואחת סיבות ששף כריזמטי יבחר – במציאות הכלכלית המתעתעת של הקולינריה הישראלית – להחליף שף אחר ולהזדכות בינתיים על החלומות לפתוח מסעדה. וכשזה קורה, כדאי לשים לב ליחסי הגומלין בין התפריט שקיבל בירושה, שלו התרגל הקהל הנאמן של המסעדה – לבין הרצון הטבעי לחדש ובעיקר להטביע את חותמו האישי על המנות.

מאחר שלא אכלתי בסרווסריה תחת ניצוחו של אזוגי, אתייחס לצלחות שקיבלנו – חלקן מהתפריט הוותיק וחלקן ספיישלים מהרשימה הגדולה יחסית. באחד הראיונות סיפר אזוגי כי בבר החדש שלו יגיש – להבדיל מהסרווסריה – אוכל שקט. האוכל שאכלנו לא רק היה רועם – הוא כבר היה ממש צרוד. זה התבטא למשל בשתי מנות של פירות ים – אחת של שרימפסים ואחת של תמנון עם תפוחי אדמה מטוגנים. שני יצורי הים (והשרימפסים לפי גודלם ושריונם היו טריים) נצרבו בגסות וסימני החריכה נכרו בהם ופגעו בהנאה. בין שהמשטח הלוהט שעליו הוכנו היה מעט מפוחם, ובין שנצרבו יותר מדי זמן – הטיפול הלוהט פגע בחומר הגלם (שבמקרה של התמנון טופל בשלב הראשון בצורה טובה; הוא היה מפנים רך ונעים). השרימפס העבים היו מיובשים, חסרי חן, והלהט הספרדי שצריך להתנוסס מכל צלחת בבר טפאסים פשוט נמוג. גם הפפריקה המעושנת הספרדית, שנוכחותה הורגשו בכל מנה שנייה, לא סייעה לריקוד.

הים התחרפן? לא ממש. אותו אפקט השפיע גם על הבייבי בק ריבס. פוטנציאל הקרנץ' האלגנטי והעסיסי (נשוך אותי, אהוב אותי) הטמון בהן, הומר בצלעות מעט יבשות ושחרחרות. מוצ׳צ׳וס, תנו עסיס נעורים. ואולי זה מה שהפריע לי בסרווסריה: האוכל לא רוקד. הוא סטטי, סגור מדי. אפילו סלט הביצים עם בייקון שבו פתחנו, בדיוק כמו הפאן דה טומאת – לא עקץ, לא הלהיב ולא פתח את התיאבון. ככה זה כשהאלכוהול נאלץ לתפוס מקום מרכזי בערב שבו נשבענו שניתן לו מקום משני – מקוקטיילים שמחים (למשל, כוס נהדרת ומתובלת על בסיס ג׳ין) ועד כוסות יין מדויקות (איך אפשר לסרב ללה פורה לבן צונן, מינראלי וחמצמץ בעדינות צרפתית). כשגברת מרגריטה (דווקא שגרתית, אבל נדיבה) התחילה לזרום בדם, גם אנחנו נפלנו למיתוס הגלולה של היום שאחרי והזמנו כופתאות גבינה (בונאלוס דה קסו). פול שמנוניות, פול מתיקות. לפחות לא צריך קינוח.

אז סרווסריה יקרה, לפני ליין של מנות חדשות ויצירתיות מותר לעצור, להסתכל על הפלייליסט ולשפר אותו. מתוך כבוד והבנה. לעדן או לעקצץ – הכל בידיים ובטעם שלכם. אחר כך אפשר להמריא. גם למדריד.

שורה תחתונה: מקום להשתכר בו ולאכול מאנץ' מחוספס ליד

החשבון

  • מרגריטה 42 שקלים
  • בוטניק ג׳ין 42 שקלים
  • לחם 12 שקלים
  • שרימפס 86 שקלים
  • סלט ביצים 36 שקלים
  • בייבי בק ריבס 62 שקלים
  • לפורה לבן בכוס 36 שקלים
  • פולפו א לה גאייה 62 שקלים
  • בונאלוס דה קסו 38 שקלים

 

סך הכל: 416 ש"ח

 

		  
now Silence is Golden SRV:SRV1 on: abf6601