טיים אאוט timeout

פרנץ' 57

03-7347452
צילום: בן יוסטר
כתובת:
אלנבי 57
תל אביב יפו
מפה
שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:00

כל האירועים בפרנץ' 57

  • הכל
  • היום
  • מחר
  • בסופ"ש
  • בשבוע הקרוב
  • בחרו טווח זמנים
  • הכל
החל מיום:
עד יום:
חפש
סגור
לא נמצאו אירועים להצגה, אנא חפשו בטווח תאריכים אחר

ביקורת: נשיכה צרפתית: פרנצ' 57 מכינים אוכל שמלווה אלכוהול בדיוק כמו שצריך

האוכל הניו אורלינסי בבר הקוקטיילים פרנצ' 57 מנחם, עשיר ומתובלן. בדיוק כמו שאוכל שמלווה אלכוהול צריך להיות
| מאת: אלון הדר

פרנצ׳ 57 החמים הוא מהמקומות שבדרך כלל אתה פחות מוצא בתל אביב ויותר אי שם רחוק, במקומות שפחות מחויבים לקלוע למיינסטרים רחב כדי לשרוד כלכלית ועם בעל בית שמטורף על רעיון ייחודי. משהו בו לכאורה קצת מוזר – בר קוקטיילים קטן שמוגש בו אוכל בסגנון ניו אורלינס – כן, ניו אורלינס. אתם יודעים – המחוז הפצפון הזה מעבר לפינה – אבל הצלחות ובעיקר הכוסות מאוד מהודקות ומפריכות את החששות מיד לאחר מגע הפה הראשון.

המשחק בין עמידה בתנאי הקונספט מובהק לבין תנועה מתבקשת במרחב, הוא הסוד שיקבע אם המקום יקבל צל"ש או טר"ש. אנשי הפרנצ׳ מודעים לכך ולא מפחדים לעלות על המגרש. קחו למשל את הברמנים. הם לבושים בחולצות ארגמן שעם מוזיקת הג׳אז מכניסים אותך לגרוב, אבל התחפושת לא באה על חשבון המקצועיות. הם מכירים על בוריו כל קוקטייל מתפריט המשקאות שמחולק לפי אזורי ארומה – הפרשים מחוזקי ההדרים, הפירות על בסיס רום והביטרים והברבנים והקוניאקים.

במובן הזה פרנצ׳ הוא אחד מברי הקוקטלים המצטיינים בעיר. משהו במנעד בניית המשקה הוא לא פחות ממצוין. עשבי התיבול הטריים, התמציות תוצרת הבית, התבלינים בונים שכבות טעם אינטלגנטיות ולא גרוטסקיות. שם גם מצאתי את המשקה שלי לקיץ (שאני לא מוותר עליו גם בחורף) – Herbasa in tpunch. ברשימה: ג׳ין, ליים, עלי כפיר ליים, אננס, נענע, טרגון, לואיזה (!), זרעי כוסברה וזרעי שומר.

הגמישות היצירתית גם אפשרה לאנשי הפרנצ׳ לארח את השפית הטבעונות העולה שיראל ברגר (לשעבר מיס קפלן) לתפריט מיוחד בימי ראשון, שאליו נגיע בהמשך.

אבל בינתיים בשר, בנדיבות ובתיבול עז. התפריט אוהב לפרק אותו על סנדוויביצ׳ים. הפורק בלי העסיסי שבער בתבליני קייג׳ין, הוגש עם – שימו לב – יוגורט, בזיליקום, אננס, צ׳ילי חריף וזרעי עגבנייה; והכל על ברוסקטות חלה מפנקות. לכאורה רשימת מלאי ענקית מהמייזון פלאס, אבל בפועל היו אלו תוספות שגם ריככו את המנה (יוגורט), הוסיפו ארומות (בזיליקום) ומתיקות (אננס). המנה שלעתים יוצאת משעממת משהו קיבלה כאן טוויסט מדליק. אולי לא מבריק באיזה מרכיב לא ידוע ומפתיע, אבל המכלול נתן נפח. בס, סופר בס.

גם נקניקיות העגל, בדרך כלל תוצר קפוא שאתה מקבל מספק הבשר שלך, לבשו חולצה נוצצת. מלאי טעם ועם תוספת מדליקה של צ׳יפס אטריות אורז. ביחד עם הבצל המוחמץ קיבלנו פה אזורי טעם נוספים, שלא התעמתו עם הבשר אלא הלבישו אותו בג׳קט אופנתי.

לא רק מקום של בשר. גם קציצות הסרטנים היו שפיציות, עסיסיות, שפרחו מטעמי סלרי ובצל. היחס הטוב אליהם השתמר גם בצלחת. פיסות דקיקות של ליים, רוטב טרטר ובצל קריספי. שוב, אולי לא נמצא המרכיב הנוסף שכל העיר תדבר עליו ותאמר איך לא חשבנו על זה קודם, אבל עדיין גם במנות בר שיוצאות ממטבח פצפון ניכרת מחשבה רבה. בגרות.

טעמי הבס הדרומי לא נעלמו גם מהתפריט הטבעוני. לא הכרתי את האוכל של ברגר עד היום, אבל שמחתי על אנשי בפרנצ׳ שהפרויקט החדש לא נובע רק מסיבות כלכלית של יום חלש בתחילת השבוע וניסיון לאוורר קהלים. ואכן, איזה טבעוני אמיתי יבוא לערב ששכנו לבר לועס להנאתו את ציפור נפשו. ברגר זרמה לגמרי עם המקום, כלומר לא חיקוי של מנות ידועות אבל אימוץ ה־DNA של האוכל הדרומי – מנחם, פול באדי, מעושן ומתובלן. המנות היו עתירות מרכיבים, אבל מנומקות. שמתי לב שלהבדיל משפים טבעוניים אחרים היא לא השתעבדה לחלבוני המעבדה והתיעוש מטומטמי הטעם (סליחה בנות כת הסייטן), אלא נצמדה לפמימות כמרכיב העיקרי, אבל מה היא עשתה איתו. וואו. סלט הבנייה (סופגניות קטנות) היה מרהיב. הן היו פריכות ונהדרות, קרם השעועית המעושנת נתן את הנפח המבקש. רק קצת הגזימו עם כמות העגבניות. לחם התירס המתבקש היה קריספי ועליו התחוללה מסביבה, אולי מופרעת, המון ריבת עגבניות שרי מעושנות, וכל גוני הדרום: שאלוט, צ׳ילי, מייפל וחומץ תפוחים. קינחנו בסלט תפוחי אדמה. סלט? קליפות תפוחי האדמה המטוגנות הוגשו עם איולי, ומלא עלים ירוקים שגם פתחו וגם נתנו עומק למנה.

בחייאת נבטוט, למה לא בכל יום.

מה זה? בר קוקטיילים משובח עם טעימות בסגנון ניו אורלינס
שורה תחתונה: מטבח פצפון עם מחשבה רבה

חשבון:

  • Herbe saint punchי49
  • Sazerac cognacי52
  • ברוסקטת חזיר 38
  • נקניקיית עגל 55
  • קציצות סרטנים 53
  • סלט בינייה 46
  • סלט תפוחי אדמה 46
  • לחם תירס 47

סה"כ: 386 ש"ח

 

		  
Silence is Golden SRV:SRV1 on: d4027f4726d4d