טיים אאוט timeout

ZOOM על חומוס

03-5182257

3.1.2019-23.2.2019

צילום: נמורד גנישר
שעות פתיחה:
ראשון
10:00־13:00
שני־חמישי
11:00־19:00
שישי־שבת
11:00־14:00

ביום ראשון הגלריה סגורה (המרכז פתוח)

אודות

לכל אוכל סיפור מסגרת משלו, שמתחיל בתהליך גידולו, עובר בעיבודו ומסתיים כשהוא מגיע אל הכלי או אל האריזה שמהם אוכלים. החומוס, או החִמצה, מלווה את אורח החיים הקולינרי במזרח התיכון אלפי שנים ובמגוון צורות. הדיון המקומי בו מתמקד פעמים רבות בשאלת מקורו ובזכות הראשונים, אבל בשל היותו מזון-על והיותו כאן, תערוכה זו מתמקדת ב"איך" וב"למה" שבבסיס אכילת החומוס.

התערוכה היא מפגש בין שלוש דיסציפלינות עיקריות – עיצוב, קולינריה ומדע - שבאות לידי ביטוי בתזונה ובמזון במגוון של דרכים, ומורכבת משלושה רבדים: רובד גרפי, שמציג את תעודת הזהות המדעית וההיסטורית של החומוס; כלים שימושיים, שמתייחסים לאופני אכילה ועיבוד של החומוס; ומיצגים אכילים שמשלבים מתכונים לצד חוויית אכילה שפותחה במיוחד בשבילם. התערוכה הוקמה בשיתוף הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה על שם רוברט ה' סמית באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב.

אוצרת: לירון צנחני.

משתתפים: איריס זוהר, דוד הלל, דימה ונדיה גורביץ', לנה דובינסקי, דניאל נחמיאס, אבי בן שושן עופר זיק, גלית שבו, דב גנשרוא, ליאורה רוזין, שולי שטראוס, לירון צנחני, דפנה נועם, דוד סדי.

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0