טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

אואזיס

מטבח: מסעדת שף

03-6206022
צילום: יח"צ
כתובת:
מונטיפיורי 17
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
שני־שישי
19:00־23:30
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

טיים אאוט אומר

8
אוכל8שירות9אווירה7תמורה8

ביקורת: עניין של כבוד

אואזיס של רימה אולברה היא מסעדה מכבדת: את המסורת, את המקצוע, את חומרי הגלם ואת הסועד 
| מאת: דניאל שק

רטט קל של התרגשות מלווה אותי כשאני שב ונכנס למסעדה שמאוד אהבתי בעבר. הריגוש הזה מלווה גם בצביטה של חשש, מפני שלצערי, בעירנו התזזיתית יש המון מסעדות חדשות נהדרות ויותר מדי מסעדות שהיו פעם טובות. כאלה שהתעייפו, כאלה שהתפנקו וכאלה שסתם נמאס להן להתאמץ. זה לא יקרה לכם אצל רימה אולברה, אחת השפיות המבריקות בתל אביב, תוצר גאה של אסכולת הבישול המופלאה של צפון קליפורניה. זה לא יקרה לכם כי עם כל האקלקטיות שלה, יש משהו קפדני וממושמע בעבודתה ובעיקר, משהו מכבד – מכבד את החומרים שעוברים תחת ידיה, מכבד את המסורת שהיא צמחה בה, מכבד את השפים והשפיות שהיא למדה מהם ומכבד את הסועד שמצדו מכבד אותה בביקור במסעדתה.

אואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו

אואזיס. מסעדת העילית הכי לא ראוותנית בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו

אואזיס היא ככל הנראה מסעדת העילית הכי לא ראוותנית בעיר. החלל צנוע ויחד עם זה מושקע ומוקפד. עם רצפת העץ השחוקה בפטיו המקורה (שרק בעונת המעבר הנוכחית נעים לשבת בו) עם כלי האוכל הנאים, עם השירות המקצועי לעילא – קשוב ודיסקרטי – ואפילו עם ציורי הקיר המוזרים של שועל וחתול, יש תחושה ביתית, מסבירת פנים, לא מאיימת ולא מתנשאת.

מרומא באהבה

אף שהבטחתי לעצמי לא לחזור על מנות שטעמתי בפעם הקודמת, לא יכולתי להתאפק והזמנתי סלט זוקיני "אלה רומא", אחד הסלטים הטעימים והיפים שיש בעיר. רצועות דקות של זוקיני טריים בשלל גווני ירוק עם המון שבבי גבינת פקורינו מצוינת, המון לימון והד מאופק של שמן כמהין. כל כך פשוט וכל כך מרענן, בדיוק כפי שנחקק לי בחך. לכבוד הפתיחה העונתית של הפטיו לקהל, רקחה אולברה תפריט מתחלף של מנות קטנות, בכל חודש מאזור אחר בעולם. לכבוד התקופה היפנית הזמנו אוקונומיאקי, מעין לביבה יפנית שאפשר לזרוק לתוכה מה שרוצים. רימה רצתה רק ירקות וביצים. יצאה חביתית קלילה ואוורירית, עם שלל טעמים של ירקות כמו כרוב ובצל ירוק ורטבים (ברבקיו ומיונז יפנים למשל), טעמים שממש מתפוצצים בפה, אבל הכל בשליטה – מלאכת מחשבת של איזון והרמוניה.

אואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו

אחד הסלטים היפים והטעימים בעיר. צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט העיקריות מדמה מסע סביב העולם והמנות מסומנות בו באותיות הקוד של שדות התעופה של ערי מוצאן. כמו אז, גם היום מתחשק לעשות את המסע כולו ולטעום מהכל. לאחר לבטים בחרנו בביקור באקפולקו ובוייטנאם. המנה מהשראה מקסיקנית הייתה פילה פלמידה לבנה שבשרה המוצק ספג היטב לתוכו מרינדה של אצ'יוטה, עם חלפניו, שלוט, כוסברה וליים טרי. בין יער של גבעולי כוסברה תמצאו תוספת מדהימה בכל מובן – קרוקטים לוהטים של פולנטה. זה יותר ממכר מצ'יפס, ראו הוזהרתם. הדג עצמו כמעט קבור תחת תלולית סלט פשוט של עגבניות שרי תמר עסיסיות ונוטפות טעם. זו לא המנה היחידה שבה מעדיפה אולברה להגיש ירקות לא מבושלים כליווי למנה חמה, כאילו ביקשה להימנע מלהתערב יותר מדי בכל הטוב הטבעי הזה. התוצאה היא משחק מרתק בין חם לקר ובין טעמים ומרקמים.

אואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו

מסע מסביב לעולם בצלחת. צילום: אנטולי מיכאלו

רק כשהגיעה המנה הוייטנאמית לשולחן נזכרנו שכבר אכלנו אותה בפעם הקודמת. לא הצטערנו על התקלה הפרוידיאנית הזאת, כי זו עדיין מנה מרתקת, נועזת וטעימה כשהייתה. שני נתחי פילה דניס פריכי־עור ברוטב חמצמץ עם שאלוט, למון גראס, קרמל ופלפל שחור. גם כאן התוספת היא קרה – סלט אטריות שעועית נגיסות ועליו נבטים פריכים, כוסברה ובזיליקום תאילנדי. מנה קלה ומשמחת. סיימנו עם מוס שוקולד מושלם עם דודבנים באמרטו.

ביד בוטחת ובורד נטויה

גם אחרי כל השנים האלה ולמרות התהילה (פחות ממה שהיא ראויה לה), ושלא כמו רבים מעמיתיה, רימה אולברה עומדת ערב ערב במטבח ואשכרה מבשלת. גם אם תיאור המנות מעורר אצלכם תהיות ומראה הצלחות פרוע בעיניכם, אל תחששו. ידה הבוטחת של רימה תשמור עליכם. וכאילו הייתה אמנית, היא גם חותמת על כל יצירה בצורת עלה כותרת של פרח אדום שתמצאו בכל צלחת. ולמה בעצם כאילו? היא ביטוי מובהק לכך שבישול הוא גם אמנות ואם תחליפו איתה כמה משפטים, כפי שהיא אוהבת לעשות עם הסועדים שמתארחים אצלה, תמצאו את ההתרגשות, חדוות היצירה, הגאווה והאקסצנטריות השמורה לאמנים.

מה זה: מקליפורניה באהבה.

כוכבים: 4.5.

שורה תחתונה: אוכל עילי מינוס הראוותנות.

חשבון בבקשה:

פיש טאקו– 38 ש"ח

סלט זוקיני – 49 ש"ח

אוקונומיאקי – 36 ש"ח

וייטנאם – 125 ש"ח

אקפולקו – 128 ש"ח

מוס שוקולד BMW– 46 ש"ח

בקבוק GOATFATHER – 210 ש"ח

סה"כ – 632 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601