טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

איטלקי מקומי

מטבח: איטלקי

03-7162757
צילום: נמרוד סונדרס
כתובת:
נמל תל אביב 12
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
12:00־23:00
שישי
9:00־23:00
כדאי לדעת:

ביקורת: איטלקי מקומי לא עומדת בסטנדרטים של עצמה

איטלקי מקומי עברה מעינב ברמן לפליקס רוזנטל ובדרך איבדה את הברק. כעת מדובר בלא יותר ממסעדה עם לוקיישן נפלא ואוכל שמזגזג בין מצויין לבלתי אכיל
| מאת: דניאל שק

יכול להיות שמוצאי חג ראשון של סוכות אינו לא היום המתאים לצאת למסעדה בנמל תל אביב, בטח לא אם אתם מתכננים ערב שקט או שיחת רעים עם חברים. שוק הנמל פתוח והומה אדם, מוזיקה טורדנית משתלטת על המרחב האקוסטי ולאורך המזח מטיילות משפחות בהמוניהן כשעל פני ההורים נסוכה כבר עתה הבעת ייאוש בסגנון "מה לכל הרוחות אעשה עם הילדים עוד שבוע תמים?". המרחב שמאכלס את מסעדת איטלקי מקומי יכול ביום שקט למלא את ההבטחה של מסעדת נמל עם נוף לים, אבל לא ביום כזה. המקום הזה ידע תהפוכות בשנים האחרונות. לפני כשנה השתלטה עינב ברמן המוכשרת על המטבח ועם אדווה זמר פתחה את המסעדה עם השם הכי לא אטרקטיבי בתל אביב, אבל איזה אוכל! הניצוץ שהביאה ברמן גרף ביקורות נלהבות (כולל שלנו) והפך את המקום למסעדה החדשה הטובה ביותר של 2017. אבל ברמן החזיקה בתפקיד פחות משנה, ולפני חודשים ספורים החליף אותה פליקס רוזנטל, שהחזיק בעבר בחאן מנולי היפואית המקסימה שנסגרה לאחר שנתיים של פעילות.

איטלקי מקומי. צילום: אנטולי מיכאלו

היינו ארבעה סועדים סביב שולחן ערוך עם מפת נייר משובצת ומיכל סכו"ם שיתופי, אחת האופנות המעצבנות של העת האחרונה, שאמורה לשדר סטייל זרוק אבל לטעמי משדרת סתם עצלנות, כי למה לטרוח לערוך לך את השולחן עד הסוף? וברור ש"מה שמוכן יוצא", כי למה שישרתו אותך איך שנוח לך ולא איך שנוח למטבח? ובכלל, למה לשרת אותך? השירות כאן מתנדנד בין חוסר יעילות, חוסר תשומת לב וחוסר סבלנות.

חוט השני של התפריט נותר איטלקי עם הרבה קריצות למטבח המקומי, אבל הוא יותר אקלקטי משהיה ואפשר למצוא בו גם סביצ'ה, גבינה גרוזינית ופיש אנד צ'יפס. מתוך מגוון הפתיחים הזמנו תחילה שיפוד אספרגוס שנצרב רק מעט ונותר פריך ומלא טעם, מלווה במטבל נחמד של שמנת, חזרת וזרעי חרדל. אחריו אכלנו מנה פשוט מזעזעת של קלמרי מטוגן עם גרגרי חומוס ועשבי תבלין. קשה להבין איך מטבח שמכבד את עצמו מוציא קלמרי כאלה – צמיגיים, יבשים ועם טעם לוואי של שמן. כל אחד מיושבי השולחן טעם ביס אחד והשאר נותר בצלחת (המלצרית כמובן לא טרחה לשאול אם יש בעיה). הסביצ'ה – למרות נוכחות צנועה של דג – הייתה רעננה וטעימה עם קוביות קטנות של סלרי, מלפפון, בצל סגול ותפוחים ירוקים, תלולית לאבנה והמון לימון. על מנת הבוריק עם פירה חומוס, כוסברה, ביצה, חריף וסלסת עגבניות הייתה מחלוקת סביב לשולחן. כולם הסכימו שהבוריק מטוגן כראוי וטעים, אבל מילוי החומוס היה עיסתי ומכביד מהביס השלישי. המנה הטובה ביותר בארוחה הייתה תבשיל שעועית לימה עם סלסת עגבניות ובצל סגול. הקטניות, חלקן נותרו בשלמותן ואחרות נמסו לתוך התבשיל הנימוח, המעט חריף, שכל ביס ממנו חשף עוד שכבת טעם וכולו השרה חמימות ונעימות בפה.
במנות העיקריות אתם יכולים לוותר על ההמבורגר, שהוא לא יותר מבנאלי. טוב יעשו חובבי סנדוויצ'ים מושחתים אם יעדיפו על פניו את כריך כדורי הבשר הנהדר שנותר בתפריט מימי עינב ברמן. פילה לברק עם ריזוטו ירוק בציר ים וגרמולטה היא מנה טעימה, ללא הפתעות מרעישות – לברק הוא לברק וריזוטו זה ריזוטו – רק חבל שהריזוטו כנראה נאלץ להמתין לדג עד בוש כך שהוא התקרר, התגבש והפך למוצק מדי. בספגטי עם קלמרי, שרימפס ומולים בציר ים ועגבניות צלויות, פטרוזיליה ובזיליקום פירות הים היו טובים מאוד ומבושלים היטב ורק ציר הים היה רחוק רחוק מטעמו העמוק של הים. מכל הפסטות שטעמנו אהבנו מאוד את הפפרדלה ראגו פטריות. זו אינה המנה המקורית ביותר בעולם, אבל רוזנטל מכין אותה ברמה מצטיינת, עם פפרדלה טעימים ונגיסים וראגו פטריות משובח עם בצל מקורמל, ריקוטה וכורכום טרי.

נראה לי שכבר הבנתם – איטלקי מקומי היא עכשיו מסעדה עם אוכל די מעניין ברמה לא אחידה. אפשר להעביר שם ערב נעים, אבל את הניצוץ של אוכל מרגש ממש לקחה איתה עינב ברמן כשהלכה. כמה חבל.

מה זה: אותה אדרת, אבל לא אותה הגברת

כוכבים: 2.5

שורה תחתונה: מסעדת נמל שצופה לאיטליה עם אוכל שנע ממצטיין לבלתי אכיל

חשבון בבקשה (4 סועדים):
לחם – 16
קלמרי מטוגן – 38
2 בוריק – 68
אספרגוס – 39
תבשיל לימה – 36
סביצ'ה דג ים – 58
לברק וריזוטו – 82
פפרדלה פטריות – 74
ספגטי פירות ים – 88
המבורגר – 73
טירמיסו – 38
מלבי – 38
בקבוק כרם שבו – 182
סה"כ – 830 ש"ח

איטלקי מקומי, האנגר 12 נמל תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־23:00, שישי־שבת 9:00־23:00, 03־7162757

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: 569c449