טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

אמריקה- מתחם אוכל אמריקאי, מקסיקני ובר

מטבח: המבורגר

03-6884884
צילום: בן יוסטר
כתובת:
אבן גבירול 26
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
12:00־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: הדוד סם: אמריקה באבן גבירול מכוונת ופוגעת

באמריקה, מתחם האוכל החדש בבית ציוני אמריקה, תמצאו אוכל אמריקאי הארדקור כהלכתו, כולל מנת צלעות חזיר בלתי נשכחת 

לא רק פוליטיקאים ישראלים חגגו את הכתרתו של דונלד טראמפ לנשיא. גם צביקי עשת, מעמודי התווך של הקולינריה התל אביבית, ניצל את חילופי הנשיאים כדי לחנוך מתחם אוכל גדול בשם "אמריקה", והפעם לא במגרש הביתי שלו, אזורי חן, אלא בלב לבה של תל אביב, בבית ציוני אמריקה. החלל הגדול והגינה שלצדו מאכלסים מסעדה, בר, עגלת קפה ואפילו חנות מזכרות. הטוויסט הוא שלצד המטבח האמריקאי העיקרי, התגנבה טאקרייה מקסיקנית קטנה שמציעה מבחר קטן אבל ייצוגי של מאכלים מהשכנה הדרומית. השאלה המתבקשת היא: האם בלב תל אביב יגור ינקי עם צ'יקאנו או שגם מכאן יגורשו המקסיקנים? האם תיבנה חומה? התשובות בפרקים הבאים.

אמריקה. צילום בן יוסטר

גוד בלס אמריקה. צילום בן יוסטר

כמו בגרקו היוונית שלו, גם כאן הקפיד עשת על שחזור האווירה האתנית הנכונה – בעיצוב, בריהוט, במוזיקה ובשירות. אין באמת מקומות כאלה באמריקה, עם כל סמלי הסטריאוטיפ. אולי בדיסנילנד יש, אבל מי שחוצה כאן את המפתן יידע מיד שהוא בדיינר אמריקאי, כולל ההמולה והרעש שדי מקשה על ניהול שיחה. התפריט כולל המון קלאסיקות של אוכל אמריקאי, הרבה דרומי, קצת צפוני, קצת Cajun. לא תמצאו כאן מנות קליפורניות מפונפנות, אלא אוכל אמריקאי הארד קור, כולל כל הקלוריות, הקולסטרול, הטיגון והסוכר – תענוג. לשולחננו צירפנו זוג חברים שחזרו לא מכבר משהות ממושכת בניו יורק, שמלבד העובדה שדמעות של געגועים מהלו את הקוקטיילים שלהם שימשו לנו עדים מומחים.

מתוך רגישות למיעוטים התחלנו דווקא מהתפריט המקסיקני. כרסמנו נאצ'וס פריכים, שמלבד איזו מתיקות לא ברורה היו טעימים, עם גוואקמולה די שגרתי, אכלנו צמד טאקוס טובים מבצק דק וגמיש, מעוטר בפיסות עוף עם תיבול נוכח ומאוזן ואננס טרי, וסביצ'ה פשוט וטוב עם גרגרי תירס, הרבה בצל סגול, פיסות נאצ'וס ורוטב שלא יזיק לו לרדת דרגה או שתיים במתיקות. בשלב הזה התחילה לנקר תאוות הטיגון, שבאה על סיפוקה עם דלי נדיב של כנפי עוף מטוגנות למופת בציפוי פריך, שהגיעו לשולחן לוהטות והותירו את הבשר עסיסי ואת האצבעות יבשות. הן מוגשות, כמו מנות אחרות, עם מגוון מטבלים בדרגות שונות של מתיקות, פיקנטיות וחריפות – כולם ממש טובים.

ההמבורגרים הבלתי נמנעים מוגשים כאן בגרסת XS המכונה באמריקה "סליידר" – לחמנייה קטנה וכ־100 גר' המבורגר. היתרון הוא שזה לא תוקע לך ארוחה שלמה, החיסרון הוא שקשה להפיק מקציצה כה קטנה את המיטב של הבשר. ואכן, זו שהוגשה לנו התייבשה מצליית יתר ובלטה לרעה לעומת כל המסביב – לחמנייה, בצל מקורמל, מלפפון חמוץ ורוטב הבית שהיו כולם טובים. בקיצור, בימינו שטופי ההמבורגריות יש טובים ממנו בעיר. לעומת זאת תתקשו למצוא מנת צלעות חזיר טובה מזו שמגישים כאן. מדובר בצלעות הקטנות ביותר (baby back ribs) – שהן גם טעימות ועסיסיות מספיריבס ופחות שומניות מהן – והקלות שבה הבשר נושר מהעצמות הקטנות מעידה שהן נצלו במיומנות ונמשחו ברוטב ברבקיו איכותי עם מעט נענע, כוסברה וצ'ילי. לצדן מוגשות שתי תוספות – סלט תפוחי אדמה טוב וקולסלו מכרוב אדום (?) שהיה תפל ומאכזב.

לסיום ירדנו ללואיזיאנה לתת כבוד למטבח הקריאולי, אחת ממסורות האוכל הכי מקסימות של אמריקה, כור היתוך קולינרי כמו שרק חברת מהגרים כמו זו האמריקאית יכולה להוליד. במחבת הג'מבליה הגדול מצאנו הדים של צרפת, ספרד, הקאריביים, הודו, מערב אפריקה ומה לא והתערובת הזאת מייצרת Soul Food במובנו המובהק. התבשיל מבוסס אורז ורוטב עשיר עם טעמים עמוקים ומלא בכל טוב – שרימפס טובים מאוד, מולים, ירקות ופיסות נקניקייה פיקנטית דיה, אבל לא כזו שהורגת כל טעם אחר. מנה כיפית ונהדרת לשיתוף בין כמה סועדים.

חתמנו בעוגת גבינה מכובדת בהחלט עם קראמבל אוראו וקראק פאי מתוק מדי עם גלידת וניל מצוינת.

"אמריקה" מדיפה ריח טוב של הצלחה. כמו מסעדות אחרות של עשת היא מכוונת למקום מסוים ופוגעת במדויק למטרה. עוד קצת הידוק בשירות ותיקון כמה באגים באוכל וזו תהיה אבן שואבת לקהל מגוון של חובבי אוכל אמריקאי כהלכתו, פשוט ובלי יומרות מיותרות ליצירתיות וחדשנות.

שורה תחתונה: אוכל אמריקאי מגוון וטעים באווירת דיינר שמחה

אמריקה

חשבון בבקשה:

  • נאצ'וס– 36 ש"ח
  • טאקוספאסטור– 38 ש"ח
  • דלי כנפיים – 52 ש"ח
  • סביצ'ה – 44 ש"ח
  • צלעות ברבקיו– 94 ש"ח
  • ג'מבליה– 96 ש"ח
  • סליידר ברוקלין – 36 ש"ח
  • שני קינוחים – 76 ש"ח
  • 2 סמואל אדמס– 76 ש"ח
  • 3 פפסי מקס –39 ש"ח
  • הארלם שיק –38 ש"ח

סה"כ – 625 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 1132b7ef270361ea