טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

אסיה

מטבח: אסיאתי

03-6811205
כתובת:
נחמן 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
18:30־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: השאפה עושה את בנגקוק

אסיה, המסעדה החדשה מבית השאפה ביפו, בדרך להיות אחת האסייתיות הכי מרתקות בעיר
| מאת: דניאל שק

במדינה שבה אין מקצוע שנקרא "מלצרות", המפגש הראשון עם מי שישרת אותך במסעדה הוא תמיד הימור – הימור שחוויית המסעדה יכולה לקום וליפול עליו. כך היה כשהתיישבנו לשולחן ברחוב רבי נחמן, במרחב המחבר בין שני חלקי מסעדת אסיה החדשה – האחד חלל סגור, צפוף מעט; השני מטבח ובר, ובתווך – מה שעשוי להפוך לאחד המקומות הכי נחשקים בשוק הפשפשים ביפו. אפילו אם קר עכשיו, בקשו שולחן בחוץ כי שם הווייב טוב, האווירה תוססת, המוזיקה בווליום הנכון והחיבור עם אופייה של יפו עובד היטב. נחזור רגע למלצרית שלצערי לא שאלנו לשמה: מסבירת פנים בלי שמץ פמיליאריות מביכה, החלטית בלי להיות כפייתית, ידענית ורגישה. תוך דקה היא קלטה את הרוח השורה על שולחננו והובילה ביד בוטחת את הארוחה, נוכחת רק כשצריך, עם עין פקוחה לאורך כל הערב, מנווטת בתבונה את סדר המנות ואת קצב הוצאתן. תודה מקרב לב.

רומנטיקה של אותנטיות

אני אף פעם לא לגמרי בטוח בהגדרה של "אוכל רחוב", שנפוץ כשמדברים על אוכל אסייתי, בייחוד כאשר מבייתים אותו מעמידה ברחוב לישיבה סביב שולחן מסעדה; אולי זה מנגן על איזו רומנטיקה של אותנטיות. כך או כך, לילך רווה ועמרי זקהיים הרכיבו תפריט מקסים של מנות פשוטות ויצירתיות (ובמחירים מתונים) בהשראת מטבחים שונים של דרום מזרח אסיה, מנות טעימות מאוד ברובן הגדול ובעיקר כאלה שמעבירות את תמצית האוכל מהאזור ההוא – יצרים ושמחת חיים.

לילך רווה. צילום: אליה מלניקוב

מאחורי הווק. לילך רווה. צילום: אליה מלניקוב

 

כשמשקיעים, מרגישים

מרק וון טון שרימפס וסרטנים הכניס אותנו עמוק לעניינים, ממש בבום. זה לא כל כך הכיסונים הממולאים בשרימפס (אל תבינו אותי לא נכון, הם היו ללא דופי), אבל המרק, הציר הנפלא הזה! זה אמנם ציר עוף וסרטנים, אבל הים שולט והוא מתמזג עם שכבות של טעמים וניחוחות אחרים וקצת חריפות, והתוצאה היא מרק פשוט נהדר. לצדו הגיע סלט רענן של קלמרי, פפאיה ירוקה, גזר ועשבי תיבול. בסלטים כאלה יש נטייה להזניח את הקלמרי והם מגיעים לא פעם צמיגיים וקרים. כאן השקיעו בהם וזה הורגש. הם טבלו במשרה, ספגו טעמים ונצרבו על גריל בדיוק למרקם הנכון ועם הד נעים של פחמים. היה גם באו דזה נהדר מלחמניות רכות וטעימות שנצרבו לפריכות זהובה ומולאו בתערובת בשר חזיר עם בצל ירוק וגרגרי תירס, ופנקייק "מרחובות הנוי" שעורר מחלוקת: הפנקייק עצמו מגיע מעט שרוף (אני יוצא מתוך הנחה שזה מכוון) והיו בינינו כאלה שזה הפריע להם בטעם. הוא מגיע ממולא בשרימפס וטופו, נבטים וג'ינג'ר ולצדו חסה, מחמצים ורוטב בוטנים. זה קשה להרכבה ולאכילה, אפילו בידיים, ותוצאת הטעם חסרה ריגוש ולא ממש הצדיקה את המאמץ. טעמנו גם נשנוש מפתיע של קוביות טופו לוהטות ונימוחות מטוגנות בקמח חומוס, שלמרות תחושה מעט חולית בשיניים יוצרות משחק נחמד של מרקמים.

בישול מהמקורות, אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

אסיה, את מרתקת. צילום: אנטולי מיכאלו

 

אכזבה אחת גדולה חווינו מקארי קאוסוי. ראשית, הוא היה קארי בעיקר במובן הקר של המילה, כלומר גם הוא וגם שתי מנות אורז שהזמנו לצדו הגיעו בטמפרטורת חדר, או במקרה הזה – בטמפרטורת חצר, שהייתה באותו הערב שבע מעלות צלזיוס. שנית, וחשוב מזה, היה חסר בו רוטב ולרוטב היה חסר טעם. מיהרנו להתנחם בזרועות ספייריבס בקרמל מעושן. הם היו כה נהדרים עד שבהמשך התנהל ויכוח אם לוותר על קינוח לטובת עוד מנה מהם. המלצרית־פיה טובה שלנו שמרה את גולת הכותרת לסוף: דג הפניקס. תחילה גיחכתי שמדביקים שם יומרני כזה לפורל, כשלעצמו דג די משעמם, עד שראינו וטעמנו מנה שהיא תאווה לעיניים ולחך. הדג מוגש פתוח מצדו האחד, ללא אדרה, מטוגן בשמן עמוק (כן, כן, מה ששמעתם) וממולא בסלט חמצמץ ומרענן של למון גראס, ג'ינג'ר טרי, בצל ירוק, ליים, קשיו ופלפל חריף. יש במנה הנהדרת הזאת לא רק עדות לכישרון, חוש אסתטי ויכולת ביצוע, אלא גם הבטחה לגבי מה שבוודאי עוד יקרה לאסיה בהמשך, כשתתאזן ותתפתח. היום זו מסעדה כיפית שמביאה בשורות טובות לשוק הפשפשים שהתנמנם בשנה האחרונה. אני מאמין שהיא עתידה להיות אחת האסייתיות הכי מרתקות בעיר.

 

שורה תחתונה – אוכל אסייתי נהדר באווירה יפואית במיטבה

אסיה, רבי נחמן 3 שוק הפשפשים, יפו.

חשבון

  • וון טון שרימפס – 49
  • באו דזה– 40
  • פנקייק וייטנאמי – 59
  • סלט קלמרי – 42
  • קארי קאוסוי– 64
  • טופו חומוס – 32
  • ספייריבס קרמל – 71
  • דג הפניקס – 87
  • שני קינוחים – 70
  • בקבוק מלבקטריבנטו – 100
  • שני אסטרייה מהחבית – 48
  • מגוון צ'ייסרים– עח"ה

סה"כ –662 ש"ח

 

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0