טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

אספטה

כתובת:
מקווה ישראל 3
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
19:00־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: חלומות באספטה

אספטה של יוצאי הריאליטי מסעדנות החדש מתיימרת להגיש מטבח מחבל פוליה באיטליה אבל גומרת עם סלט קיסר וניהול חובבני
| מאת: אלון הדר

מתי טבח, מוכשר ככל שיהיה, בשל לפתוח מסעדה? האם פלייליסט של מנות טעימות מכשיר אותו לעמוד בפתח מטבחי הגיהינום? האם פיצוח של ניהול סרוויס במסעדה אחת שבה עבד היא ערובה להקמת עסק חדש? האם ניסוח השקפה קולינרית היא מבחן הסף? ובכלל, מה עם נרטיב עמוק ומנומק לייצר חוויה כוללת לסועד?

שאלות אכזריות, שאם באמת הטבחים המוכשרים והאמביציוזים היו מסתכלים עליהן בלבן של העין ועונים בכנות – חצי מהם היו מחשבים את קצם לאחור ומתאבדים מייאוש. כי התשובה אכן מייאשת. מדכאת. מסרסת את הרצון הבתולי, התמים, לבשל לאחרים. רצון שקיבל כדורי הרגעה בדבש אחרי כל פסטה בולונז מופתית שהותקנה לאחיינית.

מנה נפלאה שזוכה בתוכנית ריאליטי לתשואות השופטים אינה מעידה על היכולות שלך כשף או כמסעדן. אפילו אם רק הפסטה המנצחת הייתה מוגשת במסעדה, היה זה אתגר גדול להוציא אותה כמה פעמים בערב, יום אחרי יום, על ידי טבחים שרק לפני שבוע טעמו לראשונה את המנה.

אספטה. צילום: אפיק גבאי

ובכל זאת, לאספטה בגן החשמל היו נתוני פתיחה טובים. השפים (שהם זוג בחיים), אמיר הירוש ומיכל פוסמן – מהזוגות כובשי הלב בתוכנית הריאליטי המדוברת "MKR המטבח המנצח", קיבלו מסעדה מן המוכן (מסעדת הבת של בקאפיקו) בלב שכונה עם קהל לקוחות סימפטי ושינו את התפריט לאני מאמין שלהם. היעד: חבל פוליה, אחד האזורים המרתקים ביותר בדרום מזרח איטליה. אזור חקלאי, עני במונחי המדינה, שטיפח תרבות אוכל ייחודית שמשלבת את תנובת הים האדריאטי, גידולים חקלאיים ותעשיית שמני זית. האוכל שם מרגיש נכון בכל ביס. בסיסי: פראי, אבל צועק שדה וים. מפסטת הארוכייטה (אוזני חמור) שמוגשת עם עלי לפת, דרך סופלה הקישואים ועד הפירה הפול. בדיוק מה שהיינו חולמים שיהיה פה.
נכון שאין מטבח איטלקי אחד ושהמדינה מחולקת למחוזות טעם רבים, אבל בכל פעם שאני פוגש מטבח אזורי איטלקי מחוץ לאיטליה, אני מתחיל לחשוד. צריך לחיות ולבשל שנים רבות באזור כדי להבין ולהביא את טעמיו המובהקים, ובטח כדי להשיג את הארומות שלהם באזור אקלים אחר בעולם. אבל אנחנו חיים במדינת האינסטנט, שהסנטימנטליות והיהירות גוברות בה על התבונה.

על רוב המנות הקרובות־רחוקות האלו אפשר היה לחלום, ובכל זאת את הטעמים הדרומיים קיבלנו בפיצה הדקה, הקראנצ'ית והמאוזנת עם הסרדינים והאנשובי, שבדיעבד התבררה כמנה המוצלחת בארוחה. גם האלי אוליו הבינוני יכול היה לרפרר דרום איטליה (לו הפסטה הביתית הייתה פחות עבה ויותר יציבה), אבל הוא נותר נעים ולא סוער בזכות ההפתעות הרבות שהכיל (שום קונפי, עגבניות לחות, יין לבן). וכשהאלי אוליו לא נוצץ, הוא בסך הכל מממש את קיומו הקוסמי. להשביע.

אספטה. צילום: אפיק גבאי

לא ברור מה עבר בראש של הזוג כשהחליטו כי מנות הדג היחידות בתפריט יהיו על טוהרת ה"סלומון", כמו שהמלצרית חזרה ואמרה שוב שוב. פה הוא הוגש עם יין לבן, תרד ושמנת, והיה אנמי. אולי, כמו שהעידה המלצרית, כי הערב "נגמרו האספרגוס וגם הצלפים – ולכן הוצאנו אותם מכל המנות". חברים, לא יודע מה אמרו לכם ברודו וכהן, אבל יש משפטים שגם אם הם נכונים, אסור להוציא מהפה. מה עושים כשנגמרים לכם הצלפים? רמז: am:pm נמצא 100 מ' מהמסעדה. אבל כשתשובות כאלו נזרקות עם חיוך, כמו גם "היום אין ספיישלים, הכל נגמר בוויקנד", אתה מבין שניסיון שנרכש לרוב רק בשנים רבות של עבודה במסעדות אין פה.
האם באמת מאמינים באספטה שאפשר להוציא מנת פתיח ראויה מארטישוק משומר עם גוש של סלסה ורדה? האם הם חושבים שמנה כה בנאלית כמו סלט קיסר יכולה להעיד על אמירה מקורית כלשהיא? האם הקהל החדש והרחב שעוקב אחריהם מצפה לאיזשהו חידוש או רק מעוניין באוכל נחמד ובפרצופים מוכרים? והאם ההזדמנות שקיבלו להגשים את חלומם לפתוח מסעדה קטנה פותר אותם מלהתמודד עם השאלות האלו? בינתיים נקווה שעד הפרק הבא יספיקו להכין קינוחים. בערב שלנו, כך עדכנה המלצרית, הכל נגמר.

מה זה? איטלקית שכונתית של יוצאי ריאליטי

שורה תחתונה: ישראל 2018

כוכבים: 2.5

חשבון בבקשה:

קרצופו 42
סלט קיסר 42
פיצה ים 64
פסטה סלמון 72
בקבוק רוזה של פול מאס 138
פסטה אלי אוליו 52
גראפה נונינו 41
סך הכל: 450 ש"ח

אספטה, מקווה ישראל 3 תל אביב, 03־6012222
כל יום 19:00־24:00

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0