טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

באבאג'ים

צילום: דני גולן
כתובת:
דרך שלמה 44
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
11:00־22:00
כדאי לדעת:

ביקורת: אללה יא באבא

באבאג׳ים הטורקית מגישה איסקנדר שאי אפשר להפסיק לאכול וסוטלאץ׳ שהמריבות עליו סביב לשולחן עוד יבעירו את המזרח התיכון

חייבים לדבר על האיסקנדר. אותם נתחי תאווה של שווארמה מעולה המונחות על פיסות של פידה (לחם טורקי דק) ומעל רוטב עגבניות, חמאה מזוקקת ויוגורט. השילוב בונה מעדן חדש שכמעט ואינו מזכיר פיתה שווארמה. זו מנה שבזה לכל חוקי הכשרות של השווארמיות המיוחסות בעיר. השילוב בין החמאה לעגבניות המבושלות מהדהד לסלסה רוזה ולוקח את הבשר – שכולו בקר וטלה – לעולם אחר. חמצמץ, מתקתק, אוממי. קרעי הפידה מרגיעים קצת את העסק, אבל גם סופגים את הטעמים, מה שמקנה אפשרות לזלילה נוספת לאחר שהר הקסמים נעלם. כשהמנה הזאת טובה, אי אפשר להפסיק לאכול אותה. ובבאבאג׳ים (אבאל׳ה בטורקית) היא מצוינת.

כן, משהו קורה פה. לאחר שנים של שליטה מוחלטת של שווארמות ההודו נקבה עם כדור שומן הכבש מעל וויטרינת החומוס־צ׳יפס־סלט־עמבה־כרוב ובניו מתחולל שינוי: זה התחיל ברחוב סלמה עם מוטפאק הנהדרת של ירלייקייה אולגון שמלבד האיסקנדר, מגיש לחמעג׳ון דקיק מהחלומות. הבאבאג׳ים התמקמו בטיילת של בת ים ורק לאחרונה פתחו סניף נוסף בתל אביב, עם אותו אוכל נהדר.

תעביר לי ת'שפיץ. טוב, בעצם הכל. צילום: דני גולן

במשך שנים היה המטבח הטורקי בגדר נוכח נפקד. בשעה שמטבחים שכנים כמו הפרסי, הבולגרי והיווני שלחו זרועות, המטבח הטורקי לא בא לידי ביטוי מלבד בכמה מעדניות ובורקס טורקי. את השווארמה, כמו את השניצל, אהבנו כשהם עשויים מעוף – נוסחה שהתחילה מענייני כיס וזמינות והפכה לטעם ילדות שקשה היה להזיזו הצדה. מה גם ששווארמה ההודו חייבה הפצצה של תבלינים, ואין כמו הישראלים להעדיף אותה בפול ווליום של צבעים זרחנים.

באבג׳ים לא מנסה לחנך אלא לבשל את האוכל שלה. בתוך החלל הכי פשוט שיש, בלב המוסכים של דרום תל אביב, טבחים טורקים שהתגלגלו לכאן ונותנים סוף סוף אפשרות לטעום מטבח מהגרים בשיאו. מגובש, לא מתחנף ושומר על שפת האם. גם כשבאבאג׳ים מיישרים טיפה קו עם הישראליות, למשל בפלטת הסלטים, הם מגניבים לתוכה יד ייחודית. סלט הירקות החתוך גס מטובל ברכז רימונים. גם בפני טריות הכרוב קשה היה לעמוד.

חוסר עקבות הכשרות אפשרו להכניס את אחד מפלאות המטבח הטורקי – הפידה, שכאן ממולא לפי בקשתך – תרד, גבינה, שווארמה. הזמנו תרד־טולום, כעבור רבע שעה הגיעה סירה ארוכה עם מילוי לבן ירוק שאין כמוהו. הבצק היה בעובי בינוני, הכיל את כל הטוב בתוכו, אבל לא הכניע את המילוי בתועפות בצק. בבאבאג׳ים יש יד נעלמת שמנענעת את העריסה והופכת את המנה לאגדה. קוביות קטנות של פלפל אדום טרי שמוסיפות ממד נוסף ונותנות עוד פייט לבצק ולגבינה. אגב, זו סוד ששמור גם ללחמג׳ון. קוביות פלפל אדום בתערובת הבשר־פטרוזליה־עגבנייה ויש טעם נוסף, לכאורה זר אבל אורח מרתק, שונה, שבא לך שיישאר בבית.

ישר מהמחבת. צילום: דני גולן

ואין כמו הבית של באבאצ׳ים. קחו למשל את הקבב אדנה, שכולו בשר משובח, עשוי במידה מושלמת – רך אבל לא מתפורר. מתובל בפלפל חריף, אבל לא מסווה את טעמי הבשר. שיפוד כל כך מזמין, מחבק – שעם הלאפה הדקה שעליה נמרח רוטב פלפל אדום – והמון הפתעות אחרות מהמיזן פלאס הבריא והטרי של האוכל הטורקי (בצל אדום, עגבניות, פטרוזיליה) נבנית מנה של אוכל שפשוט בא לרוץ איתו.

הבאבאג׳ים יכלו להסתפק בדוכן שווארמה מושלם, אבל הם רצו לתת מענה צהרים רחב יותר ובוויטרינה שלהם אפשר למצוא כרעי עוף, ירקות מבושלים ומוסקה שאי אפשר היה שלא להזמינה. פה, אולי בפעם הראשונה, נחלו תבוסה קטנה לבולגריות. יותר מפשטידת בשאמל, קיבלנו חצילים, בשר טחון ועגבניות. מנה לא סוחפת שאולי אופיינית ללוקנטות משעממות (יש גם כאלו).

את הנחמה מצאנו בקינוחים: סוטלאץ׳ (פודינג אורז וחלב) מתקתק במידה המבושל בתנור, והחום מייצר קרום זהוב ומלטף שאין שני לו. המאבק עליו בין הסועדים יכול להבעיר מחדש את המזרח התיכון. תה טורקי חזק ועמוק סיים ארוחה נהדרת, שגרמה לכל המסעדות המהודרות שמנסות להגיש בעיר מטבח עותמאני מפונפן לעלות על המטוס הקרוב לאנטליה. עם הבאבג׳ים אנחנו יכולים להישאר בדאון טאון תל אביב.

באבאג׳ים. סלמה 44 תל אביב, 9743535־03 כל יום 11:00־22:00

כוכבים: 4

מה זה: טורקי אורגינאלי

שורה תחתונה: הרבה יותר משווארמה

חשבון בבקשה:

אסקנדר- 65
קבב- 60
פידה- 40
2 טובורג- 28
מוסקה- 40
בורקס- 20
סוטלאץ- 25

סך הכל: 278 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0