טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

ברנז'ה

מטבח: דגים ופירות ים

03-6562626
צילום: דן פרץ
כתובת:
רב אלוף דוד אלעזר 15
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
17:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר

טיים אאוט אומר

6.25
אוכל6שירות7אווירה7תמורה5

ביקורת: "ברנז'ה": מסעדה בינונית נטולת זהות

גם עם כניסתו של השף החדש, ברנז'ה נותרה כשהיתה: מסעדת אמצע ללא תכונות בולטות כלשהן
| מאת: דניאל שק

מתחם שרונה הוא היאיר לפיד של אזורי הבילוי – מכוון בדיוק אל המרכז, לא רוצה להרגיז אף אחד, משתדל לרצות את כולם וכולו אומר מיינסטרים קצת מלאכותי. במובן זה מסעדת Branja מתאימה לשרונה כמו שוויון בנטל ליאיר.

החלל הנאה בקומת הקרקע של הבית הטמפלרי שהמסעדה שוכנת בו מכיל את כל הסממנים הכי צפויים שאמורים לשחזר בית כפרי עתיק – קירות אבן חשופים וקורות עץ כהות, הרבה פרזול, שרשרות שום תלויות ממעל, ארגזי עץ ישנים עם בקבוקים ריקים מונחים בנונשלנטיות כאן ושם. מה שבאמת מעניק חמימות נעימה לחלל הרווי במוזיקה מעצבנת, הוא מאות בקבוקי יין המרפדים חלק מהקירות. רוח הקניון של שרונה מחלחלת גם אל התפריט של Branja שמשתדל לספק כל חשק שיתקוף אתכם ומכיל כעשרה ראשי פרקים של ירקות, פירות ים, דגים נאים ודגים לא נאים, פסטה, אורז, בשר ומה לא. חכמי המיתוג קבעו שמדובר בתפריט ספרדי ים תיכוני, אבל צריך לגלול את התפריט עד קינוח מבוסס צ'ורוס כדי להגיע למשהו שדומה למנה ספרדית.

ביקרנו כאן לראשונה לפני כשנה ונתקלנו בחוויית שירות ואירוח שלא הייתה מביישת את משפחת אדמס. אומר כאן מיד, בתחום הזה חווינו תיקון – רוח נוחה של אדיבות וסבר פנים יפות ליוו אותנו במשך הערב כולו. עילת הביקור החוזר (מלבד רצונה של העורכת הנדיבה להעניק לי חוויה מתקנת) הייתה חילופי שפים במטבח.

לצד לחם חסר אישיות שניתן בתשלום הזמנו שתי צלוחיות פתיחים של צזיקי טעים למדי, שהכיל ירקות שורש קצוצים שלא הוסיפו לטעמו ולא גרעו ממנו, ושל ספיחה – תבשיל חצילים ועגבניות חריף מעט, שהיה טוב מאוד. מלשונית הדגים הנאים שלפנו סלט דג ים, שמלבד נתחי פלמידה הכיל גם שומר, מלפפון, צנונית, בצל מוחמץ, כוסברה, צנוברים ויוגורט עם טחינה. הדג היה החלק הטוב ביותר בסלט המורכב הזה ואף הוגש בנדיבות. אני מנחש שהכוונה הייתה ליצור מפגש של דג עם קרנצ'יות של ירקות, אבל חלקם היו עייפים מדי מכדי למלא את התפקיד הזה ואילו מרכיבים אחרים – הצנוברים למשל – התקשו למצוא לעצמם מקום קוהרנטי בפזל שבצלחת.

רוב מנות הבשר הרציניות אינן מופיעות בתפריט הקבוע אלא רשומות על לוח תחת הכותרת "מה שהקצב הביא". רובן מתומחרות על פי משקל הנתח. אנחנו בחרנו באנטרקוט של כ־400 גר' שמוגש עם תפוח אדמה אפוי וחרדל. אני בהחלט ער לכך שאנטרקוט הוא לא נתח לבעלי חרדות שומן, זו גם אחת ממעלותיו, אבל כשקרוב למחצית שטח פניו של הסטייק (190 ש"ח) הוא נתח גדול של שומן טהור, אינך יכול לא לתהות אם יד הטבח לא רעדה לשנייה לפני שהניח אותו על המחבת. הבשר כשלעצמו היה עשיר בטעם אבל עני בעסיס, בני לווייתו בצלחת היו ללא רבב.

במנת בר ים עם ניוקי מרווה ואספרגוס התהפכו היוצרות: הדג היה ממש מצוין, נצלה בדייקנות כך שעורו היה קריספי ובשרו מוצק, עסיסי וטעים. גם טעמם של הניוקי היה ערב, אבל הם היו רכרוכיים באופן לא נעים לאכילה וחלקם פשוט נמסו אל תוך רוטב יין חמאתי עשיר שדווקא העלה ניחוחות נעימים של מיץ לימון וקליפתו. אשר לאספרגוס, יכלו להשקיע עוד קצת מאמץ באיתור ירק באיכות סבירה או להוריד אותו מהתפריט. בצלחת היו חלקים תחתונים של גבעולי אספרגוס שהיו כה עציים שאת רובם פשוט אי אפשר היה לאכול.

לקינוח בחרנו במעין מילפיי מפורק לגורמים עם קרם מסקרפונה שוקולד, גלידת קפה וקרם אנגלז בטעם וויסקי שהיה החלק הכי מעניין והכי טעים בצלחת.

בסופו של דבר Branja היא מסעדת אמצע ללא תכונות בולטות כלשהן, מלבד היומרה לייצג איזו אופנתיות שכנראה עושה נפשות בקרב קהל מסוים שאוהב להתחכך עם שכמותו. בקיצור – ברנז'ה. זה בסדר שתהיה מסעדה בלי זהות מובחנת שיורה לכל הכיוונים (אני מניח שהבעלים ולא השפים מכתיבים את זה), אבל זה לא פוטר את המטבח מהקפדה על איכות החומרים על והביצוע. מרכז לא חייב להיות פשרה, תיאורטית יכולה להיות לו גם אמירה.

 

חשבון

  • לחם -21 ש"ח
  • צזיקי שורשים – 18 ש"ח
  • ספיחה – 15 ש"ח
  • סלט דג ים – 69 ש"ח
  • פילה בר ים – 120 ש"ח
  • אנטרקוט 400 גר' – 190 ש"ח
  • מילפינו שוקולד – 46 ש"ח
  • כוס טריו קברנה סוביניון – 48 ש"ח
  • ויינשטפן – 33 ש"ח

 

סך הכל – 560 ש"ח

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0